Lukijavideo Jantunen Timo

Vanhaa puretaan ja uutta tilalle Oulussa

Oulu 3.7.2018 08:47

Albertinkadulla Kino-grillin vieressä ei nukuta puolille päiville kun työkoneet aloittavat aamu seitsemän jälkeen. Vanhaa puretaan ja jotain uutta tulee tilalle.

Seuraavaksi

Lukijavideot (940)

Lukijavideo

Kierros Kuusisaaren ympäri

Oulu 18.7. | 03:04
Lukijavideo

Rotuaarin ke­sä­kon­ser­tis­sa oli teemana Ultra Bra

Oulu 18.7. | 01:48
Lukijavideo

Ilveksen ääntelyä Kemin Kuivanuorossa

Luonto 18.7. | 00:32
Lukijavideo

Lukijan video hellepäivän tunnelmista Tuiran uimarannalla ja Nallikarissa

Oulu 18.7. | 02:23
Lukijavideo

Kroatiassa juhlittiin jalkapallon MM-finaalia

Ulkomaat 16.7. | 00:26
Lukijavideo

Metsäpalo Pudasjärvellä

Pohjois-Suomi 16.7. | 00:19
Lukijavideo

MM-finaalitunnelmia Zagrebissa

Ulkomaat 16.7. | 00:16
Lukijavideo

Tunnelmia Kroatian Zagrebissa jalkapallon MM-finaalipelin aikaan

Urheilu 15.7. | 00:37
Lukijavideo

Nallikari yöllä

Oulu 14.7. | 00:34
Lukijavideo

Tiktak haus­kan­pi­dos­sa ennen Kuusisaaren-keikkaa

Viihde 14.7. | 00:46
Lukijavideo

Oulun tori vaihtui ka­tu­ko­ris­ken­täk­si

Oulu 14.7. | 00:55
Lukijavideo

Kierros Taskilan jä­te­ve­den­puh­dis­ta­mon ympärillä

Oulu 14.7. | 02:14
Lukijavideo

Välivainion suljettu puutarha

Oulu 13.7. | 02:45
Lukijavideo

Hurjia benjihyppyjä Oulun Kuusisaaressa

Oulu 13.7. | 03:38
Lukijavideo

Ilmakuvaa Top­pi­lan­sal­mes­ta

Oulu 13.7. | 03:06
Lukijavideo

Välivainion Bensis

Oulu 12.7. | 03:58
Lukijavideo

Allin Matalan ympäristöä Toppilassa

Oulu 12.7. | 03:00
Lukijavideo

Rekkapalo Liminka Haarasilta

Oulu 12.7. | 00:54
Lukijavideo

Vene kuivalla maalla Top­pi­lan­ran­nas­sa

Oulu 12.7. | 02:18
Lukijavideo

Rekka paloi Limingassa torstaiyönä

Oulu 12.7. | 00:21
Lukijavideo

Kesäkonsertti Rotuaarilla

Oulu 11.7. | 02:20
Lukijavideo

Höyryveturi Heikkiä ihailtiin jälleen Oulun asemalla

Oulu 9.7. | 01:18
Lukijavideo

Kesäaamun kalasaalista joelta

Luonto 7.7. | 00:20
Lukijavideo

Naurulokki kalassa.

