Viihde

Kauneutta rakastavan kuninkaan homous ei yllätä tämän päivän katsojaa – 1800-luvulla se oli traagista

Sabin Tambrea tulkitsee vain 18-vuotiaana valtaan noussutta Baijerin kuningas Ludvigia elokuvassa Ludvig II. KUVA: Stefan Falke
Viihde 9.3.2018 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta elokuvaa.

Ludvig II

★★★ Sodat velloivat 1800-luvun Euroopassa, mutta ainakin yksi kruununpää rakasti rauhaa, satumaisia linnoja ja Richard Wagnerin musiikkia. Peter Sehrin elokuvassa muistellaan Ludvigia, josta vuonna 1864 tuli Baijerin kuningas vain 18-vuotiaana. Sabin Tambrea tulkitsee tyylitietoista ja jotenkin siroa hallitsijaa, jonka homouden ei pitäisi tämän päivän katsojaa yllättää. Noina armottomina aikoina se oli traagista. Ensiesitys. (Saksa 2012)

Yle Teema & Fem perjantaina klo 21.00

The Factory

★★ John Cusack aloitti uransa lapsinäyttelijänä, joten kokemusta on. Siltä pohjalta kelpasi jatkaa keskivertoa henkevämpien jännäreiden ja ihmissuhdetarinoiden luottotähdeksi. Hänen poliisihahmostaan Morgan O’Neillin kliseinen sarjamurhajännäri saa sentään hieman henkeä ja virtaa. Psykopaatin pitkä ja katkera jahti uhkaa muuttua henkilökohtaiseksi, kun etsivä Mike Fletcherin oma teinitytär (Mae Whitman) katoaa. Ensiesitys. (USA 2012)

Hero perjantaina klo 21.00

Killing Them Softly

★★★★ Illan tyly linja lujittuu Andrew Dominikin rikosjännärissä. Kuvaavaa on, että Brad Pittin esittämä palkkamurhaaja on ”pehmeän” tyylinsä vuoksi elokuvan hahmoista inhimillisimpiä. Ala käy rumemmaksi, kun tämä lähetetään etsimään kahta nilkkiä, jotka putsasivat gangsterin uhkapeliluolan. Syvän pettymyksen tuntoja finanssikriisin ajan Amerikasta välittävät myös James Gandolfini, Richard Jenkins ja Sam Shepard. (USA 2012)

Nelonen perjantaina klo 23.25

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan maakunnassa pohjoistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan maakunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

250 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ihan kiva hissipuhe Juha S, mutta mietitäänpä vielä kertaalleen kenen kannattaa JS:ää äänestää. Ehdottomasti uskonvelji... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image