Viihde

Mainos

TV-arvio: Hyvännäköiset lentäjät sekoittavat pikkukylän – Heihin suhtaudutaan avoimen epä­luu­loi­ses­ti

Moybegin tapahtumista kertoo Francis Coyne (Michael Nevin, oikealla), joka oli vuonna 1943 lapsi. Kuvassa myös Seamie Brady (Isaac Heslip). KUVA: Steffan Hill
Viihde 2.3.2018 7:00
Elina Pajunen

Muukalaiset keskellämme

★★★ Muukalaiset keskellämme (My mother and other strangers) kuljettaa toisen maailmansodan aikaan, pieneen sumuiseen pohjoisirlantilaiseen kylään, Moybegiin. Eletään lokakuuta 1943.

Moybegissa tukikohtaa pitävät amerikkalaislentäjät sekoittavat tahtomattaankin kyläläisten verkkaista elämää.

Sarjassa seurataan Coynen perheen, ja erityisesti sen brittiläisen äidin, Rosen, tarinaa. Rakkauden perässä kylään muuttanut kouluttautunut Rose elää hyvässä liitossa Michaelinsa kanssa, mutta samaan aikaan kokee itsensä ulkopuoliseksi keskellä pinttyneitä perinteitä noudattavaa maalaisyhteisöä.

Rosen kokemus on enimmäkseen sisäinen. Sen sijaan amerikkalaissotilaisiin kyläläiset suhtautuvat avoimen epäluuloisesti. Heidät koetaan uhkana elämisen totutulle kaavalle.

Nuoret, hyvännäköiset jenkkimiehet purukumeineen, jeeppeineen ja Lucky Strikes -savukkeineen onnistuvatkin sävähdyttämään ainakin Coynen perheen naisten, Rosen ja hänen teini-ikäisen tyttärensä Emman, sydämiä.

Nuori rakkaus on helpompi pala, mutta miten on elämänjanoisen naisen laita? Sydän väpättää, kun tukikohdan kapteeni Dreyfuss pyytää Roselta neuvoja, kuinka paikalliset ja lentäjät voisivat tulla paremmin juttuun keskenään.

Tarinan kertojana toimii vanhaksi varttunut perheen poika Francis, joka muistelee tapahtumia 10-vuotiaan itsensä silmin. Muistot saavat alkunsa vanhasta Emmalle-siskolle osoitetusta jäähyväiskirjeestä, jota ei koskaan toimitettu perille.

BBC:n tuottaman sarjan ensimmäinen jakso on kiinnostava, mutta ei koukuttava. Se antaa kuitenkin odottaa tarinalle jatkoa. Kun avausjaksossa yksi rakkaustarina tulee päätöksen, toinen, se suurempi, jää vasta lupaavasti poreilemaan pinnan alle.

TV1 perjantai 2.3. klo 19.00

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kansanedustajien eläkkeet

Mistä sinä tuon 8% keksit? omasta päästäsi? ja tuo ei ollut pointtisi. Jos olisi ollut olisit kirjoittanut niin. Matemat... Lue lisää...
Voi y...

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image