Ulkomaat

Venäjä lopettaa Greenpeace-aktivistien ri­kos­tut­kin­nan

Ulkomaat 24.12.2013 13:10 | Päivitetty 24.12.2013 17:16
STT

Venäjä on lopettamassa Greenpeace-aktivistien rikostutkinnan. Yhden brittiaktivistin kohdalla tutkinta on jo päättynyt, kertoo ympäristöjärjestö.

- Yksi Arctic 30 -ryhmän jäsenistä on saanut tänään kuulla hyvän uutisen, jonka mukaan tutkintakomitea on lopettanut rikostutkinnan, Greenpeacesta kerrotaan.

Greenpeacen mukaan kyseessä on brittiläinen aktivisti Anthony Perrett. Järjestö uskoo, että muut syytetyt saavat lähiaikoina samanlaisen ilmoituksen viime viikolla hyväksytyn armahduslain nojalla.

Rikostutkinnan lopettamisen jälkeen aktivistien pitää vielä saada viisumi poistuakseen maasta.

- Tiedämme, että se olisi paras joululahja kaikille Arctic 30 -ryhmän jäsenille. Toivomme, että se tapahtuu pian, mutta sitä ennen emme osaa sanoa, milloin he pääsevät lähtemään Venäjältä.

Arktista öljynporausta vastaan protestoineita aktivisteja syytetään huliganismista. Syytettyjen joukossa on suomalainen Sini Saarela.

Suomen Greenpeacen viestintäpäällikkö Juha Aromaa arvioi STT:lle, että tutkinta todennäköisesti lopetetaan kaikkien kohdalta parin päivän kuluessa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Silloin kun tämä Sini Saarelan juttu oli kiivaimmillaan, kirjoitin tänne, että kyllä Putin ne armahtaa - ja näin siinä näyttää käyvän...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kumma, että näistä rosvoista tehdään juttua koko ajan. Jos on näin vähissä jutut niin tapahtuuhan Oulussakin kokoajan erilaisia pikku rikoksia. Saatais vähän vaihtelua näihin rosvotarinoihin ja uusia sankareita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä näitä tutkimaan, merirosvot pitäisi kävelyttää lankulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Greenpeace-egoterroristi tai huligaanit on oikea sana kun puhutaan tästä häirikköporukasta joka on nyt siellä Venjällä ja siellä pysyköön.Puttiinilla on vain mennyt "puput pöksyyn" kun pitää varjella Shotzin olympialaisten onnistumista.Täytyy "lipaista" sieltä ja täältä että kisat saadaan jotenkin ohitse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:16
Haapalehdontiestä tullut vaaranpaikka etenkin pienille tienylittäjille – keskisaarekkeista lisää turvaa
8:10
Kuivuus jatkuu - hellepäivä etelään, pohjoisessa viilenee
8:00
Herra Hyrre on ensimmäinen hypokoira oikeussalissa – tarkkanenäinen koira haistaa verensokerin laskun ja kiikuttaa syyttäjälle välipalapussukan Tilaajille
7:00
Runsas ja koristeellinen on Oulun Kivikkokankaalla sijaitsevan kodin sisustus
7:00
Sielunsisaret elävät erillään – Kieslowskin elokuvaa myöhäisemmän esitysajan on saanut Juoksuhaudantie
7:00
"En halua pyörittää kelloa taaksepäin"– Uusi arkkipiispa vietti nuoruutensa kuuntelemalla kaukaisia radiokanavia, nyt tuo uskonnon takaisin uskontoon Tilaajille
7:00
Suomen siviilikriisinhallinta perustuu korkeaan laatuun Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image