Viihde

Audrey Tautou jumittuu järkiliittoon - Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kiin­nos­ta­vim­mat tv-elokuvat

Nuori Thérèse (Audrey Tautou) pyristelee palkintovaimon roolista 1920-luvun Ranskassa. KUVA: Eddy Briere
Viihde 8.11.2017 7:00
Pekka Eronen

Therese D.

★★★ Amélien nimiroolin jälkeen Audrey Tautou oli puolelle maailmalle se hupsun romanttinen pikku pariisitar, jonka varjosta on ollut loputon homma päästä pois. Olisikohan Claude Lelouch’n elokuvan nimirooli tuntunut siksi omakohtaiselta? Francois Mauriacin kirjaan pohjautuva ahdistusdraama kun kertoo yläluokkaisesta perijättärestä, joka kaipaa järkiavioliitostaan pois hinnalla millä hyvänsä. Laskua sitten kertyykin. (Ranska 2012)

Yle Teema & Fem keskiviikkona 8.11. klo 22.00

Cliffhanger

★★★ Asunnonvälittäjät hokevat, että tärkeintä on sijainti, mutta sama pätee myös elokuviin. Jos jännärissä mennään vuoristoon, kannattaa huippaavista korkeuksista ja rotkoista ottaa tehot irti. Renny Harlinin hittifilmi toimii niin kauan, kun se muistetaan. Sylvester Stallone on vuorikiipeilijä, jonka rosvojoukko pakottaa oppaakseen. Reissu nostattaa niskavilloja, mutta latteat loppuhakkuut olisi voinut filmata vaikka Yyterissä. (USA 1993)

TV5 keskiviikkona 8.11. klo 21.00

Robin Hood - varkaiden ruhtinas

★★★★ Ei ahdistuskohtauksia, ei syvällistä itsetutkiskelua, ei sekunnin sadasosien toimintapyrähdyksiä: Kevin Reynoldsin tulkinta Englannin historian myyttisestä sankarista on pohjimmiltaan piristävän kirkasotsaista perinneseikkailua. On rehti Kevin Costner, joka ampuu jousella, iskee miekalla ja lennähtää köydellä tyrannien kimppuun. Kärjimmäisenä kyräilee Alan Rickman Nottinghamin sheriffinä. (USA 1991)

Sub keskiviikkona 8.11. klo 22.00

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

293 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Toisinaan sitä on vaikea uskoa lajitovereidensa ajattelukyvyn olemassaoloon. Siitä on kammottavan vähän merkkejä maailma... Lue lisää...
aery

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image