Viihde

Päivän elo­ku­va­poi­min­nat: Raiskaaja vaanii koulukodissa – mukana on Don Huonojen Kalle Ahola

Marja Pyykkö on Kissan kuolema -elokuvassa sopeutumaton Nitta koulukodissa. Marjaana Maijala tekee Annaleenan roolin. KUVA: KINOPRODUCTION OY
Viihde 6.3.2018 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta elokuvaa.

Kissan kuolema

★★ Poika ja ilves -hitin ohjaaja Raimo O. Niemi on myötätuntoinen lasten, nuorten ja luonnon kuvaaja. Silti Taru Väyrysen kirjaan pohjautuva esikoiselokuva Kissan kuolema ei nimestään huolimatta ole eläinseikkailu, vaan haparoiva koulukotidraama. Joku sika huumaa ja raiskaa tyttöjä, joita elämä on muutenkin kohdellut karusti. Vienoa rakkaustarinaa sopeutumattoman Marja Pyykön kanssa virittelee Don Huonot -yhtyeen Kalle Ahola. (Suomi 1994)

Yle Teema & Fem tiistaina kello 21.56

La Bamba

★★★ Don McLean laulaa American Pie -klassikossaan ”päivästä, jolloin musiikki kuoli”. Luis Valdezin elokuvassa kuljetaan vääjäämättä sitä kohti, mutta ikävää ei matkalla pidetä. Kyseessä kun on elämäkerta latinorokkari Ritchie Valensista, jonka kohtaloksi koitui yhteinen lentomatka Buddy Hollyn kanssa. Lou Diamond Phillips elää pääroolin vahvasti, ja Los Lobos -yhtye pitää huolen, että svengiä riittää koko tortillan mitalta. (USA 1987)

TV5 tiistaina kello 21.00

Vuoden se kestää

★★★ Dan Mazerin romanttisessa komediassa ollaan otsikon edellyttämissä luovutustunnelmissa pian papin aamenen jälkeen. Rose Byrnen ja Rafe Spallin liiton soppaa hämmentävät mm. Simon Baker ja Anna Faris. Nokkelan sanailun ja härskin huulenheiton yhdistelmä ei toimi lämminhenkisesti kuin vaikkapa Judd Apatowin komedioissa, mutta noloja tilanteita riittää. Monista niistä vastaa Stephen Merchant. (Britannia 2013)

Liv tiistaina klo 21.05

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

289 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Toisinaan sitä on vaikea uskoa lajitovereidensa ajattelukyvyn olemassaoloon. Siitä on kammottavan vähän merkkejä maailma... Lue lisää...
aery

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image