Viihde

Mainos

Suomen oma Solsidan osuu nauruhermoon: Jättekiva irrottelee parisuhteella

Elmer Bäck ja Anna Paavilainen ovat hersyvä pariskunta Micke ja Aino uutuussarjassa Jättekiva.
Viihde 1.3.2018 7:00
Tuulia Viitanen

Jättekiva

★★★★★ Käsikirjoittajapariskunta Karoliina ja Niklas Lindgren ovat panneet oman suhteensa likoon uutuussarjassa Jättekiva.

Sarja perustuu löyhästi pariskunnan omiin kokemuksiin. Lähtökohtakin on suoraan Lindgrenien elämästä. Aino (Anna Paavilainen) on kotoisin Lapista. Hänen miehensä Micke (Elmer Bäck) on suomenruotsalainen.

Pariskunta joutuu törmäyskurssille, kun Micke tekee konkurssin ja he muuttavat Micken vanhempien omistamaan luksusasuntoon. Ympäristö vaikuttaa molempiin eri tavoin. Mickelle se on paluu lapsuuteen ja vanhoihin suomenruotsalaisiin tapoihin. Aino taas näkee miehessään uuden puolen, josta hän ei ole yhtä innoissaan kuin mies itse.

Jättekivassa huumori kukkii ja päähenkilöt ovat samaistuttavia. Molempien piirteillä vitsaillaan rankastikin, mutta rakkaudella. Vitsit eivät ole päälleliimattuja vaan ne kumpuavat tilanteista, joihin pariskunta joutuu ja joissa he ovat eri mieltä asioista.

Romanttisesta komediasta mieleen tulee Ruotsissa huippumenestynyt Solsidan. Jotain samaa on myös brittiläisessä Rimakauhua ja rakkautta (Cold feet) -sarjassa. Jättekiva on näiden sarjojen tasolla. Sitä katsoessa tulee viihdytetty, hyvä olo. Dialogi on uskottavaa, mutta hauskaa.

Toivottavasti sarja saa jatkoa, sillä olisi makoisaa nähdä, miten Ainon ja Micken käy lapsiperhearjessa. Sitä paitsi sitä vaihetta käsikirjoittajat elävät nyt. Ehkä he ovat pian valmiita jakamaan kokemuksensa yleisön kanssa.

Elisa Viihde 1.3. alkaen

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Taas Suomalaista apinointia.

Sorjonen suora kopio Bro/Broen.
Musiikki samanlainen, sillan kuvaus ja erikoinen pollari.

Original the best! Ei koske Suomea!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kansanedustajien eläkkeet

"eläkemaksuja ja -karttumia tulee suhteuttaa: suuret maksut tarkoittavat suuria karttumia, ja päinvastoin." Olet sinä va... Lue lisää...
Voi y...

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image