Viihde

Kirjailija Kirsti Manniselle ehdollista törkeästä ve­ro­pe­tok­ses­ta

Viihde 21.3.2017 14:56 | Päivitetty 21.3.2017 15:53
STT

Tuusulan käräjäoikeus on tuominnut kirjailija Kirsti Mannisen törkeästä veropetoksesta ja kirjanpitorikoksesta. Oikeus langetti Manniselle puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion.

Oikeus katsoi, että Manninen on laskuttanut omistamaltaan yhtiöltä yli 80 000 euroa perusteettomia kilometrikorvauksia noin neljän vuoden ajalta. Veroja vältettiin tällä tavoin noin 21 000 euroa.

Mannisen yhtiön toimialana on käsikirjoitusten laatiminen sekä niiden painatus- ja julkaisuoikeuksien myynti. Yhtiö ei ole maksanut Manniselle palkkaa, vaan matkakorvauksia ja osinkoja.

Kirsti Manninen on tuottelias kirjailija, joka on julkaissut muun muassa romaaneja ja lastenkirjoja sekä käsikirjoittanut draamasarjoja. Hänet tunnetaan myös kirjailijanimellä Enni Mustonen.

Liian monta Lapin-matkaa

Suuri osa laskutetuista matkoista suuntautui matkalaskujen mukaan Lappiin, missä Manninen teki muun muassa haastatteluja kirjasarjaa varten. Oikeus katsoi kuitenkin, että osa näistä matkoista ilmeisesti ei ollut toteutunut.

Oikeus perusteli kantaansa sillä, että kaikista Lapin-matkoista oli laskutettu sama kilometrimäärä. Lisäksi Manninen oli käyttänyt pankkikorttiaan muualla silloin, kun hänen matkalaskun mukaan piti olla Lapissa.

Mannisen saamasta tuomiosta uutisoi ensin Helsingin Sanomat.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Olispa jännä tietää kuinkahan paljon km korvauksia nostetaan perusteettomasti. Esim omat ajot joihon sisällytetään näennäisesti firman ajoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän kirjaijan pitäisi osata paremmin "runoilla" ainakin verokarhulle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

288 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

mölisevät lapset linja-autoissa

Eikös ne lasten äänet ole niitä elämisen ääniä aidoimmillaan? Pipo kiristyy ja naama muuttuu norsun takapuoleksi vasta ... Lue lisää...
mirko

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image