Viihde

Isänsä pa­hoin­pi­del­lyt Linda tarrautuu meikkeihinsä is­lan­ti­lai­ses­sa rikossarjassa

Hienostoperheestä oleva Linda (Thora Bjorg Helga) joutuu vankilaan. Miten hän pärjää toisenlaisista oloista olevien naisten parissa?
Viihde 4.3.2018 7:00
Tiina Vuorimäki

Vangit

★★★ Miksi ja miten ovat kysymykset, joihin täytyy löytää vastaus tässäkin sarjassa. Vankien ensimmäisen jakson jälkeen mieli on pakahtua kysymyksiin, sillä jakso ei vielä anna vastauksia.

Miksi Linda (Thora Bjorg Helga) kävi isänsä kimppuun, miksi osa perheestä suhtautuu häneen vihamielisesti, miksi he eivät halua auttaa häntä, miksi Linda on lähes pakkomielteisen kiintynyt meikkeihinsä?

Tunnelma on nykyaikaiselle rikossarjalle sopivan synkkä, ja ihmisten väliset suhteet tuntuvat lähes pelkältä hyväksikäytöltä. Kaukana on Puutarhaetsivien Laura Thymen ja Rosemary Boxerin leppoisa rikosten ratkaisu.

Thora Bjorg Helgan kasvot ovat ilmeettömyydessään ilmeikkäät. Vähäeleisyys kuvaa koko sarjaa. Liikaa on vain ilmakuvia. Lintuperspektiiviin noustaan turhan usein.

Kun Linda siirretään naisten vankilaan odottamaan tuomiota, kysymyksiä tulee vain lisää: miten Linda selviytyy siellä. Vankilassa vallitsevat viidakon lait.

Mielistelevä Brynja (Unnur Ösp Stefansdottir) nappaa johtajatyyppi Raggan (Nina Dögg Filippusdottir) suklaapatukan ja antaa sen Lindalle. Ragga huomaa myöhemmin suklaan Lindalla. Pieni asia voi jatkossa merkitä paljon.

Vangit on islantilainen rikossarja, jossa islannin kieli soljuu käsittämättömänä. Jonkin muun kuin englannin kielen kuuleminen on virkistävää.

Yle Teema & Fem sunnuntai 4.3. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

280 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image