Ulkomaat

Ul­ko­na­liik­ku­mis­kiel­toa höllennettiin Sri Lankan Kandyssa

Ulkomaat 8.3.2018 9:00 | Päivitetty 8.3.2018 9:40
STT

Kandyn kaupungissa Sri Lankassa viranomaiset ovat lyhentäneet vuorokauden mittaista ulkonaliikkumiskieltoa, joka oli osa viranomaisten toimia muslimien vastaisten väkivaltaisuuksien hillitsemiseksi.

Ulkonaliikkumiskielto määrättiin eilen iltapäivällä sen jälkeen, kun mellakoitsijan pitelemä käsikranaatti räjähti ja tappoi hänet sekä haavoitti 11 ihmistä.

Viranomaiset päättivät lyhentää ulkonaliikkumiskieltoa kuudella tunnilla rauhallisesti sujuneen yön jälkeen, sanoo poliisin edustaja. Kandyssa on ollut yöllinen ulkonaliikkumiskielto maanantaista lähtien.

Alueen koulut pysyvät kuitenkin kiinni, ja kaupungin katuja partioivat raskaasti aseistetut joukot.

YK on tuominnut väkivaltaisuudet ja kehottaa maan johtoa pikaisiin toimenpiteisiin, jotta levottomuudet saataisiin loppumaan.

Poikkeustila yhä voimassa

Muslimien vastaiset väkivaltaisuudet puhkesivat maanantaina sen jälkeen, kun muslimijoukko viime viikolla tappoi miehen, joka kuului maan singaleesienemmistöön. Singaleesit ovat pääsääntöisesti buddhalaisia.

Itäisessä Sri Lankassa väkijoukot polttivat jo viime viikolla muslimien omistamia kauppoja ja hyökkäsivät moskeijaan. Ennen sitä erästä islaminuskoista kokkia oli syytetty ehkäisylääkkeiden lisäämisestä ruokaan, jota hän myi singaleesiasiakkailleen.

Muslimeita on noin kymmenen prosenttia maan 21-miljoonaisesta väestöstä.

Sri Lankan hallitus pyysi tiistaina anteeksi maan muslimiasukkailta, joita se ei ollut onnistunut suojelemaan väkivallalta ja julisti maahan poikkeustilan. Poikkeustila on ensimmäinen Sri Lankassa seitsemään vuoteen. Maa oli poikkeustilassa melkein kolmenkymmenen vuoden ajan hallituksen taistellessa tamilisissejä vastaan sisällissodassa, joka loppui 2009.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Tämä pääministeri ei tunnista tavallisen ihmisen arkipäivän tosiasioita suihkukoneen ikkunansa takaa zoomaillessaan. Ke... Lue lisää...
eroon tästä äijästä

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image