Viihde

Mainos

J. Karjalaisen trilogia valmistui

Laulaja ja lauluntekijä J. Karjalainen Helsingissä. KUVA: Heikki Saukkomaa
Viihde 1.4.2010 15:21 | Päivitetty 1.4.2010 15:22
STT, ANTTI EEROLA
J. Karjalainen yllätti neljä vuotta sitten harppaamalla amerikansuomalaisten laulujen kimppuun. Lännen-Jukkaa seurasi Paratiisin pojat. Trilogian päättää neljän musikantin voimin runttaava Polkabilly Rebels.

Karjalainen käyttää trilogiasta puhuessaan perin sotaisaa kieltä. Lännen-Jukka oli tiedustelija, Paratiisin pojat jo sissipartio, mutta Polkabilly Rebels onkin sitten peräti Laguksen joukot.

"Veli-Matti (Polkabilly Rebelsin haitaristi Veli-Matti Järvenpää) sanoi minulle Lännen-Jukkaa kuunneltuaan, että "olet rohkea mies. Lähdet tuosta vain yksin jäälle hiihtelemään vihollisen joukkojen keskelle".

Paratiisin poikien sissipartio pystyi jo vähän jämerimpiinkin toimenpiteisiin. Polkabilly Rebelsin myötä paikalle ilmestyy Karjalaisen mukaan Panssarikenraali Laguksen joukkojen lisäksi myös tykistökenraali Nenonen mörssäreineen.

"Kyllä. Nyt on turvallista, kun oma tykistökin on paikalla", Karjalainen viittaa miehen itsensä ja Järvenpään Paratiisin pojat -kimpasta laajentuneeseen Polkabilly Rebelsin kokoonpanoon.

Riskin ottaminen ei ole riski

Hiihtelyllä vihollisen keskellä Veli-Matti Järvenpää tarkoitti tapaa, jolla 53-vuotias Karjalainen Lännen-Jukan myötä muuttui hittitehtaasta riskien ottajaksi.

"Pitää tehdä kokeiluja. Siitä saa energiaa. Ja voihan joku sanoa, että Lännen-Jukan myötä tapahtunut tyylinvaihdos oli riski. Mutta se vasta artistille pitkässä juoksussa riski olisikin, jos ei ottaisi riskejä ollenkaan", Karjalainen pyörittelee.

J. Karjalaisen levy-yhtiössä ei ymmärrettävästi aluksi oltu turhan innostuneita Lännen-Jukasta.

"Sieltä ehdotettiin silloin uutta kokoelmaa, mutta minä tyrmäsin sen. Mutta jos Lännen-Jukkaa olisi myyty 100 kappaletta, en ole varma, olisiko minullakaan riittänyt intoa jatkaa teemaa trilogiaksi asti."

Lännen-Jukka kuitenkin ylitti kultalevyrajankin, joten samalla teemalla jatkettiin.

"Hyvä niin. Musiikki on minulle niin iso ja tärkeä juttu, että sitä ei saa pilata uhraamalla myynnin alttarille. Toivon, että joku joskus puolen vuosisadan päästä löytää Lännen-Jukan ja ajattelee, että tämä kaveri lienee joku Hiski Salomaan aikalainen", Karjalainen naureskelee.

"Trilogian tekeminen on ollut opettavainen reissu. Tässä on huomannut, kuinka hyviä nämä vanhat amerikansuomalaiset biisit ovat ja kuinka hyvin ne toimivat. Niistä on hyvä lauluntekijän ottaa oppia."

Viululla veteli se haitantaijaa...

Haastattelun alkaessa J. Karjalaisella oli meneillään viulunsoiton opiskelusessio. Onko banjotrilogia siis saamassa seurakseen viulutrilogian?

"Sitä ei voi tietää mitä seuraavaksi on tulossa. Vietetään nyt ensin tässä julkaisun jälkeistä hiljaiseloa ja katsellaan."

Se kuitenkin on varmaa, että Polkabilly Rebelsin keikoilla kuullaan myös J. Karjalaisen suurimpia hittejä.

"No joo, niitä on kovasti pyydelty. Eikä siinä mitään, tykkään niistä samalla tavalla kuin ennenkin."

"Ja kai sinne esimerkiksi Kolme cowboyta sopii sekaan aivan hyvin. Minä olen tavallaan tehnyt amerikansuomalaista musiikkia jo 30 vuoden ajan", J. Karjalainen muistuttaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli on huono maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

259 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eri ikäluokkien kulutusmahdollisuudet ja -tottumukset

Mainitsemaasi miesten keski-eläkettä 2100€/kk saa tällä hetkellä alle 10% mies eläkeläisistä. 8% jos kohtuu tarkkoja oll... Lue lisää...
Taas tätä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

24.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image