Viihde

MTV3:n oma "Matkapassi" Say What lupailee liikoja

Death metal on kova sana Botswanassa. Metallibändi Overthrust on matkadokumenttisarja Say Whatin ensimmäisen jakson paras bongaus.
Viihde 9.11.2017 7:00
Ilari Tapio

Say What***

Siis mitä? Maailmalla näitä matkapasseja on tehty satoja ja meilläkin monta sen jälkeen, kun Neil Hardwick ja Rita Strömmer lentolippunsa ostivat.

Madventures vei Riku Rantalan ja Tuomas Milonoffin sinne missä pippurit kasvavat, ja Sound Tracker kuljetti Sami Yaffan maailmanmusiikin lähteille. Oma lukunsa ovat Ville Haapasalon moninaiset seikkailut Venäjällä ja muissa ihmemaissa.

Siksi MTV3:n Aino Huilajan ja Nina Rahkolan katsojalupaus ei kuulosta tuoreelta: ”Lähdemme paikkoihin, joihin ei pakettimatkoilla päädy”.

Timantit unohtuvat

Say What on kahdeksanosainen dokumenttisarja. Sen ensimmäisessä jaksossa toimittajakaksikko matkustaa kahdeksi viikoksi Botswanaan. Alussa ydinkysymykseksi ladataan, miten pitkälle timanteilla vaurastuneen maan rikkaudet kantavat?

Vastausta ei saada. Se kuitataan 40 minuutin jälkeen fraasilla, jonka mukaan timantit eivät ole ikuisia.

Huilaja ja Rahkola kyllä käväisevät timanttikaivoksella, mutta niin he poikkeavat myös paikallisen muodinluojan studiossa, safarimatkailijoiden jeepissä, metallimuusikoiden bileissä ja sanien eli busmannien asuinpaikoilla Kalaharin autiomaassa.

Tuota menoa botswanalaisen meiningin analyysi jää pikemminkin stereotypioita vahvistavaksi kuin niitä purkavaksi pintaraapaisuksi.

Metallibändi ilahduttaa

Silti on hienoa, että MTV3 sentään satsaa tyylikkäästi kuvattuun ja sujuvaksi leikattuun matkajournalismiin. Jonkinlaisen lupauksen tulevista jaksoista antaa Kalaharin alkuperäisasukkaiden kanssa vietetty osuus, joka nostaa esille kritiikkiä ja ongelmiakin.

Koskettavan hauska on puolestaan loppusuoran löytö Overthrust. Death Metallia paahtavan botswanalaisbändin seurassa viihtyisi pitempäänkin.

Seuraavaksi sympaattiset toimittajat matkustavat Intiaan. Se on tälle formaatille iso pala.

MTV3 torstaina 9.11. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

229 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Hyvä kirjoitus. Hyviä esimerkkejä siitä, miten työstä on tehty ahdistavaa on kotisairaanhoitajat ja siivoajat, joiden ty... Lue lisää...
Liian suuret alueet ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image