Ulkomaat

USA vaati Venäjää palauttamaan Krimin Ukrainalle heti

Ulkomaat 17.3.2017 5:02 | Päivitetty 17.3.2017 5:15
STT

Yhdysvallat vaati torstaina Venäjää palauttamaan Krimin niemimaan Ukrainalle välittömästi. Yhdysvaltain ulkoministeriö myös vakuutti, että Venäjälle määrätyt pakotteet pysyvät voimassa siihen asti kunnes Ukraina on saanut niemimaan takaisin.

Yhdysvaltain jo useaan kertaan esittämä vaatimus ei saa ymmärrystä Venäjällä. Venäjä on linjannut, että se ei keskustele minkään tahon kanssa Krimin asemasta.

Venäjä ilmoitti liittäneensä Krimin itseensä kolme vuotta sitten. Sitä ennen Venäjä miehitti Krimin nopeasti. Niemimaalla ei käyty miehityksen yhteydessä taisteluita.

Jyrkkä erimielisyys Krimin asemasta kertoo joidenkin asiantuntijoiden mukaan siitä, että Yhdysvaltain suhteet Venäjään eivät ole lämmenneet uuden presidentin Donald Trumpin valtakaudella.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (53)

Turha tupista Krimistä, maailma täynnä samansorttisia alueita, joista syttyy sillointällöin pikku kahakoita. Rauhallinen Krim on parempi kuin sodan runtelema Krim. Ihmiset, jotka asuu siellä, saa päättää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Krimin asukkaat eivät saaneet päättää. Kansanäänestys oli alusta asti väärennös.

Krimillä on edessään levottomat ajat kun kansa alkaa siellä kapinoimaan köyhtymisen seurauksena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä siis kansa äänesti väärin. Pitäiskö äänestyttää niin kauan että tulee lännen mieluinen tulos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Krim on maantieteellisesti aika hankala liittää Venäjään. Nyt siellä rakennetaan siltaa Kertsin salmen yli itään. Ja vaikka silta joskus valmistuisi, niin matka Venäjälle on sen kautta tosi pitkä. Välissä on levoton Kaukasia.

Ei siis ollut mikään ihme, että Nikita Hrutshev päätti siirtää Krimin Ukrainan neuvostotasavaltaan. Taloudellisesti Krim oli jo silloin Ukrainasta täysin riippuvainen alue.

Krim pyörii nyt lähes täysin Venäjän raha-avun varassa. Ainoa tuottava elinkeino siellä oli matkailu, joka on nyt romahtanut. Ukrainallekin Krim oli rahanreikä, ja sitä suurempi musta reikä se on jatkossa Venäjälle. Taloudellisesti Ukraina pärjää paremmin ilman Krimiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Krimillä ei järjestetty mitään vapaita vaaleja, eikä sellaisesta asiasta edes olisi voitu vaaleja järjestää. Silkkaa teatteria. Venäjän aggressiivinen miehitys kyllä joskus päättyy. Se saattaa tapahtua Venäjän yleisen romahduksen yhteydessä ja sitä taas ei tarvitse välttämättä kauaa odottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä Venäjän yleistä romahdusta on odotettu jo satoja vuosia, nytkö se on tulossa vihdoinkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eu oli kaiken takana kun se rupes ukrainaa höynään,ukraina oli venäjän kauppasuhteista riippuvainen.Eu rupes antaan lupauksia jäsenyydestä joskus tulevaisuudessa.Pitäs se jo historiasta tajuta ei venäjää voi alistaa,sitä on yrittänyt ranska ja saksa ennenkin.Krimi on tainnut kuulua venäjälle joskus aiemminkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurettava tuo väite että Krim olisi itse halunnut liittyä Venäjään. Sitä ei olisi tapahtunut tähän päivään, jos Venäjä olisi pysynyt poissa sotilasjoukkoineen alueelta. Krim kuuluu Ukrainaan, vaikka se on 50-luvulla lahjoitettu. Osoitus tämä on myös siitä, että venäläiseltä ei lahjoja kannata vastaan ottaa, ei pientä eikä isoa. Ei yhdeltä ihmiseltä kuin valtioltakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kirjoituksesi ei sitä vastoin ole naurettava-se on valhe. Krimiläiset kyllä aivan oikeasti haluavat edelleen olla osa Venäjää, vaikka se pienelle osalle suomalaisista on vaike ajatuksena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutustuppa Ukrainan ja Krimin lähihistoriaan Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Veikkaan että aika harva siellä haluaa liittyä takaisin Ukrainaan, ovat ne Kiovasta käsin kyykyttäneet krimiläisiä sen verran hyvin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyykyttäjä on nyt Venäjällä Putinin kutsusta. Silti krimiläiset haluaa liittyä venäjään?
Ei vakuuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhuin 90-luvusta ja myöhemmin esim. Leonid Kuzmasta jonka vävypoika hallitsee tälläkin hetkellä Ukrainaa taustalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

USA:n Krimin palauttamisen vaatimukselle ei ole perusteita, koska krimiläiset päättivät Ukrainassa tapahtuneen laittoman vallankaappauksen jälkeen liittyä Venäjään.
Yhdysvallat voisi edistää Ukrainan kriisin päättymistä esittämällä Itä-Ukrainan muodostamista omaksi valtioksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todellisuudessa kansalta ei kysytty.
Lisäksi Venäjä kaappasi Krimin jo ennen äänestystä.
Koskaan ei moisia tekoja pidä Euroopan hyväksyä.

Kun Venäjä on tuhoutunut tai muutoin perääntynyt, sitten voidaan krimillä järjestää oikea kansanäänestys liittymisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjä-ukraina-krimm. Samaa kansaa. On ihan sama mitä eu, ja usa vaatii. Saahan sitä vaatia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloinhan USA palauttaa kymmeniä vuosia laittomasti pitämänsä Kuuban alueen? Vai eikö kansainväliset sopimukset koskekaan heitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viitannet Guantanamo Bayn alueeseen, jonka Kuuba on vuokrannut Yhdysvalloille ja josta maksetun vuosittaisen vuokran Kuuba on ainakin kerran lunastanut myös Castron valtakauden aikana.. Hieman eri juttu, sanoisin :-D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuba ei ole vapaaehtoisesti vuokrannut aluetta vaan saadakseen USA:n miehitysjoukot aikoinaan maasta oli pakotettu vuokraamaan. Nykyinen Kuuba ei tunnusta vuokrasopimusta eikä ota vastaan maksuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tarkoitat Quantanamoa niin USA on vuokrannut sen Kuubalta n. sata vuotta sitten. Joten siinä mielessä vertaus Krimiin on huono. Tosin Castrolla taisi olla vuokrasopimuksen laillisuudesta toisenlainen mielipide.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sotakoneistojen kyräileminen venäjän takapihoille. Venäjä vastaa näihin asioihin rautanyrkein. Puhukaapa tästäkin asiasta kuten ne ovatkin. Tässäkin asiassa eu,lle tuodaan pöytään se tieto perille saakka, että asiaan on vastattu rautanyrkein. Tuskin nämä asiat hyödyttää eu,ta millään tavoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (53)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi ja Keminmaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

287 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

"Sairastuivat ja osasivat arvostaa yhteiskunnan apua, kun omat voimat ja rahat eivät enää riittäneet. He ovat nyt vanhoj... Lue lisää...
Vähän ontuu nyt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image