Viihde

Mikko Alanteen tuottama sarja nähdään National Geog­rap­hicil­la - Luvassa on neljän tähden sotadraama

The Long Road Home -sarjan takaa löytyy suomalainen elokuvatuottaja Mikko Alanne (oik.).
Viihde 8.11.2017 7:00
Joonas Kuikka

The Long Road Home****

Irakin sodan miehitysvaiheeseen sijoittuva riipaiseva sotadraama tempaa mukaansa. The Long Road Home kertoo USA:n armeijan 1. ratsuväkidivisioonasta, joka lähtee pelastamaan väijytykseen jäänyttä joukkuettaan Bagdadin laitakaupungissa.

Sarjassa on suomalaisväriä avainroolissa, sillä käsikirjoittaja Mikko Alanne on tuottanut koko kahdeksanosaisen draamasarjan, joka perustuu sotajournalisti Martha Raddatzin menestyskirjaan.

Joka jaksossa tapahtumia käydään läpi yhden henkilön tarinan ja perheen kautta. Kotirintaman tavallinen länsimainen arki ja sodan pelon ristiriita on hyvin esitetty.

Autettavat ampuvat kohti

Miehittäjän kannalta tilanne on mahdoton. Samalla, kun pitäisi auttaa irakilaisia jälleenrakentamaan, jotkut heistä ampuvat kohti. Minisarja ei kaunistele sodan kauhuja.

Sarjassa näkyy osuvasti se, että sodan syyt ovat vaikeita ymmärtää niin amerikkalaisille kuin irakilaisille. Näkyvin puute on, että ainakin alun perusteella irakilaiset jäävät pinnallisiksi ja vieraiksi.

National Geographic keskiviikkona 8.11. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Hyökkäyssota on rikoksista suurin, sanoi eräs yhdysvaltalaistuomari Nyrnbergin sotarikosoikeudenkäynnissä. Tämän vuosisadan pahin rikos ylitse muiden on USA:n laiton hyökkäys Irakiin vuonna 2003, mitä jostakin syystä kutsutaan "Irakin sodaksi". Nuorempi Bush kantaa tästä suurimman vastuun, ja on siten sotarikollinen yhdessä myötäjuoksija Blairin ym. kanssa. Sääliksi kävi silloista puolustusministeri Powelia, joka joutui valehtelemaan YK:lle Saddamin joukkotuhoaseista. Hatunnosto presidentti Haloselle, joka lähes ainoana valtion päämiehenä tuomitsi laittomuuden.

Toivottavasti nämä asiat muistetaan kun katsotaan tätä sarjaa ja jenkkien yritystä "jälleenrakentaa" Irakia, mikä tietenkin on lähinnä vitsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

121
Oulun seudulla aamupäivällä kuuluneet ja tuntuneet pamaukset aiheuttivat Hornetit - ilmavoimien mukaan äänivallia ei rikottu liian matalalla
79
Kärnä harkitsee Väyrysen valtakirjan riitauttamista – eduskunnassa tehdään selvitystyötä Väyrysen paluuoikeudesta
58
Suden epäillään liikkuvan Iin Ojakylän koulun läheisyydessä – vanhempia pyydettiin hakemaan oppilaat kotiin
56
Kärpät vei mestaruuden Tapparan nenän edestä – Hakametsä hiljeni oululaisjoukkueen juhliessa
39
Kaavoitusvalta kuuluu valtuustolle – rakennusfirmoilla ja oululaisilla erilainen näkemys Oulun viihtyisyydestä Lukijalta
31
Tiukat pudotuspelit veivät kärppäluotsi Mannerin yöunet – ”Puhelin näyttää yleensä herätystä kolmen neljän tunnin päähän, kun menen nukkumaan”  
31
Kärpät on Suomen mestari – Tappara kaatui Hakametsässä Aleksi Mäkelän maalilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

290 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suuri sotaharjoitus 2021

Päinvastoin. Minä ymmärrän hyvin, että lapsi saattaa häiriintyä, jos hän kuulee 3-vuotiaasta asti sotajuttuja. Lue lisää...
Vuotta viis

Jari ja sarjakuvat

Jari

26.4.

Naapurit

26.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image