Viihde

Trump astui virkaansa – ja mitä sitten tapahtui? Vetävä do­ku­ment­ti­sar­ja seuraa arkea The New York Timesin toimituksessa

The New York Timesin Valkoisen talon kirjeenvaihtaja Maggie Haberman saa puhelun presidentiltä. Donald Trumpin suosio on ailahtelevaa, sillä vain vähän aiemmin Habermanin kollega on saanut porttikiellon Trumpin lehdistötilaisuuteen. KUVA: Aletheia Films LLC
Viihde 7.6.2018 7:00
Riikka Happonen

Vuosi The New York Timesin toimituksessa

★★★★★ On tammikuun 20. päivä 2017. The New York Timesin vastaava päätoimittaja Dean Baquet seuraa toimituksen televisiosta presidentti Donald Trumpin virkaanastujaisia. Toimittajien ilmeet vaihtelevat epäuskoisesta huvittuneeseen, moni tuijottaa ruutua vakavana.

Virkaanastujaispuheen jälkeen Baquet soittaa Washingtonin toimitukseen ja varmistaa sen päälliköltä Elisabet Bumilleriltä, pitikö tämäkin puhetta poikkeuksellisen synkkänä. Valkoisen talon kirjeenvaihtajat vahvistavat, että heidän mielestään puhe oli suunnattu Washingtonin poliittista eliittiä vastaan.

”Meillä on presidentti, jolle ei ole lainkaan vaikeaa olla puhumatta totta”, Baquet pohtii.

Palkitun dokumentaristin Liz Garbusin ohjaama neliosainen dokumenttisarja seuraa legendaarisen sanomalehden toimituksen elämää virkaanastujaispäivistä vuoden verran eteenpäin.

Dokumenttiryhmä osuu kameroineen oivaan paikkaan, sillä The New York Times joutuu itsekin tapahtumien osapuoleksi.

Trumpia seurannut kirjeenvaihtaja Maggie Haberman varoittaa heti alkuun presidentin olevan hyvin kiinnostunut siitä, mitä hänestä kirjoitetaan.

Toimituksessa tutkitaan Venäjä-kytköksiä. Trumpin leirissä skuuppeja ei katsota hyvällä.

Konservatiivien tilaisuudessa Trump täräyttää politiikan toimittajille julkisesti päin naamaa, että nämä kirjoittavat valeuutisia. Toimittajien leukaperät kiristyvät, mutta yleisö taputtaa seisaaltaan: se on saanut mediasta kaipaamansa vihollisen.

Vuosi The New York Timesin toimituksessa kuvaa vetävästi Trumpin tähänastisen virkakauden tärkeimmät käänteet toimittajien näkökulmasta. Washingtonissa on eletty sangen epätavallisia aikoja. Kannattaa katsoa. TV1 torstai 7.6. 21.55

Dokumenttiryhmä osuu kameroineen oivaan paikkaan. The New York Times joutuu itsekin tapahtumien osapuoleksi.

MAINOS

Kommentoi

Demokraatit käy edelleen vaalikampanjaa Trumpia vastaan, vaikka Trumpin kausi on kohta puolivälissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäkö tapahtui? Amerikka lähti nousuun ja liberaali lässytys vaihtui kauheaksi valitukseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image