Ulkomaat

Mainos

YK:n ra­port­ti­luon­nos: Ilmaston lämpenemisen rajaaminen 1,5 asteeseen voi karata ta­voit­ta­mat­to­miin

Ulkomaat 13.1.2018 1:46 | Päivitetty 13.1.2018 8:00
STT

Tavoite ilmaston lämpenemisen rajaamisesta 1,5 asteeseen karkaa tavoittamattomiin, jos valtiot eivät nyt toimi vähentääkseen hiilidioksidipäästöjä. Asia ilmenee YK:n raportin luonnoksesta.

Ilmaston lämpenemisen rajaaminen on asetettu tavoitteeksi Pariisin ilmastosopimuksessa, jonka on allekirjoittanut 197 maata.

Raportin mukaan puolentoista asteen tavoitteen toteutuminen 2000-luvun loppuun mennessä on erittäin epätodennäköistä, jos sopimusmaat eivät vähennä hiilipäästöjä, hillitse energian kysyntää ja poista hiilidioksidia ilmasta.

- On suuri riski, että tämänhetkisen päästökehityksen ja kansallisten sitoumuksien myötä ilmaston lämpeneminen ylittää 1,5 astetta, raporttiluonnoksessa sanotaan.

Pariisin ilmastosopimuksen allekirjoittaneet maat ovat sitoutuneet pitämään ilmaston lämpenemisen alle kahdessa asteessa suhteessa esiteollisen ajan tasoon ja pyrkimään 1,5 asteeseen.

YK:n kansainvälisen ilmastonmuutospaneeli IPCC:n lopullinen versio raportista julkistetaan lokakuussa.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Justhan Singaporessa kaikki on jäätymässä hengiltä kun lämmöt ovat romahtaneet +22 asteeseen. Syytä alkaa lämmittämään tätä pallua, jottei ihmiset jäädy päiväntasaajallakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Raportin mukaan 1,5 asteen tavoitteen toteutuminen 2000-luvun loppuun mennessä on erittäin epätodennäköistä"

No, johan on ajallisesti epätarkka ilmaisu!

Milloin tuo "2000-luku" loppuu?
Miten ajatteleminen voi olla noin vaikeaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten maat voivat "sitoutua" pitämään ilmastonlämpenemisen 1,5 asteessa. Miten asteista pidetään kiinni? Suurin vaikuttaja ilmastoon on aurinko ja sitä ei pitele mikään :-) Ei varsinkaan poliitikkojen allekirjoitukset :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Euroopan lampaat ja tyhmin kansa, siis me Suomalaiset, maksamme silti ympäristöveroina järjettömiä summia. Meidät on alistuvan luonteemme ja siitä juontuvan typeryytemme takia helppo aivopestä maksuja korottamalla pelastamaan koko maailma normaalilta luonnon kiertokululta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi varmaan lähettää 1000 miljardia euroa Kiinaan, niin maailma pelastuisi. Tosiasissa meitä uhkaa ihan toisenlainen ilmastonmuutos, eli pikkujääkausi, josta venäläiset tutkijat ovat varoittaneet jo pitkään. Ensimmäisiä merkkejä siitä on jo nähty, kun Euroopassa viime kesä oli ennätysmäisen kylmä ja Suomessa osa viljasadosta jäi korjaamatta. Poliittisen IPCC:n sijasta kannattaa tutustua puolueettoman Alabaman yliopiston satelliittidataan, jonka mukaan 20 vuoteen ilmasto ei ole lämmennyt lainkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Lapin itäosassa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

265 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eri ikäluokkien kulutusmahdollisuudet ja -tottumukset

yli 50% eläkeläisistä saa eläkettä alle 1500€/kk. Yli 50% työttömistä yksinhuoltajista saa erilaisten tukien myötä rahaa... Lue lisää...
Älä lässytä

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.1.

Naapurit

19.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image