Ulkomaat

WHO:n asiantuntija: Ebolaan kuolleita tilastoituja enemmän

Hoitaja harjoittelee ebolapotilaan hoitamista Kansainvälisen Punaisen Ristin tiloissa Sveitsissä. KUVA: SALVATORE DI NOLFI / EPA
Ulkomaat 6.11.2014 19:31 | Päivitetty 6.11.2014 19:49
STT,

Ebola on todennäköisesti tappanut paljon useampia ihmisiä kuin on tilastoitu, arvioi Maailman terveysjärjestön WHO:n asiantuntija. Järjestön strategiajohtajan Christopher Dyen mukaan kuolleita on luultavasti jopa 5 000 enemmän kuin rekistereissä.

Hän perustaa arvionsa siihen, että ebolaan sairastuneista kuolee keskimäärin seitsemän kymmenestä. Kuitenkin ebolakuolemia on raportoitu alle 5 000, vaikka tautiin on sairastunut yli 13 000.

Dyen mukaan monet ihmiset Länsi-Afrikassa todennäköisesti jättävät kuolemat ilmoittamatta, koska haluavat haudata kuolleensa perinteisten tapojen mukaan ilman viranomaisten häirintää. Paikallisten perinteiden mukaan vainajat pestään ja heitä kosketellaan hautajaisten aikana. Tämä tapa on nopeuttanut ebolan leviämistä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

268 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Kylläpä sattui orpoon Rinteen maininta peruskoulun vastustamisesta kuuskymmentä luvulla. Ansio Suomen nousulle ja vakiin... Lue lisää...
elli persley

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image