Viihde

Elokuva-arviot: Jolie muistelee sitkeää sankaria ohjaamassaan elokuvassa

Näyttelijänäkin tunnettu Angelina Jolie ohjasi Murtumaton-elokuvan juoksija Louis Zamperinista. Kuvassa Jolie keskustelee Garrett Hedlundin kanssa, hän näyttelee John Fitzgeraldin roolin. KUVA: David James
Viihde 9.2.2018 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Erosen päivän elokuva on kuitenkin My Week With Marilyn, jolle hän antaa neljä tähteä.

Murtumaton

★★ Tähti ja rauhanaktiivi Angelina Jolie ohjasi muistelman pitkänmatkanjuoksija Louis Zamperinista, joka sinnitteli hengissä toisen maailmansodan Tyynellä valtamerellä ja japanilaisten sotavankileirillä. Käänteitä ja kärsimystä hänen elämäänsä mahtui, mutta tarina hyydähtää näköispatsaaksi. Suomen kaksoisvoitto Berliinin olympialaisten 5000 metrillä kalpenee elokuvassa Zamperinin kahdeksannen sijan rinnalla. Ensiesitys. (USA 2014)

TV1 perjantaina klo 21.00.

My Week With Marilyn

★★★★ Marilyn Monroen myytissä riittää hehkuteltavaa, mutta Simon Curtisin elokuvassa on mukavan välitön, elämänläheinen meininki. Pohjaksi saatiin Colin Clarkin nuoruudenkokemukset kesältä 1956, jolloin hän toimi Marilynin kuskina ja vähän uskottunakin, kun tämä filmasi Prinssi ja revyytyttö -elokuvaa Englannissa. Eddie Redmayne esittää avomielistä miehenalkua, Michelle Williams Marilynia tähtenä ja yksityishenkilönä. (Britannia 2011)

Hero perjantaina klo 21.00.

Ruth & Alex

★★ Diane Keatonin taitoa on hukattu monissa surkeissa komedioissa, mutta tässä miedossa draamakomediassa tärvätään myös Morgan Freeman. Oscareilla aikanaan palkittu konkarikaksikko esittää vanhaa, boheemia pariskuntaa, joka neljän vuosikymmenen jälkeen suunnittelee muuttoa tutuilta kotikulmiltaan Brooklynilta Manhattanille. Turhan paljon tyhjää pulisevan keskusteluelokuvan ohjasi Richard Loncraine. (USA 2014)

Ava perjantaina klo 21.00.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

244 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Kylläpä sattui orpoon Rinteen maininta peruskoulun vastustamisesta kuuskymmentä luvulla. Ansio Suomen nousulle ja vakiin... Lue lisää...
elli persley

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image