Luonto 6.7. | 00:27

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Toivotaan että kehitys ja rakentaminen näkyy hyvinvoinnissa. Muutaman vanhan talon olisivat voineet säästää Rautatie aseman ja taidemuseon vierestä. Historiaa tulisi kunnioittaa paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matkakeskus ! Esetteeömyys, Palvelut - lastentarhat, täsmä terveyspalvelut, drve in palvelut kaikkinensa. Missä maailmassa Oulu elää. Esim autojen parkkipaikka, aina puoleksi tyhjillän ja keskustassa varsinkin 900 - 1000 paikkaa aina vapaana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millainen on viihtyisä kaupunki? Kaupunki jossa ihmiset viihtyvät. On puistoja, pikkuisia kivijalkakauppoja ja kahviloita. Puutaloja, vanhaa sekä uutta. Rakennettaisiin kerrostaloalueet tyylillä ja ajatuksella eikä niin että talot ovat kiinni toinen toisissaan. Arkkitehdit eivät vaikuta ymmärtävän olemassaolevan talon viereen rakentamista. Jos korkean kerrostalon viereen rakennetaan, niin mielummin matala kerrostalo ja korkeampi puolestaan sen matalan osuuden viereen (jos se korkea talo pitää johonkin saada). Tällätavalla korkea rakennus erottuu selkeästi ja matala saa itselleen näkyvyyttä samassa suhteessa. Tarkoitan että aaltoilevampaa rakentamista ja reilut talojen välit toisiinsa nähden. Surullista katsella Oulun kaupunkikuvaa jossa ihmiset asuvat pimennossa, toisen kerrostalon varjostamassa asunnossa. Myös talojen ulkoasuja voisi miettiä tarkemmin. No se vaatisi visuaalista silmää, viitseliäisyyttä ja osaamista. Mutta onhan maailma täynnä toinen toistaan kauneimpia alueita. Tyylikkäitä rakennuksia ja uuden sovittamista vanhan arkkitehtuurin viereen. Ottakaa hyvät suunnittelijat mallia muualta jos omat suunnittelutaidot eivät riitä. Rustiikkia ja uuden karheaa...joka luo mielenkiintoisen kontrastin kaupunkikuvaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä kaupunginosia pidetään levottomimpina ja epäviihtyisimpinä ? Rajakylän kerrostaloalue, Meri-Toppila, Kaakurin kerrostaloalue. Yhteistä niille on kerrostalorakentaminen. Karjasiltaa ja Oulun keskustan vanhempaa rakennuskantaa pidetään viihtyisimpinä. Oulun keskustassa Poliisin aikoinaan käyttämä 1800-luvulla rakennettu talo on edelleen aktiivikäytössä, samoin vuonna 1922 valmistunut Vanha Paloasema. Entä mitä kuuluu uudelle Poliisitalolle ja Paloasemalle? Molemmat käyttökiellossa ja tullaan purkamaan. Se siitä uuden rakennustyön laadusta. Uusi sukupolvi on kuin englantilainen kaivoshevonen, joka on syntynyt maan alla ja sunut siellä koskaan ulos tulematta: ei osaa kaivata sitä jota ei ole kokenut. Ottakaamme mallia mieluummin Kaskisten kuin Itä-Pasilan rakennuskannasta !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät Poliisitalo ja Palolaitos ole uusia rakennuksia, vaan vanhoja. 70-80 -luvut olivat suomalaisen rakentamisen mustat vuosikymmenet. Halpaa, huonoa, rumaa ja nopeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkin kysymys vanhasta poliisiasemasta ja palolaitoksesta.
Ei näistä hometaloista,

Mm Valve, entinen nuku, vanhan poliisilaitoksen tiloissa.
Siellä on oikein viihtyisät ja asialliset putkat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koittamassa asua yhden talven niissä vanhoissa horoissa. Totta, semmoinen josta tuulee läpi, ei homehdu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nimenomaan pitäisi taloja rakentaa suurkaupunkimaisesti vieri viereen, jos katsoo esim keskustaakin niin paraatipaikoilla vanhanaikaisia betoniparkkeja, mitä niillä tekee?? korttelin taloyhtiöiden kanssa neuvvottelu ja kiakille maanalainen parkki ja rumien parkkipaikkojen tilalle uusia kerrostaloja! näin saadaan elämää keskustaanfsdfsdf

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

KIvijalkakaupat ja elävä katutaso toisivat elämää kaupungin kaduille. Tätä ei ilmeisesti Ouluun haluta!
Mannerheimin puiston viheralue vähenee ja puiston rehevyys vähenee suunnittelijoiden tehostaessa monitoimialueita, laatoitusta, yksittäisiä toimintapisteitä jne. Minä ja niin monet muut kaupunkilaiset haluaisivat toimivan, kauniin rauhallisen puiston kuten muissakin suurissa kaupungeissa on. Ei aina vain toimintapisteitä ja outoja värillisiä alustoja (mm. leikkialueella). Hollihaassa on jo tilaa harrastaa ja skeittailla.

