Viihde

Mainos

Eisenstein kuvitteli val­lan­ku­mouk­sen - Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kiin­nos­ta­vim­mat tv-elokuvat

Lokakuu on yhä vaikuttava kuvaus Pietarista Venäjän vallankumouksen aikana.
Viihde 9.11.2017 7:00
Pekka Eronen

Lokakuu

**** Venäjän lokakuun vallankumousta jäi filmille vain joitakin minuutteja, mutta Stalin tahtoi kymmenvuotisjuhliin täyspitkiä elokuvia. Sergei Eisenstein sai tehtäväkseen Lokakuun. Panssarilaiva Potemkinin mestariohjaaja hehkutti melko epädramaattiset tapahtumat kohti ääretöntä ja sen yli. Kumouskuume, väkijoukkojen rynnistys ja radikaalit leikkaukset tekevät yhä vaikutuksen. Olipa niillä todellisuuspohjaa tai ei. (Neuvostoliitto 1927)

Yle Teema & Fem torstaina 9.11. klo 21.00

Vanki

*** Nikolaj Lie Kaas on tanskalaisten oma Tommi Korpela: vesurilla veistetty hahmo, josta elokuva saa oitis vahvan tujauksen luonnetta ja rosoa. Tanskalaistähti ei ole yhtä monipuolinen kuin Korpela, mutta tähän synkkään poliisijännäriin hän istuu täydellisesti. Uudessa osastossaan murhatutkija Carl Mørck tutkii ensi töikseen kadonneen poliitikon tapausta. Ryppyotsan rennompi aisapari on ruotsalainen Fares Fares. (Tanska 2013)

Frii torstaina 9.11. klo 21.00

To Rome with Love

** Reilu vuosikymmen sitten Woody Allen siirtyi rakkaasta New Yorkistaan Eurooppaan. Syynä oli rahoitus, mutta taiteellinen voitto siitä tuli. Konkariohjaaja on elänyt kuin uutta nuoruuttaan, mutta tässä elokuvassa taisi iskeä sikotauti. Hutera tarinapaketti kertaa kuluneita turistikliseitä mm. Penélope Cruzin, Roberto Benignin, Ellen Pagen ja Jesse Eisenbergin kera. Darius Khondjin kuvaama Rooma näyttää toki hyvältä. (USA/Italia 2012)

Hero torstaina 9.11. klo 21.00

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Voi Arto Nyberg minkä teit

Katsoit sitten vissiin eri Arto Nybergiä, kuin minä? AN ei missään puolustellut TM:ää, sanoi esim.: onko hyökkäys paras ... Lue lisää...
hevoseton poika

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.11.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image