Viihde

Murhajahti saa­ris­toi­dyl­lis­sä on kepeää katsottavaa – laadukkaasta toteutuksesta huolimatta syvyys jää puuttumaan

Juristi Nora Linde (Alexandra Rapaport) joutuu mukaan murhatutkintaan, kun saaren uusien kesäasukkaiden juhlat päättyvät katastrofiin. KUVA: Johan Paulin
Viihde 11.6.2018 7:00
Sinikka Pylkkänen

Murha Sandhamnissa

*** Tästä eivät murhamysteerin puitteet juuri hehkeämmiksi muutu. Ruotsalaisen rikossarjan kuudes kausi sukeltaa Tukholman saariston vehreyteen ja pikkukylän kesäidylliin niin kepeästi, ettei katsojakaan odota mitään kovin dramaattista tapahtuvaksi.

Jännitteitä sarjan henkilöiden välillä toki on, mutta ne eivät vaikuta erityisen uhkaavilta. Kauden avausjaksossa saaren uusien kesäasukkaiden ökyhuvila herättää kyläläisissä kateutta ja talon isäntää painavat rahahuolet. Myös rikostarkastaja Thomas Andreassonin (Jakob Cedergren) ja juristi Nora Lindenin (Alexandra Rapaport) välillä väreilee, mutta kokonaan toiseen sävyyn.

Eräs nuori poika tykkää leikkiä tulella, mutta tuskinpa hänen puuhistaan tarvitsee olla erityisen huolissaan. Aurinko nimittäin paistaa, kukat kukkivat ja kirkkaanvärisiksi maalattujen puutalojen välissä on mukava huristella pyörällä paikasta toiseen.

Kaikki tämä on vähintään yhtä olennaista kuin se, että lopulta kyse on kuitenkin rikoksista. Ja tapahtuuhan niitäkin viimein, niin ettei kylän poliisien tarvitse aivan toimettomina pyöriä. Lopulta tapaus ratkeaa melko helpon tuntuisesti niin sarjan poliiseille kuin katsojallekin.

Murha Sandhamnissa edustaa pohjosmaista rikossarjaa sieltä kevyimmästä päästä. Se on laadukkaasti tehtyä, kelvollisesti näyteltyä ja viihdyttävää katsottavaa, mutta siitä puuttuu tyystin genrelle tyypillinen synkkyys – ja valitettavasti myös syvyys.

Sarja ei mene ihon alle, mutta niin ei kai ole tarkoituskaan. Yle Teema & Fem maanantai 11.6. klo 22.00

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image