Tornitalot ovat kaupungin mahtipontisten menneitten vuosien kuningasajatuksia, joita rakennuttajat ja kaavoittajat haluavat lisää. Eivät ole tuoneet viihtyisyyttä Ouluun, päinvastoin. Kummallista, että yhdyskuntalautakunta hyväksyy mukisematta kaikki suunnitelmat vaikka rakennusten arkkitehtuuriia ja kerroskorkeutta on aiheellisesti kritisoitu. Kyllä Ouluun kaivattaisiin jo kansanliike monipuolisemman ja arkkitehtoonisesti kauniimman rakennuskannan vaalimiseksi. Nykyisten virkamiesten ja lautakuntien välipitämättömyys kaupunkimme viihtyisyyden ja elävyyden lisäämiseksi on jo nähty!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kaikesta mitä kirjoitat täysin eri mieltä.
Puistot on paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen.
Tornitalot on tehnyt kaupungista erittäin hyvän suurkaupunkimaisen ja niitä toivottavasti tulee paljon lisää, ainoa oikea tapa rakentaa keskusta aluetta, korkeampaa vielä saisi olla, kuten muissakin isoissa kaupungeissa.
Kivijalkaliikkeet ovat Oulussa lisääntyneet toisin kuin muualla.
Nykyinen uusi rakennus kanta on arkkitehtuurisesti laadullisesti korkeaa tasoa toisin kuin sodan jälkeen rakennetut jopa osa hissittömiä 3 krs. ja alle.
Sodan jälkeen rakennettuja rumia, matalia 2-5 kerroksisia, en kaipaa ja niitä huonosti suunniteltuja yhteen rakennettuja kerrostaloja pitää purkaa pois.
Uusia korkealaatuisia ja huomattavasti korkeampaa tilalle mm. Heinäpäähän.
Olen tyytyväinen Oulun nykyiseen ilmeeseen ja erityisesti voi mainita Hupisaaret.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puistot on saatu kuntoon ja Hupisaarilla kansainvälinen paikka. Hollihaka on erittäin onnistunut ja monipuolinen paikka.
Korkeat rakennukset nimenomaan kuuluu Ouluun.
Torni jonka arkkitehti suunnitteli kirjaston taakse aikoinaan on onnistunut täytyy rakentaa ydinkeskustaan ja siitä tehdä arkkitehtuurisesti nähtävyys. Onneksi tornitalot eivät varjosta kuten matalat toinen toisissaan kiinni olevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun keskustasta rakennetaan uutta Itä-Pasilaa. Betonierämaa on joidenkin mielestä hienoa vaikka se todistetusti aiheuttaa epäviihtyvyyttä ja henkistä pahoinvointia asukkailleen. Keskustaa asuttavat joidenkin keskustassa työssä käyvien sinkkujen ohella suurimmalta osalta nk. suuret ikäluokat jotka ovat hiljalleen siirtymässä palveluasumisen kautta hautaan. Näin keskustassa tulee seuraavan vuosikymmenen aikana vapautumaan runsaasti asuntoja, mutta mitä tilalle? Lapsiperheet eivät rivi- ja omakotitaloistaaan muuta keskustaan. Syntyvyys on kaiken lisäksi koko Suomessa rajussa laskussa, joten asuntoja tarvitaan aina vain vähemmän. Ei siis enää synkkiä ja kolkkoja betoniviidakoita, niitä ei enää kerta kaikkiaaan tarvita! JOS keskustan lähistölle halutaan lapsiperheitä, tässä olisi ehdotus lähivuosikymmenille: Puretaan esim. Heinäpään kerrostalot kun ne tulevat purkukuntoisiksi (mihin ei nykyisellä rakennustyön laadulla kauan mene) ja rakennetaan 1-2 -kerroksisia umpikorttelitaloja niin kuin ennen vanhaan, nyt vain modernilla tekniikalla varustettuina. Kävelyteitä, kivijalkakauppoja, ja vain muutama autotie huoltoa varten, henkilöautot ovat parkissa Heinäpään laitamilla parkkitaloissa. Lapsiperheet muuttavat takaisin turvalliseen ympäsristöön ja kaupunki alkaa elää jälleen !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko totisesti totta, että myös punatiili Maakunta-arkiston rakennuksen ja pelkistetyn kauniin, lajivalionsa funkkiskauden SOK-rakennuksen väliin ollaan jo myönnetynkin rakennusluvan turvin rakentamassa paikkaansa sopimatonta, uutta tornihökötystä?

