Viihde

Mainos

Eisenstein kuvitteli val­lan­ku­mouk­sen - Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kiin­nos­ta­vim­mat tv-elokuvat

Lokakuu on yhä vaikuttava kuvaus Pietarista Venäjän vallankumouksen aikana.
Viihde 9.11.2017 7:00
Pekka Eronen

Lokakuu

**** Venäjän lokakuun vallankumousta jäi filmille vain joitakin minuutteja, mutta Stalin tahtoi kymmenvuotisjuhliin täyspitkiä elokuvia. Sergei Eisenstein sai tehtäväkseen Lokakuun. Panssarilaiva Potemkinin mestariohjaaja hehkutti melko epädramaattiset tapahtumat kohti ääretöntä ja sen yli. Kumouskuume, väkijoukkojen rynnistys ja radikaalit leikkaukset tekevät yhä vaikutuksen. Olipa niillä todellisuuspohjaa tai ei. (Neuvostoliitto 1927)

Yle Teema & Fem torstaina 9.11. klo 21.00

Vanki

*** Nikolaj Lie Kaas on tanskalaisten oma Tommi Korpela: vesurilla veistetty hahmo, josta elokuva saa oitis vahvan tujauksen luonnetta ja rosoa. Tanskalaistähti ei ole yhtä monipuolinen kuin Korpela, mutta tähän synkkään poliisijännäriin hän istuu täydellisesti. Uudessa osastossaan murhatutkija Carl Mørck tutkii ensi töikseen kadonneen poliitikon tapausta. Ryppyotsan rennompi aisapari on ruotsalainen Fares Fares. (Tanska 2013)

Frii torstaina 9.11. klo 21.00

To Rome with Love

** Reilu vuosikymmen sitten Woody Allen siirtyi rakkaasta New Yorkistaan Eurooppaan. Syynä oli rahoitus, mutta taiteellinen voitto siitä tuli. Konkariohjaaja on elänyt kuin uutta nuoruuttaan, mutta tässä elokuvassa taisi iskeä sikotauti. Hutera tarinapaketti kertaa kuluneita turistikliseitä mm. Penélope Cruzin, Roberto Benignin, Ellen Pagen ja Jesse Eisenbergin kera. Darius Khondjin kuvaama Rooma näyttää toki hyvältä. (USA/Italia 2012)

Hero torstaina 9.11. klo 21.00

MAINOS
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli on huono maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

259 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eri ikäluokkien kulutusmahdollisuudet ja -tottumukset

Mainitsemaasi miesten keski-eläkettä 2100€/kk saa tällä hetkellä alle 10% mies eläkeläisistä. 8% jos kohtuu tarkkoja oll... Lue lisää...
Taas tätä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

24.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image