Viihde

Linnan juhlat ovat täydellinen tosi-tv-formaatti: tuttuun kaavaan mahtuu aina yllätyksiä

Linnan juhlat ovat täydellinen tosi-tv-formaatti: käsikirjoitus on tuttu ja katsoja tietää, mitä odottaa. Joka kerta kaavaan mahtuu yllätyksiä. KUVA: Joel Maisalmi
Viihde 6.12.2017 7:00
Matti Posio

Linnan juhlat

Televisiosta katsominen on hyvä tapa seurata Linnan juhlia. Parempaa on vain pääsy paikalle.

Aivan kaikki juhlista ei sentään näy kameroissa. Kun kättelyt alkavat, kameroista ei välity odottavien kihelmöivä jännitys. Mariankadun naulakoilta rappusiin ja sieltä ylös presidentin luokse jonottaa juhlavaa väkeä.

Kutsun mukana tulleeseen pahvikorttiin voi kirjoittaa nimensä Yleä varten. Jostain kaiuttimesta nimet saattavat kantautua presidenttiparinkin korviin, mikä helpottaa heitä tervehdittäessä.

Kättelyyn tultaessa yllättää hiljaisuus. Televisiossa musiikki tuntuu soivan koko ajan. Valtaosa ihmisistä toivottaa vain hyvää itsenäisyyspäivää.

Kättelyn jälkeen jokainen pari muistelee kotona sovittua koreografiaansa: vaimo oikealle, mies vasemmalle. Vai oliko se... Jo naisen juhlapukua valittaessa on syytä varmistaa laahuksettomuus, sillä yksikään mies ei toivo astuvansa daamin helmoille kameroiden ristitulessa.

Sisään tulleet vieraat odottavat kättelyjen päättymistä hienostuneissa saleissa, joissa on pientä tarjoilua. Odotus tuntuu pitkältä, ellei samaan tilaan ole valikoitunut tuttuja tai luontevia seuraihmisiä. Onneksi kuuluisat poliitikot ovat hyviä juttukumppaneita: he eivät yleensä kehtaa myöntää, etteivät muista juttusille tulijaa.

Media päivystää kättelyjen jälkeen Atriumissa, jonne haastateltavat ja sellaiseksi pyrkivät hakeutuvat. Kameroita kokoaa myös tanssin alku, kun presidentti johdattaa puolisonsa parketille ja muut liittyvät tanssiin.

Televisiointi on vuosi vuodelta tarkempi kuvaus todellisista juhlista. Linnan hienointa antia, satunnaisia kohtaamisia, televisio voi vain imitoida. Hiljaisessa huoneessa tiiviissä keskusteluringissä voivat seistä esimerkiksi entinen pääministeri, tunnettu urheilutoimittaja ja kapellimestari. Jokin on saattanut heidät yhteen.

TV1 keskiviikkona klo 18.55

Jo naisen juhlapukua valittaessa on syytä varmistaa laahuksettomuus, sillä yksikään mies ei toivo astuvansa helmoille kameroiden ristitulessa.

MAINOS

Kommentoi

Näin jää tälläkin kerralla nämä linnan juhlat paikan päällä väliin, onneksi telkkari näyttää. Aina on mielenkiintoista, mutta on elämää muuallakin, kaikki on oltu parhaamme mukaan Suomea rakentamassa, onnea meille kaikille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Sadevaroitus: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa kehittyy päivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

156 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Olet jälleen väärässä. Köyhyyden ei pidä näkyä sen vuoksi että köyhä olisi muille varoittava esimerkki. Sen pitäisi näky... Lue lisää...
Tähtitenava

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image