Näitä kummallisia yksittäisiä, jo sopusuhtaiseksi muokkautuneesta ympäristöstään oudosti tököttäviä uusiorumiluksia ei kuuluisi lainkaan hyväksyä pilaamaan koko aluettaan, johon on juuri pieteetillä korjattu vanhan Tekun ja Keskuskoulun rakennukset!!

Radan varren ylikapiat, korkiat pytingit ovat sentään siellä omassa jonossaan, mutta, mutta...
- Kiitos ei! - Eipä todellakaan olisi mitään järkeä pilata Puhelinlaitoksen paikalle väsättävillä `kaksoistorneillako´ sentään koko Arkistokadun rakennusten yhtenäistä linjaa vain gryndäreidensä ahneuden alttarille!

Tornikateus on kulovalakian tavoin, liian nopiasti tarttuva ja leviävä, tosi vaarallinen, jo pelastetunkin ympäristönsä pilaava kulukutauti täällä nykyOulusa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parasta, mitä Oulussa on 50 vuoteen tapahtunut on nämä tornitalot, joita toivottavasti tulee lisää runsaasti. Jos aikoinaan ei olisi rakennettu Klubitaloa, Valkealinnaa, Vakuutustornia Ja Kaupungintalon vieressä olevaa tornitaloa (mikä se nyt olikaan nimeltään) ja muutamaa muuta, niin Oulu olisi kuin mikä tahansa rannikon pikkukaupunki. Järkyttävää, että niin monet toivoo, että Oulu näyttäisi ihan pikkukaupungilta. 70-, 80-, 90-luvut olivat alennuksen aikaa tiettyjen asemakaavapäälliköiden syystä. Sellaisia "helmiä" kuin mm. näkymä Lävistäjältä Asemalle tai Aleksanterinkadun pohjoispää, sisältäen ARKKITEHTIOSASTO LADON, vain pari mainitakseni, ei pitäisi olla olemassakaan. Mikä oululaisia oikein vaivaa, kun kaunis tornitalokin on paljon rumempi kuin ruma matala tönö.... Seuraava steppi kehiin Matinheikki ja kumppanit. Purettavan Poliisitalon paikalle muutama 20+ kerroksinen näköalatasanteella. Tornit antavat arkkitehtoonista kerroksellisuutta kaupunkikuvaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä rannikkokaupungissa, mitä kauhistelet, ihan oikeasti viihtyisi, haluaisi asua!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ouluhan on nimenomaan pikkukaupunki, ne 200 000 asukasta ovat niinsanotusta keskustasta kymmenien, kymmenien kilometrien säteellä pitkin pöheiköitä poronhoitoaluetta eikä ihmisiä juurikaan keskustassa näy niinkuin olettaisi 200 000nen asukkaan kaupungissa ollevan liikkeellä. Kovin on hiljaista. Rovaniemelläkin on keskustassa vilkkaampaa. Mitä niillä tornitaloilla tekee, ei ne betonit vilkastuta mitään. Kivijalkakaupat, yksi toisensa jälkeen nykyisistä lopettas kun ei kannata, kansa ramppas siellö mistä sas bonusta. Tämmöstä se on näillä raukoilla rajoilla. Haaveilla toki saa, ei maksa mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on yli 100 000 asukasta 5 km päässä kaupungin keskustasta. Meren rannalla keskusta sijaitsee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen Oululainen ja kaikki jotka tunnen haluaa tätä korkeaa Oulua.
Korkeat rakennukset ovat parasta mitä viime vuosina Oulussa tehty.
Matala ruma rakentaminen on pilannut Heinäpään alueen täysin.
Näköala naapurin ikkunat sisään ja aurinko ei paista.
Matala rakentaminen maksimissaan 5 kerrosta oli kateellisten vaatimus, ettei tontin omistajat olisi rikastunut maakaupoilla.
Rakentajat halusi tehdä 3 kerroksisia, silloin säästi kun ei tarvinnut tehdä hissiä silloisen lain mukaan. Matalan rakentamisen motiivi oli puhtaasti kateus ja halpa rakentaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa hirvittelen, ARKKITEHTIOSASTON LATO. En ymmärrä mitä erityistä siinäkin on.
Se, ARKKITEHTOIOSASTON LATO, kertoo nykyoulun mielialasta.
Keskusta on näivettynyt ,ja esim. polkupyöräkaistat vaikka olis kymmeniä ristiin rastiin, ei saa keskustaa yhtään elävämmäksi, vilkkaammaksi, viihtyisämmäksi, uskokaa jo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on nyt onnistuttu, erityisesti saatu korkeita rakennuksia, jotka ovat erittäin tyylikkäitä.
Lisäksi uutta ja vanhaa yhdistetään onnistuneesti, joka on ainoa oikea tapa kehittää ja rakentaa keskusta aluetta.
Mikään ei ole niin rumaa kuin samalla tavalla rakentaminen, samanlaisia taloja toinen toisissaan kiinni ja ja alle 5 kerrosta. Kiitos Oulun kaupungille ja nyky johdolle upeasta kaupungissamme, siitä puuttuu vielä torin 22 kerroksinen maamerkki ja monitoimiareena. Hietasaaren pusikoihin huvipuisto ja meren rantaan saunamaailma Helsinkiläiset rakentaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Oulu

