Viihde

Ensi vuoden Uuden musiikin kilpailun toteutustapa päätetään viimeistään toukokuussa

Suomi lähettää tänä vuonna Euroviisuihin ensimmäistä kertaa kutsuartistin, sillä Saara Aalto nimettiin ilman karsintaa tai kilpailua. Arkistokuva. KUVA: Jukka Leinonen
Viihde 4.3.2018 18:00 | Päivitetty 4.3.2018 19:08
STT, Kaleva

Yle päättää ensi vuoden Uuden musiikin kilpailun (UMK) toteutustavasta viimeistään toukokuussa, kertoo Ylen Luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén.

- Ensi vuoden kilpailun mallia ei ole vielä päätetty. Teemme kuitenkin yhden selkeän valinnan epäselvyyksien välttämiseksi, sähköpostitse tavoitettu Vilén kertoo.

Suomi lähettää tänä vuonna Euroviisuihin ensimmäistä kertaa kutsuartistin, sillä laulaja Saara Aalto nimitettiin Suomen edustajaksi ilman perinteistä karsintaa. Viime vuosina Yle on etsinyt viisuedustajan UMK:n avoimen haun kautta.

Myös tämän vuoden kisaan avattiin avoin haku, johon musiikintekijät lähettivät kappaleitaan. Vilénin mukaan Yle kuunteli ja analysoi hakukappaleet ja päätyi sitten ehdottamaan yhteistyötä Aallon kanssa.

Säveltäjien ja sanoittajien etujärjestö Musiikintekijät ry kritisoi Yleä ja kertoi kokevansa muita musiikintekijöitä harhautetun, koska toteutustapa muuttui.

Lavasteita rekalla Portugaliin

Aalto esittää Suomen edustuskappaleeksi valitun poplaulu Monstersin Lissabonissa toukokuussa järjestettävissä Euroviisuissa. Edustuskappaleeksi oli ehdolla kolme laulua, joista valittiin voittaja lauantaina järjestetyssä UMK18-tapahtumassa.

Suorassa lähetyksessä nähtiin myös jokaiselle kappaleelle tehty esitys, jonka takana on muun muassa Beyoncelle koreografioita luonut Brian Friedman.

Vilénin mukaan tapahtuman kustannukset ovat pysyneet viime vuosina samalla tasolla toteutustavasta riippumatta.

- Suurin kustannus on Suomen finaali, jossa tänä vuonna rakennettiin kansainvälisen tason tapahtuma yhtä iltaa varten. Tapahtumaan liittyy paljon yhteistyösopimuksia, joten budjetit eivät ole julkisia, Vilén kertoo.

Vilénin mukaan esimerkiksi ehdokaskappaleiden tekijöille ei ole Ylen taholta maksettu mitään.

- Kysymys on yhteistyöstä Saaran ja Ylen välillä, jossa laulujen tekeminen ja tuottaminen on levy-yhtiön kustannus ja siksi he saavat myös kaupallisen hyödyn.

Suomesta lähetetään Portugaliin muun muassa esityksessä tarvittavia lavasteita.

- Tänä vuonna Lissabonissa ei käytetä valoseiniä, joten esityksen elementit on vietävä itse Portugaliin. Tästä vastaa luonnollisesti Yle. Se tarkoittaa sitä, että rekalla on vietävä paikalle se osa esitystä minkä käyttää.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hyvä Saara, kerrankin sinne laitetaan laulaja joka täyttää kansainvälisen kilpailun kriteerit ja jota kehtaa "näyttää" muillekin. Ei sinne kannata laittaa kulmakunnan kuppilan karaokelaulajaa onhan se jo nähty. Saara on raivannut tiensä kovalla työllä, toivotetaan vaan onnea ilman suomalaisen perisyntiä, sitä ainaista kateutta. Tseppiä Saara.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliittista turhaketta. Musiikilla ei ole ollut enää pitkään aikaa mitään tekemistä euroviisujen kanssa. Kaiken huipuksi Yleisradio päättää itse valita ehdokkaan, ettei kansa vain äänestäisi väärin. Lopputuloksena ketään ei kiinnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

alku oli niin sekavaa ja ämpätty kaikenlaista niin jäi katsomatta koko ohjelma

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä niin sössittiin tänä vuonna. 300 ihmistä laittoi demonsa kisaan, satsasi rahaa ja harjoitteli - turhaan!! Tilalle tuli kutsuartisti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

280 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image