Ulkomaat

Mainos

USA vetäytyi pois kan­sain­vä­li­ses­tä siir­to­lais­so­pi­muk­ses­ta

Ulkomaat 3.12.2017 6:58 | Päivitetty 3.12.2017 7:06
STT

Yhdysvallat on vetäytynyt pois YK:ssa tekeillä olevasta kansainvälisestä siirtolaissopimuksesta ja sanoutunut irti viimevuotisesta New Yorkin pakolais- ja siirtolaisjulistuksesta.

Yhdysvaltojen mukaan sopimus ja julistus eivät sovi yhteen presidentti Donald Trumpin maahanmuuttopolitiikan kanssa. Yhdysvaltojen YK-lähettiläs Nikki Haley sanoo, että Yhdysvallat aikoo vastedeskin tukea pakolaisia ja muita maahanmuuttajia mutta ei aio luovuttaa päätösvaltaa maahanmuuttopolitiikasta ulkopuolisille.

- Me päätämme, mikä on paras tapa valvoa rajojamme ja kenellä on lupa tulla maahamme. New Yorkin julistuksen kansainvälinen lähestymistapa ei yksinkertaisesti ole yhteensopiva Yhdysvaltojen itsemääräämisoikeuden kanssa, Haley sanoo.

Siirtolaissopimuksen on määrä astua voimaan ensi vuonna.

Presidentti Trump lupasi vaalikampanjassaan asettaa Yhdysvallat etusijalle. Virkaan astuttuaan hän on vetänyt Yhdysvallat pois Pariisin ilmastosopimuksesta ja useista muista kansainvälisistä sitoumuksista, joita hänen edeltäjänsä Barack Obama oli mukana laatimassa.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Pitäisi meilläkin saada nämä asiat kuntoon ja laittaa Suomi etusijalle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin Orwellimaista kaksoispuhuetta kuin olla saattaa. USA on yksi tärkeimpiä maailman laajuisia pakolaisogelmia aiheuttaneista valtioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jenkkilä on aina ollut kummallinen sekoitus idealismia ja pragmatismia, ja on vaikea ottaa selvää, mistä milloinkin on kyse. Pääsääntö on kuitenkin se, että se, mikä palvelee maan etua ja vallanpitäjiä, määrää politiikan suunnan. Näin ollen esim. terroristijärjestöjen tukeminen ei ole ollut ongelma, jos sillä vahingoitetaan vastapuolta. Tämä on äärimmäistä pragmatismia, jonka nöyrä palvelija idealismi on. Ajoittain se on päässyt niskan päälle (esim. ajatus kansainyhteisöstä), mutta tämä on historiaa, ei tätä päivää. Siirtolaisopimuskaan ei enää palvele Yhdysvaltojen etua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viisas päätös! Suomessa ei tälläistä viisautta ole nähty enää vuosikymmeniin,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa se Suomi ja EU maat alkavat ottaa oppia Trumpin politiikasta joka on
Oman maan kansalaiset ensin sitten vasta muut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen hallituksenkin tulisi lukea tuo juttu oikein ajatuksen kanssa.

Näin Itsenäisyyspäivän alla pitäisi pitää huolta itsemääräämisoikeudesta, rajoista ja siitä keitä maahan päästetään.

EU:lle se oikeus ei kuulu. Eikä veteraanimme sitä varten taistelleet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Trump tulee olemaan paras presidenttimme sitten vuosikymmeniin.
Säälittää mikä tilanne Suomessakin on nykyään monessa suhteessa sen tarkemmin menemättä yksityiskohtiin jotka kaikki tietävät ja kokevat siellä. Suomi oli ihana paikka elää vielä pari vuosikymmentä sitten enää ei ole ikävä sinne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämänkin uutisen suomalainen media vääntää jotenkin Trumpin epäonnistumiseksi, vaikka hän juuri lunastaa vaalilupauksiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

182
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
121
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
52
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
47
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
39
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta
37
Pohjantiellä körötellään Oulujoen yli hitaasti vielä vuosia
35
Hanna Sarkkinen juhli Forbesin listalle pääsyä syömällä piiraan Lidlin parkkipaikalla – "Iso ja häkellyttävä huomionosoitus"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi keskiyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

275 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Väyrysen kannatus verrattuna Vanhasen kannatukseen on jo sitä luokkaa, että presidentinvaalista on tulossa Sipilälle neu... Lue lisää...
kansa neuvoo

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image