Viihde

Mainos

Inhimilliset tekijät tekevät paluun - Flinkkilä & Tastulan formaatti on koruton

Maarit Tastula ja Anne Flinkkilä ovat ihmisläheisten haastatteluohjelmien palkittuja konkareita. Nyt heillä on yhteinen nimikko-ohjelma. KUVA: Harri Hinkka
Viihde 13.1.2018 7:00
Ilari Tapio

Flinkkilä & Tastula

Tampereen Tohlopin ohjelmilla on kunniakas historia ihmisten kohtaamisessa.

Inhimillinen tekijä, Yhdenillan pysäkki ja Punainen lanka olivat TV2:n maineikkaita 1990-luvulla kehitettyjä asiaohjelmia, joissa haastateltavat saivat aikaa kertoa näkemyksiään ja kokemuksiaan.

Sarjoista valovoimaisin oli Inhimillinen tekijä. Se siirtyi vuonna 2012 TV1:lle kunnes loppui yllättäen viime keväänä. Fanit pitivät ratkaisua epäinhimillisenä erehdyksenä.

Tuolloin Yle lupasi pukata uutta putkeen vuonna 2018.

Lupaus lunastetaan tänään, kun toimittaja Maarit Tastula kysyy kirjailija Sirpa Kähköseltä, miksi vihapuhe muuttui väkivallaksi vuonna 1918.

Flinkkilä & Tastula on Tastulan ja Anne Flinkkilän vuorovedolla vetämä uusi keskusteluohjelma. Edeltäjiensä tavoin senkin iskusanoja ovat merkitykselliset hetket, voimalliset tarinat ja rohkeus tulla lähelle.

Tulevissa jaksoissa vieraina ovat rauhanneuvottelija Hussein al-Taee ja hänen ensimmäinen opettajansa Maisa Istolainen, kapellimestari Santtu-Matias Rouvali sekä Hyvinkäällä viisi vuotta sitten haavoittunut poliisi Heidi Foxell ja hänen poliisikaverinsa Tuomas Pelkonen.

Luvassa on isoja käännekohtia ja selviytymisiä ilman kommervenkkejä. Formaatti on koruton.

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, Flinkkilä ja Tastula tyytyvät kysymään ja kuuntelemaan.

Tastula on ollut Avec Tastulaa lukuun ottamatta useita vuosia poissa ruudusta. Hänen tyylinsä saattoi ja saattaa kenties yhä jakaa katsojia, mutta Flinkkilää ei mustinkaan kyynikko voi luonnehtia muuta kuin empaattiseksi ja sympaattiseksi.

Lauantain alkuiltoina lähetettävät 50-minuuttiset jaksot uusitaan sunnuntaisin kello 9.05.

TV1 lauantai 13.1. klo 17.10

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Formaatti voi olla koruton, mutta on vaan kovin rauhoittavaa katsella tv:stä ohjelmaa, missä ei katsojat läpytä käsiään lähes tauotta. Hyvä, että tällaisiakin ohjelmia jaksetaan tehdä, ihan asiapohjalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuntelemisen taito on nykyisin harvinaista edes toimittajilla.Kysytään haastateltavalta jotain ja vastataan itse ennenkuin vastapuoli saa suunsa auki,tai vähintään puhutaan päälle. Nämä toimittajat osaavat asiansa,arvostavat keskustelukumppaneitaan ja uskaltavat käsitellä vaikeita aiheita.Raskaista aiheista huolimatta ohjelmista jää hyvä mieli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

182
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
121
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
52
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
47
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
39
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta
37
Pohjantiellä körötellään Oulujoen yli hitaasti vielä vuosia
35
Hanna Sarkkinen juhli Forbesin listalle pääsyä syömällä piiraan Lidlin parkkipaikalla – "Iso ja häkellyttävä huomionosoitus"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi keskiyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

275 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Väyrysen kannatus verrattuna Vanhasen kannatukseen on jo sitä luokkaa, että presidentinvaalista on tulossa Sipilälle neu... Lue lisää...
kansa neuvoo

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image