Ulkomaat

Yhdysvallat haastaa Kalifornian oikeuteen paperittomien suojelusta

Ulkomaat 7.3.2018 10:04 | Päivitetty 7.3.2018 10:14
STT

Yhdysvaltain oikeusministeriö on haastanut Kalifornian oikeuteen osavaltion niin kutsutun turvasatamakaupunkilain takia. Haasteen mukaan Kalifornia vaikeuttaa tietoisesti Yhdysvaltain maahanmuuttolain toimeenpanoa.

Haaste koskee kolmea asetusta. Niillä tuetaan kaupunkeja, jotka kieltäytyvät luovuttamasta paperittomia maahanmuuttajia haastettaviksi oikeuteen tai karkotettaviksi.

Kalifornian kuvernööri Jerry Brown allekirjoitti viime vuonna lakeja, jotka tekevät koko Kalifornian osavaltiosta turvasataman paperittomille. Päätös oli avoin protesti presidentti Donald Trumpin tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa vastaan. Trumpin hallinto haluaa vähentää maahanmuuttoa ja karkottaa jopa miljoonia paperittomia maahanmuuttajia.

Useat kaupungit ja piirikunnat Kaliforniassa ovat jo julistautuneet turvasatamiksi paperittomille. Käytännössä ne kieltäytyvät yhteistyöstä maahanmuuttoviranomaisten kanssa, jos nämä yrittävät pidättää laittomasta maahanmuutosta epäiltyjä.

Oikeusministeriö on myös uhannut jäädyttää liitovaltion tuet hallintoalueille, jotka toimivat turvasatamina.

Melkein neljännes Yhdysvaltain paperittomista maahanmuuttajista asuu Kaliforniassa.

MAINOS

Kommentoi

Noi paperittomat on käteviä orjatyössä, niin sillä ei Kalifornia halua niistä luopua. Miksi turhia maksaa ihmisille oikeita palkkoja, kun voi "suojella" omia palkattomia orjiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan maakunnassa pohjoistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan maakunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

251 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ihan kiva hissipuhe Juha S, mutta mietitäänpä vielä kertaalleen kenen kannattaa JS:ää äänestää. Ehdottomasti uskonvelji... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image