Viihde

Mainos

Kirjailija Kirsti Manniselle ehdollista törkeästä ve­ro­pe­tok­ses­ta

Viihde 21.3.2017 14:56 | Päivitetty 21.3.2017 15:53
STT

Tuusulan käräjäoikeus on tuominnut kirjailija Kirsti Mannisen törkeästä veropetoksesta ja kirjanpitorikoksesta. Oikeus langetti Manniselle puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion.

Oikeus katsoi, että Manninen on laskuttanut omistamaltaan yhtiöltä yli 80 000 euroa perusteettomia kilometrikorvauksia noin neljän vuoden ajalta. Veroja vältettiin tällä tavoin noin 21 000 euroa.

Mannisen yhtiön toimialana on käsikirjoitusten laatiminen sekä niiden painatus- ja julkaisuoikeuksien myynti. Yhtiö ei ole maksanut Manniselle palkkaa, vaan matkakorvauksia ja osinkoja.

Kirsti Manninen on tuottelias kirjailija, joka on julkaissut muun muassa romaaneja ja lastenkirjoja sekä käsikirjoittanut draamasarjoja. Hänet tunnetaan myös kirjailijanimellä Enni Mustonen.

Liian monta Lapin-matkaa

Suuri osa laskutetuista matkoista suuntautui matkalaskujen mukaan Lappiin, missä Manninen teki muun muassa haastatteluja kirjasarjaa varten. Oikeus katsoi kuitenkin, että osa näistä matkoista ilmeisesti ei ollut toteutunut.

Oikeus perusteli kantaansa sillä, että kaikista Lapin-matkoista oli laskutettu sama kilometrimäärä. Lisäksi Manninen oli käyttänyt pankkikorttiaan muualla silloin, kun hänen matkalaskun mukaan piti olla Lapissa.

Mannisen saamasta tuomiosta uutisoi ensin Helsingin Sanomat.

Linkki juttuun

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Olispa jännä tietää kuinkahan paljon km korvauksia nostetaan perusteettomasti. Esim omat ajot joihon sisällytetään näennäisesti firman ajoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän kirjaijan pitäisi osata paremmin "runoilla" ainakin verokarhulle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos
Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumipyryn ja sohjoisten teiden vuoksi. Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sohjoisten teiden vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumisateen ja sohjoisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Joko kävit Sotapolku.fi;ssä?

122 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työläiset ulos kaapista

En voi tulla kaapista, kun en ole siellä ikinä ollutkaan. Samaa mieltä Tenavatähden kanssa, tavalliset työläiset äänestä... Lue lisää...
sole

Uutiset osastoittain

Menokalenteri

su
30.4.
Maria Raasakka ikkunanäyttely
Kulttuuri
su
30.4.
Pre-vappen i Muhåskällare
Keikkakalenteri
su
30.4.
Vappumarkkinat
Kulttuuri
su
30.4.
Vappumarkkinat
Kulttuuri

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image