Ulkomaat

Venäjä-tutkinta poiki syytteet kolmelle Trumpin kampanjaan osal­lis­tu­neel­le - Manafort ilmoitti oikeudessa olevansa syytön

Donald Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort (kuvassa) joutuu syytteeseen Venäjä-tutkinnassa. KUVA: JUSTIN LANE / EPA
Ulkomaat 30.10.2017 14:15 | Päivitetty 30.10.2017 20:31
STT

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin vaalikampanjan Venäjä-kytkösten tutkinta on poikinut syytteet kolmelle kampanjassa mukana olleelle. Trumpin entiselle kampanjapäällikölle Paul Manafortille ja tämän entiselle liikekumppanille Rick Gatesille on luettu syytteet liittovaltion tuomioistuimessa Washingtonissa. Asiasta kertovat muun muassa CBS ja CNN.

Miehiä syytetään muun muassa salaliitosta Yhdysvaltoja vastaan sekä rahanpesusta. Kumpikin kiisti syyllistyneensä syytteessä lueteltuihin rikoksiin.

Syytekirjelmässä mainitut tapahtumat eivät liity Manafortin toimintaan vaalikampanjassa. Manafort liittyi Trumpin kampanjajoukkoihin maaliskuussa 2016, ja hänet ylennettiin kampanjapäälliköksi saman vuoden toukokuussa. Elokuussa hän erosi tehtävästään. Eron syytä ei koskaan kerrottu julkisuuteen, mutta juuri ennen eroa Manafortin oli uutisoitu saaneen pimeästi miljoonia dollareita Ukrainan ex-presidentin Viktor Janukovitshin puolueelta.

Trump kommentoi uutista korostamalla Twitterissä, että epäillyt rikokset tapahtuivat ennen kuin Manafort tuli mukaan vaalikampanjaan. Trump painotti, ettei hänen kampanjallaan ollut salaliittoa Venäjän kanssa.

Valkoisen talon tiedottaja: Presidentti ei aio erottaa Muelleriä

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Huckabee Sanders vakuuttaa, ettei presidentti Trumpilla ole minkäänlaista aikomusta erottaa Venäjä-kytkösten tutkintaa johtavaa Robert Muelleria.

Sanders vakuuttaa, ettei Manafortin ja Gatesin syytteillä ole mitään tekemistä Valkoisen talon kanssa.

Venäjä-kytkösten tutkijat ovat myös nostaneet erillisen syytteen Trumpin vaalikampanjassa vapaaehtoisena toiminutta George Papadopoulosia vastaan. Tänään julkistettujen tietojen mukaan Papadopoulos on myöntänyt valehdelleensa liittovaltion poliisille FBI:lle kampanjan aikaisista Venäjä-kytköksistään.

NBC:n mukaan Papadopoulos myönsi kolme viikkoa sitten syyllisyytensä ja lupautui lievemmän tuomion toivossa tekemään yhteistyötä vaalikampanjan Venäjä-kytköksiä tutkivien viranomaisten kanssa.

Papadopoulos myöntää pyrkineensä salaamaan FBI:lta yhteytensä professoriin, jolla on kytköksiä Venäjän hallintoon ja joka oli tarjoutunut toimittamaan Trumpin vastaehdokasta Hillary Clintonia vahingoittavia tietoja.

Nuori ja kokematon Papadopoulos toimi kampanjassa ulkopoliittisena avustajana. Washington Post paljasti elokuussa, että hän tarjoutui useita kertoja järjestämään Trumpille tapaamisen Vladimir Putinin tai muiden Venäjän valtion edustajien kanssa.

Papadopoulos oli Sandersin mukaan kampanjassa hyvin vähäisessä roolissa. Sanders painotti, että Papadopoulos oli vapaaehtoistyöntekijä komiteassa, joka kokoontui ainoastaan kerran.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Lujille ottaa tehtaalla. Yrittäkää nyt edes, ja täyttä huuhaata sisältävää rollausta mukaan. Miksi noin alakuloinen valevire? Nyt ei edes naurata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumpisteille valtiot ovat vain organisaatioita rahastettaviksi. Isänmaata ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Clinton on ehkä maailman huonoin häviäjä. Tämä Manafort olisi pitänyt asettaa syytteeseen vuosia sitten eli mitä sitä nyt yrittää mutkien kautta yhdistää Trumpiin? Koko Venäjä-huuhaa on todellakin osoittautumassa huuhaaksi eli tämmöinen tekemällä tehty syyte ja oliko peräti puolen vuoden tutkinta alla ja erikoissyyttäjällä on käytössään rajoittamattomat resurssit. Ja tässä siis kaikki mitä irtosi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

5-6 vuotta vanhoja juttuja ei mitään tekemistä Trump kampanjan kanssa.
Taas halua turhasta Trumpilla ei mitään Venäjä kytöksiä mutta Clintoneilla on ja uusi tutkimus käynnissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Trumpilla ei mitään Venäjä kytöksiä"

Sehän kuule vielä nähdään... :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi mahotonta kun ottaa lujille Clintonin vaalitappio. Jos tietää vähänkään Yhdysvaltain oikeuskäytännöistä niin voi sanoa että sellaista ihmistä ei ole olemassakaan etteikö voitaisi tuomiota sada aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Kainuun maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Keski-Lapissa, Kuusamon kunnassa sekä Sallan kunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Näinhän se on, että porvarihallitus ei saa leikata mitään. Leikkaamisen yksinoikeus kuuluu vasemmistolaiselle hallitukse... Lue lisää...
Näinhän se on..

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image