Viihde

”Ratiomies” Murosen Kari huolissaan: Vieläkö Raahen Wanha Herra on tallessa?

Pahoittelut, vaikuttaa siltä, että tämä video ei ole enää katsottavissa.
”Ratiomies” Murosen Kari on näyttelijä Minka Kuustosen ideoima ja esittämä sketsihahmo MTV3:n Putous-ohjelmassa.
Viihde 15.2.2017 12:57
Timo Myllykoski

Putous-ohjelman sketsihahmokilpailussa mukana olevalla "Ratiomies" Murosen Karilla on juuret tiukasti Pohjois-Pohjanmaalla Raahessa. Alati juontava ”Ratiomies” ehti kaiken kiireen keskellä kertoa Kalevalle hieman tarkemmin suhteestaan kotikaupunkiinsa.

Olet kertonut olevasi lähtöisin Raahesta, mutta puheesi ei puhdasta Raahen murretta ole. Onko elämä Etelä-Suomessa huuhtonut kokonaan Raahen murteen miehen mielestä?

– Ja sieltä lasahtiki mahollisen tarkka kymysys ja vastaus tullee täsä: Meikämantoliini on kotosin Raahesta, elikkäs kiikkikii kiikkikii, matkamiehen tie on vieny nii monien mutkien kautta Järvenpäähän elikkäs Jäketsuikkeliin, että sieltä sun täältä on kertyny murretta mukkaa ja erillaisia sanontoja myös, eli se on allsprite or kokakola, vaa eipä mittää etteenpäi ja seuraavaksi tullee Wiskarin Artun Kahavimaito viiennentoista kerran tännää, ja sitä myöte mahollisen paljon terveisiä raahelaisille ja kaikille paikallisille kolleekoille, Lieteen Terolle etenkin, Ae että.fi.

Miten luonnehtisit kotikaupunkiasi nyt, Etelä-Suomeen päätyneenä entisenä raahelaisena?

– Raahetsuikkeli – siinä se on mahollinen paikka. Mahollisen mukava paikkakunta, ae että, se on jetsulleen näin.

Käyt kuulemma edelleen usein Raahessa. Onko sinulla Raahessa ja lähialueilla joitain suosikkipaikkoja, joissa on aina päästävä käymään?

– Meikämantoliini tykkää golffata, elikkäs Raahentienoon Golfissa ollaa monet kerrat Himo-Timon ja PPP:n elikkäs Pallonpotkija-Paten kansa pellailtu. Oho, siinä pääsi sisäpiirivitsi, toivottavasti nyt ei kukkaa pahottanu mieltänsä. Ja meikämantoliinin lempikapakki on Ottopoika, sielä viime joulunakkii istuttii ja glökiä vejettiin. Muita suosikkipaikkoja on ainakin Ruiskuhuone, tornitalon kiinalainen ja kesälä on kylä aivan pakko päästä Rantajatseihin. Ja välilä pittää karrauttaa Nissanilla Siikajoen Huitsin Nevadaan lurrauttaa Wiskarin Arttua karaokesa.

– Ja niihä se on, että paari syö miestä vaan ei mies paaria, ja se on jetsulleen näin ja 80-luvulla meikämantoliini lähestulkoon asu Lissun Messisä, ja sielä sai alakunsa Murosen alttereko elikkäs MC Ratiomies, ae että. Straight outta Raahetsuikkeli. Ja se on jetsulleen näin.

Raahesta on ponnistanut radioaalloille muitakin, esimerkiksi Pertti Salovaara. Teissä vaikuttaa olevan jotain samaa, joten oletteko mahdollisesti tuttuja keskenänne?

– Ja siellä lasahtiki mahollisen tarkka havvainto, elikkäs Salovaaran Pertti on meikämantoliin vanha lapsuuenystävä Raahesta ja kolleeka. Pertti oli enempi mahottoman paikan miehiä ja meikämantoliini mahollisen, ni ajjau'uttiin eri stutioihin. Mahollisen mukava mies ja hyvä ystävä vieläkin, terveisijä vaan kolleekalle. Ae että.

Olet kova lähettämään terveisiä. Haluaisitko vielä kerran lähettää terveisiä Raaheen?

– Mahollisen mukavia päiviä kaikille raahelaisille. Ja Wanahalle Herralle myöskin terveisijä, vieläkö se on tallesa? Himo-Timo yritti sen kerran varastaa, vaan onneksi jäipi kiinni. Jeespokspalalaikka. Ae että.

”Ratiomies” Murosen Kari on näyttelijä Minka Kuustosen ideoima ja esittämä sketsihahmo MTV3:n Putous-ohjelmassa.

MAINOS

Kommentoi

Mutonen kuulemma muistelee vanhoja hyviä aikoja ja kattelee fasebuukissa Wanhan Raahen sivuja. Nostalgiaa ja kahavimaitoa... ae että.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raahen Wanha Herra tunnettiin opiskeluaikoina nimellä "Wanha Körrmy".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Wanhasta Herrasta on useita eri versioita. Naudan-, sonnin-, härän ja lehmän nahasta sekä karjun, emakon ja possun sekä muistakin elukoista. Herroja on useilta eri aikakausilta. Osaa käytetään opiskelija-asuntoina, osaa Lapaluodon satamassa. Rautaruukilla ja SSAB:llä on omat versionsa. Pitäisi Ratiomies Murosen Karin tietää nämä faktat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sovi kuin yli 80-vuotiaille sotaveteraaneille kunniamerkein palkittuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä näkyny Ratiomiestä legendaarisessa Lissun Messissä, eikä Salovaaraa, vaan taisi olla ratiomies Tero Lietteen kantapaikka...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sussun Pubi ja Ykän Laattala olivat ratiomiehen Alex Haeleyn mainostamat Juurespaikat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Känny kouraan ja ääniä Murosen Karille, jotta saadaan näkyvyyttä Raahelle ja Pohjois-Pohjanmaalle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempele, Oulu, Hailuoto, Kemio ja Tornio tässä vasta näkyvyyttä tarvitsevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Poika ei halua mennä armeijaan

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietoja lennon MH17 alasampumisen tutkinnasta

Hesari: "Venäjä ei enää edes yritä ylläpitää uskottavuuttaan." Venäjän uskottavuus on mennyt, eikä Juttutuvassa kirjoitt... Lue lisää...
Hesarin pääkirjoitus

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

28.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image