Viihde

Suomen oma Solsidan osuu nauruhermoon: Jättekiva irrottelee parisuhteella

Elmer Bäck ja Anna Paavilainen ovat hersyvä pariskunta Micke ja Aino uutuussarjassa Jättekiva.
Viihde 1.3.2018 7:00
Tuulia Viitanen

Jättekiva

★★★★★ Käsikirjoittajapariskunta Karoliina ja Niklas Lindgren ovat panneet oman suhteensa likoon uutuussarjassa Jättekiva.

Sarja perustuu löyhästi pariskunnan omiin kokemuksiin. Lähtökohtakin on suoraan Lindgrenien elämästä. Aino (Anna Paavilainen) on kotoisin Lapista. Hänen miehensä Micke (Elmer Bäck) on suomenruotsalainen.

Pariskunta joutuu törmäyskurssille, kun Micke tekee konkurssin ja he muuttavat Micken vanhempien omistamaan luksusasuntoon. Ympäristö vaikuttaa molempiin eri tavoin. Mickelle se on paluu lapsuuteen ja vanhoihin suomenruotsalaisiin tapoihin. Aino taas näkee miehessään uuden puolen, josta hän ei ole yhtä innoissaan kuin mies itse.

Jättekivassa huumori kukkii ja päähenkilöt ovat samaistuttavia. Molempien piirteillä vitsaillaan rankastikin, mutta rakkaudella. Vitsit eivät ole päälleliimattuja vaan ne kumpuavat tilanteista, joihin pariskunta joutuu ja joissa he ovat eri mieltä asioista.

Romanttisesta komediasta mieleen tulee Ruotsissa huippumenestynyt Solsidan. Jotain samaa on myös brittiläisessä Rimakauhua ja rakkautta (Cold feet) -sarjassa. Jättekiva on näiden sarjojen tasolla. Sitä katsoessa tulee viihdytetty, hyvä olo. Dialogi on uskottavaa, mutta hauskaa.

Toivottavasti sarja saa jatkoa, sillä olisi makoisaa nähdä, miten Ainon ja Micken käy lapsiperhearjessa. Sitä paitsi sitä vaihetta käsikirjoittajat elävät nyt. Ehkä he ovat pian valmiita jakamaan kokemuksensa yleisön kanssa.

Elisa Viihde 1.3. alkaen

MAINOS

Kommentoi

Taas Suomalaista apinointia.

Sorjonen suora kopio Bro/Broen.
Musiikki samanlainen, sillan kuvaus ja erikoinen pollari.

Original the best! Ei koske Suomea!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:36
CNN: Vaarallisten siirtolaisnuorten pidätyskeskuksia syytetään epäinhimillisistä oloista USA:ssa
7:00
Kesä on hyvässä ja pahassa uusintojen aikaa – Ola, Topi ja Tapsa 300 vuotta -konsertti kallistuu paremmalle puolelle
7:00
Hitchcock on elokuva, jonka nimen pitäisi olla Alma – ohjaajamestari kuvaa Psykoa, mutta keskiössä on suhde vaimoon
7:00
Näin sujuu Mirja Vehkaperän perheen muutto Brysseliin – "Viimein äiti ehtii töistä illaksi kotiin" Tilaajille
7:00
Tavoitteena 17 metrin rutiinisuoritus – kolmiloikkaaja Simo Lipsanen kuuluu Suomen harvoihin mitalitoivoihin yleisurheilun EM-kisoissa elokuussa
7:00
Kultarannan keskustelut – yteisten asioiden hoitajat ovat hyviä keskustelijoita silloin, kun asiat ovat tarpeeksi suuria Lukijalta
6:30
Kokoomusnuorten vetäjä ottaisi vihreät hallitukseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan maakunnassa pohjoistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan maakunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image