Viihde

Heydrich oli konsultti helvetistä - Kenneth Branagh tulkitsee roolin jäähileet suonissaan

Viihde 26.1.2018 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme perjantain kiinnostavinta tv-elokuvaa

Lopullinen ratkaisu

★★★★ Kun ihmisistä tehdään yksiköitä ja väkivallasta maan tapa, jälki on rumaa. Frank Piersonin ohjaama HBO/BBC-tuotanto palaa Berliinin Wannseehen tammikuussa 1942. Joukko natsijohtajia istuu kokousta, jossa SS-kenraali Reinhard Heydrich esittää suunnitelmansa juutalaisten kansanmurhasta. Kenneth Branagh tulkitsee tätä into silmissä, supliikki hallussa ja jäähileet suonissaan - kuin yrityskonsultti helvetistä. (USA/Britannia 2001)

Yle Teema & Fem perjantai 26.1. klo 21.00

Tunnit

★★★★ Kirjan paperissa ja painomusteessa tuoksahtaa lupaus uusista maailmoista. Jos kuulut meihin, joiden on pakko sitä nuuhkaista, saattaa Stephen Daltryn elokuva miellyttää kovasti. Kirjallinen draama linkittää kolme naista Virginia Woolfin romaanilla Mrs. Dalloway. Nicole Kidman on kirjailija itse, Julianne Moore kotirouva vuoden 1951 Kaliforniassa ja Meryl Streep kustannustoimittaja 2000-luvun Manhattanilta. (USA 2002)

Ava perjantai 26.1. klo 21.00

United 93

★★★★ "Let’s Roll" - lentomatkustaja Todd Beamerin (David Allan Basche) lyhyeen lauseeseen sisältyy niin paljon, ettei tässä ole kylliksi tilaa sitä käsitellä. Kannattaa katsoa Paul Greengrassin elokuva, jossa muistellaan United Airlinesin lentoa kohtalokkaana syyskuun 11. päivänä vuonna 2001. Se etenee kuin jännäri, mutta mielessä pysyy, että kampoihin terroristeille pistivät tavalliset ihmiset, eivät mitkään supertomcruiset. (USA 2006)

TV5 perjantai 26.1. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Mielipide mikä mielipide, mutta tässä toinen: Branagh tuossa aika vanhassa elokuvassa on (kuten arvelen että Heydrichkin oli), asialleen omistautunut ja innostunut ratkaisija, aivan kuten henkisesti terveeksi tulkittava psykopaattikin. Niitä löytyy yritysmaailmasta nykyään paljon. Hienoa tuossa elokuvassa on se että siitä ikäänkuin puuttuu hollywood-yliteatraalisuus ja (tekijät jenkeissä pitää yleisöä niin tyhmänä) valtaisat paisuttelut - siellä on muitakin erittäin hyviä roolisuorituksia... Jos viitsii hiukan panna merkille. Elokuvan anti lienee siinä että ne ihmiset ovat olleet kuten mekin, tilanteissa tilanteeseen sopeutuneita ja jälkiviisaiden loppuun asti spekuloiduiksi tulleita suht tavallisia ihmisiä. Pahuutta on aina populistisesti pyritty joko demonisoimaan tai glorifioimaan mutta se on arkisempaa ja vaarallisempaa todellisuudessa. Sitä löytyy joka puolelta. Se yksi siviilivirkamies oli hyvä esimerkki humanistista joka on joutunut ympäristöön jossa ei voi tulla huomioiduksi ja sen Heydrich tosiaan osaa hänelle ilman jyrkkyyttä kertoakin... Suostuttelija-sanelija, niin tietenkin, mutta ilman amerikkalaista mahtailua. Se jolla on valtaa ei sitä paisuttele ja se jolla on voimaa ei tarvitse esitellä sitä. Sekin on tietty viesti.

Missä ihmeessä niitä jäähileitä lie, kriitikon kuvitelmissa ja hysteria-asenteissako?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

125 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Yh-äippien mollaus

Joo, se on todella omituista. Minut kasvatti yh-äiti ja olen menestynyt elämässäni erittäin hyvin. Tärkeintä ei ole se m... Lue lisää...
Typykkä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image