Ulkomaat

YK:n pääsihteeri: Ei an­ti­se­mi­tis­miä Gazan varjolla

Ulkomaat 4.8.2014 9:50
STT-AFP

Gazan tapahtumia ei pitäisi käyttää tekosyynä juutalaisvastaisiin tekoihin, sanoo YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon. Hän kertoo tuntevansa mielipahaa siitä, että antisemitistiset hyökkäykset ovat viime aikoina lisääntyneet erityisesti Euroopassa.

Ranskassa on viime päivinä ollut väkivaltaisia mielenosoituksia palestiinalaisten puolesta. Britanniassa, Saksassa ja Hollannissa ihmiset ovat marssineet palestiinalaisten puolesta, ja jotkut osallistujista ovat huutaneet antisemitistisiä loukkauksia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

On hyvä muistaa että on olemassa kaksi termiä: Antisemitismi ja antisionismi.

Antisemitismi on juutalaisiin kohdistuvaa vihaa ja vainoa eli käytännössä ennakkoluuloihin perustuvaa rasismia. Jota aiheuttaa juutalaisiin liittyvä ksenofobia eli muukalaispelko.

Antisionismi taas on sionistisen politiikan vastustamista. Sionismi on siis käytännössä juutalaisnationalistinen eli äärioikeistolainen liike. Se on poliittinen liike siinä missä sosialismi, kommunismi tai oikeistolaisuus. Sionismia on siirtokuntien perustaminen Länsirannalle, Gazan saarto ja ongelmien hoito sotavoimin, arabien syrjintä Israelissa jne. ikävät piirteet Israelin politiikassa.

Ihminen voi olla antisionisti ilman että on pätkääkään antisemitisti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"anti" sinänsä ei tarkoita vihaa ja vainoa. Se tarkoittaa vain, että on ajatuksiltaan eri mieltä siionistien tavasta edistää kabbalistista maailmanherruutta. Jos jotakin "anti" mielipidettä pitää olla, niin vastustan Tel Avivin hallinnon khazarilaista juutalaisuutta, ja siionismia. Keskusteluissa on unohdettu kokonaan Palestiinan hebrealaiset juutalais-suvut, ne oikeat ja alkuperäiset. Nykypäivinä tähän kategoriaan voidaan liittä myös "russofobia", joka tarkoittaa kaikenlaista venäläisten ja venäläisyyden mustamaalausta ja vihaa. Omasta puolestani olen "ANTI-NATOLAINEN" (isoilla kirjaimilla)!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

217 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei demareita kiinnosta miten Suomen käy. Näkeehän sen Rinteen katteettomissa lupauksissa. Valta se on mikä kiinnostaa. ... Lue lisää...
Sossunsetä

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image