Viihde

Kriitikon lapset katsoivat, kun elämä rientää haikeasti professorin automatkalla

Vanha professori (Victor Sjöström) ja hänen miniänsä (Ingrid Thulin) automatkalla Lundiin mustavalkoisessa Mansikkapaikka-elokuvassa.
Viihde 14.7.2018 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Mansikkapaikka

***** Olen aina koittanut välttää tuputtamasta lapsille suosikkejani, mutta joskus 8- ja 12-vuotiaina tyttäret osuivat tämän elokuvan ääreen – ja katsoivat loppuun saakka vanhan professorin matkan ja muistot. Ingmar Bergman onnistui summaamaan jotain yleispätevää elämän haikeasta riennosta. Päärooliin hän sai esikuvansa, mykkävuosien mestarin Victor Sjöströmin. Bergman-tunnelmia jatkaa elokuva Kesäyön hymyilyä. (Ruotsi 1957)

Yle Teema & Fem lauantai 14.7. klo 20.00

Sinä päivänä

** Tässä elokuvassa oli lupausta. Tanskalaisohjaaja Lone Scherfig nimittäin onkii aina tunteet pintaan, ja romanttisessa draamakomediassahan semmoinen on yleensä ottaen tervetullutta. Kipinä ei kuitenkaan syttynyt roihuun. Anne Hathaway ja Jim Sturgess viettävät yhteisen yön ja tapaavat vuosittain aina samana päivänä. Heidän suhteensa tuntuu sen kuitenkin kohteliaalta vielä silloinkin, kun polvien pitäisi tutista. (Britannia/USA 2011)

TV2 lauantai 14.7. klo 20.45

Hollow Man – Mies ilman varjoa

*** Kun kerran tehosteporukkaa on saatu, niin sitä pitää käyttää, ajatteli Paul Verhoeven. Niinpä elokuvan näkymätön mies ei katoa maisemista hupsista vain. Sen sijaan tiedemies Kevin Bacon häviää näkyvistä kerros kerrallaan. Orvasketiset visiot voivat ällöttää, mutta varsinaisesti ohjaajaa kiinnostaa ihmisen ulkomuodon ja mielen välinen balanssi. Sitä jännärissä järkytetään kohtalokkaasti. (USA 2000)

Kutonen lauantai 14.7. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan eteläosassa. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa.

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 seuraavissa Lapin kunnissa: Ylitornio, Pello, Pelkosenniemi, Savukoski, Inari ja Utsjoki. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

329 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ensinnäkään, tämä ei pidä paikkaansa. Ei ole ketään jotka "aina" saa töitä, eikä ketään jotka eivät "koskaan" saa töitä,... Lue lisää...
Väsynyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image