Viihde

Linnan juhlat ovat täydellinen tosi-tv-formaatti: tuttuun kaavaan mahtuu aina yllätyksiä

Linnan juhlat ovat täydellinen tosi-tv-formaatti: käsikirjoitus on tuttu ja katsoja tietää, mitä odottaa. Joka kerta kaavaan mahtuu yllätyksiä. KUVA: Joel Maisalmi
Viihde 6.12.2017 7:00
Matti Posio

Linnan juhlat

Televisiosta katsominen on hyvä tapa seurata Linnan juhlia. Parempaa on vain pääsy paikalle.

Aivan kaikki juhlista ei sentään näy kameroissa. Kun kättelyt alkavat, kameroista ei välity odottavien kihelmöivä jännitys. Mariankadun naulakoilta rappusiin ja sieltä ylös presidentin luokse jonottaa juhlavaa väkeä.

Kutsun mukana tulleeseen pahvikorttiin voi kirjoittaa nimensä Yleä varten. Jostain kaiuttimesta nimet saattavat kantautua presidenttiparinkin korviin, mikä helpottaa heitä tervehdittäessä.

Kättelyyn tultaessa yllättää hiljaisuus. Televisiossa musiikki tuntuu soivan koko ajan. Valtaosa ihmisistä toivottaa vain hyvää itsenäisyyspäivää.

Kättelyn jälkeen jokainen pari muistelee kotona sovittua koreografiaansa: vaimo oikealle, mies vasemmalle. Vai oliko se... Jo naisen juhlapukua valittaessa on syytä varmistaa laahuksettomuus, sillä yksikään mies ei toivo astuvansa daamin helmoille kameroiden ristitulessa.

Sisään tulleet vieraat odottavat kättelyjen päättymistä hienostuneissa saleissa, joissa on pientä tarjoilua. Odotus tuntuu pitkältä, ellei samaan tilaan ole valikoitunut tuttuja tai luontevia seuraihmisiä. Onneksi kuuluisat poliitikot ovat hyviä juttukumppaneita: he eivät yleensä kehtaa myöntää, etteivät muista juttusille tulijaa.

Media päivystää kättelyjen jälkeen Atriumissa, jonne haastateltavat ja sellaiseksi pyrkivät hakeutuvat. Kameroita kokoaa myös tanssin alku, kun presidentti johdattaa puolisonsa parketille ja muut liittyvät tanssiin.

Televisiointi on vuosi vuodelta tarkempi kuvaus todellisista juhlista. Linnan hienointa antia, satunnaisia kohtaamisia, televisio voi vain imitoida. Hiljaisessa huoneessa tiiviissä keskusteluringissä voivat seistä esimerkiksi entinen pääministeri, tunnettu urheilutoimittaja ja kapellimestari. Jokin on saattanut heidät yhteen.

TV1 keskiviikkona klo 18.55

Jo naisen juhlapukua valittaessa on syytä varmistaa laahuksettomuus, sillä yksikään mies ei toivo astuvansa helmoille kameroiden ristitulessa.

MAINOS

Kommentoi

Näin jää tälläkin kerralla nämä linnan juhlat paikan päällä väliin, onneksi telkkari näyttää. Aina on mielenkiintoista, mutta on elämää muuallakin, kaikki on oltu parhaamme mukaan Suomea rakentamassa, onnea meille kaikille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

32
Hailuodon pengertielle ei tule katuvaloja, tie merkitään sumupaaluilla ja kaidevalaistuksella – katso lista kiinteän yhteyden yksityiskohdista
24
Kärppien Mäenalasen voittoresepti Raksilan tiistai-illan spektaakkeliin – ”Syöksytään vaikka pää edellä kiekon tielle”
20
OYSin uusien tilojen rakentaminen voi nopeutua – yhteispäivystys voisi saada uudet tilat jopa vuosia etuajassa
18
Kommentti: Tappara on nyt ripauksen rennompi, entistä vaarallisempi
14
Kuullaanko metsästäjiä aidosti, kun kysytään näkemyksiä suunnitteilla olevista luonnonsuojelualueista? Lukijalta
14
Osekk irtisanoo 53 henkilöä – lisäksi 27:lle tarjotaan tehtävämuutosta tai osa-aikatyötä
12
Aktiivi: Hinaaja Alpo pidettävä Oulussa jo kaupungin pitkän merellisyyden vuoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

302 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kepulainen Oulu

Kyllähän Stubbi teki Suomelle semmoisen karhunpalveluksen, että sitä muistellaan muissakin sukupolvissa, että meni kepul... Lue lisää...
Martta sieltä jostai...

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.4.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image