Viihde

Mainos

Mikko Alanteen tuottama sarja nähdään National Geog­rap­hicil­la - Luvassa on neljän tähden sotadraama

The Long Road Home -sarjan takaa löytyy suomalainen elokuvatuottaja Mikko Alanne (oik.).
Viihde 8.11.2017 7:00
Joonas Kuikka

The Long Road Home****

Irakin sodan miehitysvaiheeseen sijoittuva riipaiseva sotadraama tempaa mukaansa. The Long Road Home kertoo USA:n armeijan 1. ratsuväkidivisioonasta, joka lähtee pelastamaan väijytykseen jäänyttä joukkuettaan Bagdadin laitakaupungissa.

Sarjassa on suomalaisväriä avainroolissa, sillä käsikirjoittaja Mikko Alanne on tuottanut koko kahdeksanosaisen draamasarjan, joka perustuu sotajournalisti Martha Raddatzin menestyskirjaan.

Joka jaksossa tapahtumia käydään läpi yhden henkilön tarinan ja perheen kautta. Kotirintaman tavallinen länsimainen arki ja sodan pelon ristiriita on hyvin esitetty.

Autettavat ampuvat kohti

Miehittäjän kannalta tilanne on mahdoton. Samalla, kun pitäisi auttaa irakilaisia jälleenrakentamaan, jotkut heistä ampuvat kohti. Minisarja ei kaunistele sodan kauhuja.

Sarjassa näkyy osuvasti se, että sodan syyt ovat vaikeita ymmärtää niin amerikkalaisille kuin irakilaisille. Näkyvin puute on, että ainakin alun perusteella irakilaiset jäävät pinnallisiksi ja vieraiksi.

National Geographic keskiviikkona 8.11. klo 21.00

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Hyökkäyssota on rikoksista suurin, sanoi eräs yhdysvaltalaistuomari Nyrnbergin sotarikosoikeudenkäynnissä. Tämän vuosisadan pahin rikos ylitse muiden on USA:n laiton hyökkäys Irakiin vuonna 2003, mitä jostakin syystä kutsutaan "Irakin sodaksi". Nuorempi Bush kantaa tästä suurimman vastuun, ja on siten sotarikollinen yhdessä myötäjuoksija Blairin ym. kanssa. Sääliksi kävi silloista puolustusministeri Powelia, joka joutui valehtelemaan YK:lle Saddamin joukkotuhoaseista. Hatunnosto presidentti Haloselle, joka lähes ainoana valtion päämiehenä tuomitsi laittomuuden.

Toivottavasti nämä asiat muistetaan kun katsotaan tätä sarjaa ja jenkkien yritystä "jälleenrakentaa" Irakia, mikä tietenkin on lähinnä vitsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli on huono maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

259 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eri ikäluokkien kulutusmahdollisuudet ja -tottumukset

Mainitsemaasi miesten keski-eläkettä 2100€/kk saa tällä hetkellä alle 10% mies eläkeläisistä. 8% jos kohtuu tarkkoja oll... Lue lisää...
Taas tätä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

24.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image