Viihde

Päivän elo­ku­va­poi­min­nat: Lääkärillä on pimeä menneisyys ar­gen­tii­na­lai­ses­sa jän­ni­tysd­raa­mas­sa

Saksalaisena lääkärinä nähdään Alex Brendemühl. Hänen taustansa ovat epämääräiset. KUVA: Edge Entertainment AB
Viihde 14.3.2018 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta elokuvaa

Saksalainen lääkäri

★★★★

Vanha sanonta kyystä povella tulee mieleen, kun Lucia Puenzon argentiinalaista jännitysdraamaa katsoo. Se kertoo tositapahtumien pohjalta patagonialaisesta perheestä, joka 1960-luvun alussa ystävystyy hillityn saksalaisen lääkärin kanssa. Tällä on hämärä menneisyys, mielenkiintoa kaksostutkimuksiin ja lasten kehitykseen. Siitä voi tarkempi katsoja päätellä jo jotain huolestuttavaa. Ensiesitys. (Argentiina 2013)

Yle Teema & Fem keskiviikkona klo 22.00.

Usko koetuksella

★★★

Olipa kerran nainen, jota rakastivat sekä katolinen pappi että juutalainen rabbi. Edward Nortonin esikoisohjauksen aihe lupailee tyypillisen mojovaa amerikanjuutalaista vitsiä, mutta kohtalaisen rento romanttinen komedia siitä sukeutuu. Jenna Elfman on Anna, joka on aloittanut hengenmiesten hurmailun jo yhteisinä lapsuusvuosina. Ben Stiller on se rabbi ja ohjaaja Norton itse pappi. Esteellisiä ovat kummatkin. (USA 2000)

Hero keskiviikkona klo 21.00.

Saanko esitellä: Joe Black

★★★

Kuolemaa on esitetty viikatemiesten ja kyttyräselkien hahmossa, mutta Martin Brestin elokuvassa se marssii siististi pukeutuneen nuorenmiehen hahmossa tupaan. Tai pikemminkin ökytaloon, sillä kellot soivat Anthony Hopkinsin esittämälle vanhalle mediamogulille. Noutajan matka mutkistuu, kun tämä ihastuu mahtimiehen tyttäreen. Brad Pitt ja Claire Forlani pääsevät herkistelemään koko ylipitkän elokuvan mitalta. (USA 1998)

TV5 keskiviikkona klo 0.05.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

47
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
30
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
24
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
19
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
17
Oulun yliopiston tutkimus: Geenivirhe voi aiheuttaa nuoria tappavan sydänlihasfibroosin
17
Kunnat maksoivat palkkoja väärin perustein vuosien ajan – maksettavaksi lankeava summa voi olla yli 10 miljoonaa euroa
16
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa länsituuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Kainuun, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa länsituuli muuttuu voimakkaaksi, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

182 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

-ei pääse pm:ksi moinen kieroilija, ajanut Suomen katastrofiin Soten, Aktiivimallien, työläisten työaikojen pidentämisel... Lue lisää...
ei jatkoon

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image