Lukijavideo 03:04

Kierros Kuusisaaren ympäri

Jukka Korhonen
Oulu
18.7.
Lukijavideo 01:48

Rotuaarin kesäkonsertissa oli teemana Ultra Bra

Jantunen Timo
Oulu
18.7.
Lukijavideo 02:23

Lukijan video hellepäivän tunnelmista Tuiran uimarannalla ja Nallikarissa

justus
Oulu
18.7.
01:14

Anniina Tuomela lienee Suomen ainoa laulava museo-opas

Oulu
17.7.

Uusimmat

Lukijavideo 03:04

Kierros Kuusisaaren ympäri

Jukka Korhonen
Oulu
18.7.
Lukijavideo 01:48

Rotuaarin kesäkonsertissa oli teemana Ultra Bra

Jantunen Timo
Oulu
18.7.
01:48

Pekka Poudan viilennysvinkki helteellä – "Toimii monta tuntia"

Kotimaa
18.7.
Lukijavideo 00:32

Ilveksen ääntelyä Kemin Kuivanuorossa

Hannu S
Luonto
18.7.
01:19

Kalamestari Pekka Huttunen neuvoo, miten ahven fileerataan

Oulu
15.7.
Lukijavideo 02:23

Lukijan video hellepäivän tunnelmista Tuiran uimarannalla ja Nallikarissa

justus
Oulu
18.7.
01:48

Pekka Poudan viilennysvinkki helteellä – "Toimii monta tuntia"

Kotimaa
18.7.
Lukijavideo 00:21

Rekka paloi Limingassa torstaiyönä

Ohi ajaja
Oulu
12.7.

Kiekko-Kaleva

02:35

Washington Capitals juhli fanien kanssa mestaruusparaatissa

Jääkiekko
13.6.
02:02

Toisen perättäisen kerran finaaleissa hävinnyt James Neal: Tämä on todella raska...

NHL
8.6.
00:56

Erik Haula ennen Stanley Cup -finaalia: Kaikki ihan hyvin

NHL
8.6.
03:15

Haula: Parannettavaa jäi, mutta tästä on hyvä lähteä eteenpäin

NHL
29.5.

Lukijavideot

Lukijavideo 03:04

Kierros Kuusisaaren ympäri

Jukka Korhonen
Oulu
18.7.
Lukijavideo 01:48

Rotuaarin kesäkonsertissa oli teemana Ultra Bra

Jantunen Timo
Oulu
18.7.
Lukijavideo 00:32

Ilveksen ääntelyä Kemin Kuivanuorossa

Hannu S
Luonto
18.7.

Kaupallinen yhteistyö

Mainos 01:04

Vaimoko se kaiken päättää? Katso viimeinen jakso Lapin Miehen seikkailuista!

16.4.
Mainos 00:26

Ja ei kun äänestämään! Katso uusin jakso Lapin Miehen seikkailuista!

13.4.
Mainos 01:03

Miten Lapin Miehen vaalityö edistyy? Katso uusin jakso!

10.4.
Mainos 00:53

Seuraa Lapin Miehen vaalityötä ja katso uusin jakso!

6.4.

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä Lapissa ja tukalaa hellettä muualla maassa.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

257 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Hyvä kirjoitus. Hyviä esimerkkejä siitä, miten työstä on tehty ahdistavaa on kotisairaanhoitajat ja siivoajat, joiden ty... Lue lisää...
Liian suuret alueet ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image