Viihde

Päivän lef­fa­poi­min­nat: Anoreksia vie tanssijan alamäkeen

Laura Wiggins esittää nuorta tanssijaa, joka seuraa alipainoisuutta ihailevaa verkkosivua. Sairaan hoikka -elokuva käsittelee anoreksiaa kevyesti. KUVA: Michael Moratis
Viihde 8.3.2018 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta elokuvaa

Sairaan hoikka

★★★

Tara Mielen ohjaama tv-elokuva käsittelee anoreksiaa Lifetime-kanavan selittelevään, pintasiloiseen tyyliin. Saattaa kuitenkin olla, että juuri siten tärkeä sanottava osuu nuoreen kohdeyleisöön varmimmin. Toivotaan niin. Laura Wiggins esittää nuorta tanssijaa, joka alkaa kiihkeästi seurata alipainoisuutta ihailevaa thinspiration-verkkosivua. Äidin roolissa huolestuu Pako, Langalla ja Asema 62 -sarjoista tuttu Callie Thorne. (USA 2014) 

Hero torstaina klo 21.00

Koirat karvoissaan 

★★

Jack Nicholsonin ja ohjaaja Bob Rafelsonin yhteistyö poiki amerikkalaiset indie-klassikot Rajut kuviot (1970), Vain unelmilla on siivet (1972) ja ytimekkään lamakausijännärin Postimies soittaa aina kahdesti (1981). Huti tuli vasta nuhruisesta jännärikomediasta, jossa sutki turvakoirien kouluttaja astuu uhatun oopperalaulajan elämään. Ellen Barkin ei vakuuta roolissa puolinuotin vertaa, ja Nicholson löysäilee muuten vain. (USA 1992) 

Sub torstaina klo 21.00

Terroria Teksasissa

★★★

Käsikirjoittaja Dalton Trumbo, mustalle listalle heivattu sosialisti, ujutti yhteiskuntakritiikkiä b-linjan lännenelokuvaan. Laudoista kasattu kaupunki, pölyinen katu ja kaksintaisteluun asettuvat miehet: alku ei voisi tyypillisempi olla – paitsi että toinen miehistä on aseistautunut harppuunalla. Jämäkkä Sterling Hayden esittää ruotsalaista valaanpyytäjää, joka joutuu kohtaamaan amerikkalaisen muukalaiskammon. (USA 1958) 

Yle Teema & Fem torstaina klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

83
Rasismitutkija Vesa Puuronen: MV-oikeudenkäynnissä punnitaan sananvapauden rajat Suomessa – Kovemmat sanktiot tarpeen
53
Uusi valvontalaitteisto Kajaanintien ja Ratakadun risteykseen – seuraa myös liikennevalojen noudattamista
40
ICT-ala vetää Oulussa – edessä on positiivinen työvoimahaaste
34
Vain joka kolmas jatkaa suoraan lukiosta jatko-opintoihin – tukikuukausia ei haluta käyttää kakkos- tai kolmosvaihtoehtoihin
20
Euroopan komissio ehdottaa liikenneverkon ydinkäytävän jatkamista pohjoiseen – mahdollistaisi unionin rahoituksen liikenteen kehittämiseen
18
Tivolilaite jumittui teknisen vian vuoksi Oulun Hietasaaressa, pelastuslaitos auttoi 14 henkilöä alas puomitikkailla
18
Oulun yliopistossa tutkitaan masennusta – tavoitteena tunnistaa sairaus älypuhelimen datasta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Koillismaalla sekä Lapin kaakkoisosassa kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Kolari, Sodankylä, Pelkosenniemi, Enontekiö ja Inari.

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

18.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image