Viihde

Kuuden miljoonan budjetti ei auttanut: Mika Kaurismäen tarina kuningatar Kristiinasta jää pintaan

Kristiinasta tuli Ruotsin hallitsija vain 18-vuotiaana vuonna 1644. Kuningattaren roolissa tekee parhaansa Malin Buska. KUVA: MARIANNA FILMS OY
Viihde 31.12.2017 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme sunnuntain kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Tyttökuningas

★★ Ei sen näin pitänyt mennä. Mika Kaurismäki sai historialliseen elokuvaansa kansainvälisen tuotannon, kuuden miljoonan budjetin ja Turun linnan upeat puitteet. Vain polte jäi jonnekin. Kuningatar Kristiinan värikäs tarina muuttui liukasteluksi saippuaisella pinnalla, mitä englanninkielinen vuoropuhelu ei kohenna. Malin Buska tekee nimiroolissa parhaansa. Sarah Gadon on Kristiinan rakastettu Ebba. Ensiesitys. (Suomi/Saksa 2015)

TV1 sunnuntai 31.12. klo 21.05

Leijat Helsingin yllä

★★★ Uusi vuosi käynnistyy kirvelevin perhetuntein. Peter Lindholm ohjasi Kjell Westön romaanista kuvauksen suomenruotsalaisen perheen huonosta olosta. Pirkka-Pekka Petelius on rahaa nainut isä, Paavo Kerosuo ja Pekka Strang hänen poikiaan. Uhma, velvollisuudet ja itsetuho kipinöivät heillä niin, ettei naisilla ole juuri sijaa. Tahaton huumorikin tuikahtelee. Ruotsinkielinen paikallisradioasema on olevinaan isompikin bisnes. (Suomi 2001)

Yle Teema & Fem sunnuntai 31.12. klo 0.10

John Wick

★★★ Kun rakettien pauke ulkona vaikenee, ottaa Keanu Reeves vastuun ryminästä. Chad Stahelski ja David Leitch ohjasivat tiukan toimintajännärin, jossa Speedin (1994) ja Matrixin (1999) tähti lunastaa takaisin uskottavuutensa alan sankarina. Entisen palkkamurhaajan taistelut venäläismafioson (Michael Nyqvist) porukoita vastaan lataa semmoiset adrenaliiniarvot, että niillä pärjääkin laskiaiseen asti. Ensiesitys. (USA 2014)

Hero sunnuntai 31.12. klo 1.00

MAINOS

Kommentoi

Minä en muuta katso kuin Kaurismäen elokuvia ja tietysti Ylen uutisia koska minä olen hiukan erilainen ja uskon kaiken mitä Yle minulle tuputtaa. Onko totta, että Ylen lähettää jo nykyään kohdennettuja uutisia heidän vakio katsojilleen, kun ovat jo oppineet minut tuntemaan 80 vuoden ajalta, vaikken ole itse kuin vasta 43 vuotias, mutta entisessä elämässäni katsoin myöskin Yleltä Kaurismäkeä ja uutisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan eteläosassa. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa.

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 seuraavissa Lapin kunnissa: Ylitornio, Pello, Pelkosenniemi, Savukoski, Inari ja Utsjoki. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

327 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Luikuri-työnantaja yritti viilata linssiin

Kirjoittajan ensimmäinen lause alkaa: "Olin aikeissa vaihtaa työpaikkaa..." Joillakin on vain selkärangassa saakka sama ... Lue lisää...
Sisälukutaito

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image