Viihde

Ikitie ja Tuntematon rohmusivat Jussi-ehdokkuuksia

Viihde 1.2.2018 12:27 | Päivitetty 1.2.2018 12:52
STT

Elokuva-alan Jussi-palkintoja on tarjolla eniten Ikitie-elokuvalle sekä Tuntemattomalle sotilaalle. Ikitie on ehdolla 13:n Jussin saajaksi, ja Tuntematon sotilas kilpailee kymmenessä kategoriassa.

Molemmat kilpailevat muun muassa parhaan elokuvan ja parhaan ohjauksen palkinnosta. Parhaasta elokuvasta kisaavat lisäksi Armomurhaaja, Joulumaa, Miami sekä Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen.

Ikitien Tommi Korpela ja Tuntemattoman sotilaan Eero Aho ovat ehdolla parhaasta miespääosasta. Muut ehdokkaat ovat Petteri Summanen Yösyötöstä sekä syyrialaistaustainen Sherwan Haji, joka teki pääosan Toivon tuolla puolen -elokuvassa.

Tuntemattoman sotilaan näyttelijöistä myös Aku Hirviniemi ja Jussi Vatanen ovat Jussi-kandidaatteja. He kisaavat parhaan miessivuosan Jussista vastaehdokkainaan Ikitien Hannu-Pekka Björkman ja Kaiken se kestää -leffan Tomi Enbuska.

Ikitiessä raadin vakuutti myös tanskalaisesta Vallan linnake -sarjasta tuttu "pääministeri" eli Sidse Babett Knudsen, joka on ehdolla parhaasta naissivuosasta.

Peräti 19 eri elokuvaa sai Jussi-ehdokkuuksia.

Jussi-ehdokkaat valitsee asiantuntijaraati yhdessä Filmiaura-järjestön kanssa. Voittajat julkistetaan Jussi-gaalassa 23. maaliskuuta.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

122 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image