Viihde

Ku­nin­kaal­li­set kohtaavat itsekkyytensä seuraukset Tarujen tarussa

Salma Hayek 1600-luvun satukokoelmaan perustuvassa fantasiaelokuvssa Tarujen taru. KUVA: NonStop Entertainment AB
Viihde 13.7.2018 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Tarujen taru

**** Vanhojen satujen maailma ei ollut Disney-elokuvista tuttua kimallusta ja pilvenreunoja. Italialaisohjaaja Matteo Garrone tarttui niin ronskein ottein Giambattisti Basilen 1600-luvulla toimittamaan kansansatukokoelmaan, että mieleen tulee kollega ja maanmies Pier Paolo Pasolini. Salma Hayek, Toby Jones ja Vincent Cassel esittävät kuninkaallisia, joista itse kukin joutuu kohtaamaan itsekkyytensä seuraukset. Ensiesitys. (Italia 2015)

Yle Teema & Fem perjantai 13.7. klo 21.00

21

** Matematiikan pofessori keräsi nuoria matikkaneroja iskuryhmään, joka voisi putsata Las Vegasin blackjack -pöydät. Idea oli kieltämättä nokkela, mutta Robert Luketicin ohjaajankäsissä menivät tositarinan hyvät kortit hukkaan. Pintaraapaisuksi jäivät niin matematiikka kuin jännityskin. Jim Sturgess on keskusroolissa fiksuna Beninä, Kevin Spacey päsmää professorina ja Laurence Fishburne kasinon valvojana. (USA 2008)

TV5 perjantai 13.7. klo 21.00

Tyttö joka leikki tulella

*** Stieg Larssonin Millennium-sarjan kiihkeimmät ja painokkaimmat hetket eletään ensimmäisessä osassa. Kenties kirjailijan heikkenevän terveyden vuoksi hätäratkaisut ja jännärikliseet hiipivät jatkossa mukaan. Sen huomaa myös kakkososan filmiversiosta, joka kohtuubudjetin vuoksi näyttääkin joltain Beckiltä. Noomi Rapacessa on yhä ruutia Lisbeth Salanderina, joka palaa kipeitä perheasioita selvittämään. (Ruotsi 2009)

Ava perjantai 13.7. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan eteläosassa. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa.

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 seuraavissa Lapin kunnissa: Ylitornio, Pello, Pelkosenniemi, Savukoski, Inari ja Utsjoki. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

329 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ensinnäkään, tämä ei pidä paikkaansa. Ei ole ketään jotka "aina" saa töitä, eikä ketään jotka eivät "koskaan" saa töitä,... Lue lisää...
Väsynyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image