Viihde

Päivän elokuvat: Absurdien tarinoiden kirjailija eli väärää aikaa Leningradissa

Harms on elämäkerrallinen draama absurdien tarinoiden kirjoittajasta Daniil Juvatshovista, joka tunnetaan nimellä Daniil Harms. KUVA: Alexey Kostromin
Viihde 14.2.2018 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme keskiviikon kiinnostavinta tv-elokuvaa

Harms

★★★ Ivan Bolotnikovin elokuvassa muistellaan Daniil Juvatshovia, joka kirjoitti nimimerkillä Daniil Harms lyhyitä, absurdeja tarinoita 1930-luvun Leningradissa. Elettiin Stalinin terrorin aikaa, joten en taida paljasta liikaa, vaikka vihjaan, ettei vapaamielinen kirjailija tuuletellut kansakunnan kaapin päällä. Wojchiech Urbanskin tulkitsema, dandymainen Harms tuo mieleen Aki Kaurismäen elokuvien sivulliset. Ensiesitys. (Venäjä 2017)

Yle Teema & Fem keskiviikko 14.2. klo 21.30

Sin City: A Dame to Kill For

★★★ Onnelaksi ei voi ylistää sitäkään kaupunkia, jossa Robert Rodriguezin ja Frank Millerin elokuvan lommoiset rikolliset, liukkaat pelurit, korruptoituneet poliitikot ja kohtalokkaat kaunottaret pyörivät. Ensimmäinen Sin City -elokuva sai jatkoa uusista lyhyistä tarinoista. Millerin sarjakuvien mustavalkoisiin, nihilistisiin tuokioihin uivat mm. Josh Brolin, Eva Green, Mickey Rourke, Jessica Alba ja Joseph Gordon-Levitt. (USA 2014)

Sub keskiviikko 14.2. klo 21.00

Love Punch

★★★ Jos tarjolla olisi filmausmatka Pariisiin ja Cannesiin, lähtisin mukaan vaikka tippasuojamainokseen. En siis yhtään ihmettele, että Emma Thompsonin, Pierce Brosnanin, Timothy Spallin ja Celia Imrien kokenut ja arvostettu nelikko suostui tähän hattaraakin höpsömpään ryöstökomediaan. Lomailuhenkinen, keski-ikäinen tähtinelikko aikoo maksaa potut pottuina ketkulle ranskalaiselle bisnesmiehelle. Ensiesitys. (Britannia 2013)

Hero keskiviikko 14.2. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

127 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image