Viihde

Elokuva-arvio: Solsidan toimii myös val­ko­kan­kaal­la

Solsidanista on tehty myös elokuva. KUVA: Lehdistökuva
Viihde 29.12.2017 10:36
Juhani Nurmi

Solsidan, Ruotsi 2017. Ohjaus: Felix Herngren ja Måns Herngren. Käsikirjoitus: Jesper Harrie. Pääosissa: Felix Herngren, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch, Johan Rheborg, Henrik Dorsin, Malin Cederbladh. Kesto 1 h 45 min. – Plaza & Star, Oulu.


Ruotsalainen tv-sarja Solsidan (Onnea onkimassa) on riemastuttanut myös suomalaisia tv-katsojia peräti viiden tuotantokauden ajan.

Formaatista on tehty myös suomenkielinen versio Onnela, joka ei mielestäni pääse lähellekään alkuperäisen Solsidanin hulvattoman hauskaa tilannekomiikkaa ja inhimillistä lämpöä.

Ei ole mikään ihme, että ruotsalaiset siirsivät yhden kaikkien aikojen suosituimmista tv-komedioista valkokankaalle. Koska toimii tämä näinkin. Vieläpä suorastaan yllättävän hyvin.

Elokuva alkaa tummasävyisissä merkeissä. Sympaattisen keskiluokkaisen pariskunnan Alexin (Felix Herngren) ja Annan (Mia Skäringer) liitto päättynyt. Heidän varakkaita ystä­viään Freddeä (Johan Rheborg) ja Mickania (Josephine Bornebusch) uutinen järkyttää.

Alex ja Anna löytävät myös uudet heilat (Frida Hallgren ja Henrik Schyffert) rinnalleen nopeassa tahdissa.

Fredde kamppailee lisäksi ikääntyneen isänsä (Sven Wollter) kanssa, josta hän on vieraantunut, ja kuuntelee huolestuneena kapinallisen poikansa (Leonardo Rojas) mietteitä.

Oman hersyvän mausteensa mukaan tuo opportunistinen pariskunta Ove (Henrik Dorsin) ja Anette (Malin Cederblad), joiden mielestä he jäävät aina kaikesta paitsi.

Keinohedelmöitystä suunnitteleva pari tietää, että Oven ruuti on liian kuivaa. Elokuvan parhaat naurut syntyvät Oven epätoivoisesta yrityksestä hankkia uusi spermanluovuttaja.

Voisi helposti kuvitella, että puolituntinen tv-sarja ei voi millään toimia koko illan pitkänä elokuvana. Solsidan ei kompastu tähän sudenkuoppaan.

Henkilöhahmot ovat poik­keuksellisen hyvin kirjoitettuja. Solsidan-faneilla on viiden tuotantokauden jälkeen muodostunut heihin joko vankka tunne- tai inhokkiside.

Elokuvaversio sekoittaa naurua ja itkua juuri sopivassa suhteessa.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

6:20
Vesi on ollut Pohjois-Pohjanmaalla viimeksi yhtä vähissä vuonna 2006 – peltoja kuivuus kurittaa vähemmän kuin etelässä
6:01
Lakimiesliitto: Seksuaalirikoksia koskeva lainsäädäntö uudistettava – pelkkä rangaistusasteikon koventaminen yläpäästä ei muuta rangaistuskäytäntöä
6:00
Suomi palaa pikavauhtia arkeen, mutta maahan on jäämässä ulkomaisia toimittajia – "Meiltä kysytään odotetuista aiheista"
5:36
Trump Fox Newsilla: Putinin mukaan suurin ongelma maittemme välillä on Venäjä-tutkinta
1:47
Putin kiersi Fox Newsin kysymyksen, lupasiko Trump tunnustaa Krimin osaksi venäjää
1:18
CNN: USA:n senaatti haluaa ilmaista uskovansa Venäjän sekaantuneen vaaleihin
1:01
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ottaa kantaa Pussy Riotin kohteluun ja Politkovskajan murhaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Pohjois-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

301 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ei ole kuitenkaan sinultakaan liika vaadittu yrittää ymmärtää yksi ihan yksinkertainen seikka. Maksan korkeita veroja. V... Lue lisää...
Tähtitenava

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image