Viihde

Mainos

Linnan juhlat ovat täydellinen tosi-tv-formaatti: tuttuun kaavaan mahtuu aina yllätyksiä

Linnan juhlat ovat täydellinen tosi-tv-formaatti: käsikirjoitus on tuttu ja katsoja tietää, mitä odottaa. Joka kerta kaavaan mahtuu yllätyksiä. KUVA: Joel Maisalmi
Viihde 6.12.2017 7:00
Matti Posio

Linnan juhlat

Televisiosta katsominen on hyvä tapa seurata Linnan juhlia. Parempaa on vain pääsy paikalle.

Aivan kaikki juhlista ei sentään näy kameroissa. Kun kättelyt alkavat, kameroista ei välity odottavien kihelmöivä jännitys. Mariankadun naulakoilta rappusiin ja sieltä ylös presidentin luokse jonottaa juhlavaa väkeä.

Kutsun mukana tulleeseen pahvikorttiin voi kirjoittaa nimensä Yleä varten. Jostain kaiuttimesta nimet saattavat kantautua presidenttiparinkin korviin, mikä helpottaa heitä tervehdittäessä.

Kättelyyn tultaessa yllättää hiljaisuus. Televisiossa musiikki tuntuu soivan koko ajan. Valtaosa ihmisistä toivottaa vain hyvää itsenäisyyspäivää.

Kättelyn jälkeen jokainen pari muistelee kotona sovittua koreografiaansa: vaimo oikealle, mies vasemmalle. Vai oliko se... Jo naisen juhlapukua valittaessa on syytä varmistaa laahuksettomuus, sillä yksikään mies ei toivo astuvansa daamin helmoille kameroiden ristitulessa.

Sisään tulleet vieraat odottavat kättelyjen päättymistä hienostuneissa saleissa, joissa on pientä tarjoilua. Odotus tuntuu pitkältä, ellei samaan tilaan ole valikoitunut tuttuja tai luontevia seuraihmisiä. Onneksi kuuluisat poliitikot ovat hyviä juttukumppaneita: he eivät yleensä kehtaa myöntää, etteivät muista juttusille tulijaa.

Media päivystää kättelyjen jälkeen Atriumissa, jonne haastateltavat ja sellaiseksi pyrkivät hakeutuvat. Kameroita kokoaa myös tanssin alku, kun presidentti johdattaa puolisonsa parketille ja muut liittyvät tanssiin.

Televisiointi on vuosi vuodelta tarkempi kuvaus todellisista juhlista. Linnan hienointa antia, satunnaisia kohtaamisia, televisio voi vain imitoida. Hiljaisessa huoneessa tiiviissä keskusteluringissä voivat seistä esimerkiksi entinen pääministeri, tunnettu urheilutoimittaja ja kapellimestari. Jokin on saattanut heidät yhteen.

TV1 keskiviikkona klo 18.55

Jo naisen juhlapukua valittaessa on syytä varmistaa laahuksettomuus, sillä yksikään mies ei toivo astuvansa helmoille kameroiden ristitulessa.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Näin jää tälläkin kerralla nämä linnan juhlat paikan päällä väliin, onneksi telkkari näyttää. Aina on mielenkiintoista, mutta on elämää muuallakin, kaikki on oltu parhaamme mukaan Suomea rakentamassa, onnea meille kaikille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

64
Niinistöä haastettiin rajusti MTV:n tentissä – vältteli epäselviä vastauksia
51
Kylmä on myrkkyä akillesjänteille - tennareiden ja nilkkasukkien käyttö ympäri vuoden on lisännyt oireilua
46
Kolme Kärppäpelaajaa olympiajoukkueeseen, Kukkonen neljänsiin kisoihinsa
42
Iissä Postin jakeluautot välittävät jo kuvaa tien päältä – Destia tutkii keinoja digitalisoida maanteiden hoitourakoita
42
Uhka taas ilmassa: Sähköyhtiö Loisteen mukaan sähkölinjat eivät kestä kuuran painoa, jopa 5 000 voi jäädä sähköttä tällä viikolla
42
Cheek esiintyy Qstockissa vielä kerran – "Tulossa näyttävä ja tunteikas show"
31
Puolustusministeri Jussi Niinistö: Viranomaisilla oltava keinot estää soluttautuminen kriittisten kohteiden lähelle

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin itäosassa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

245 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Voi voi Sipilä

tullessaan, että hän eroaa, jos homma ei toimi. Sipilällä on mennyt homma lukemattoman monta kertaa pieleen eron edestä.... Lue lisää...
Sipilä lupasi päämin...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

22.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image