Ulkomaat

Tutkijat: Venäläiskone räjähti maahan osuessaan – koneen palasia etsitään lumihangesta yli 30 hehtaarin alueelta

Venäläinen matkustajakone tuhoutui täysin Moskovan lähistöllä sattuneessa onnettomuudessa.
Ulkomaat 12.2.2018 8:53 | Päivitetty 12.2.2018 17:06
STT, Kaleva

Moskovan sunnuntaisen lento-onnettomuuden tutkinta on jatkunut tänään. Onnettomuustutkijat selvittävät syytä onnettomuuteen, jossa kuolivat kaikki koneessa olleet 71 ihmistä.

Tutkijoiden mukaan turman syyn selvittämisessä on esillä eri vaihtoehtoja, joita ovat esimerkiksi sääolot, inhimillinen virhe tai tekninen vika. Tällä hetkellä mikään ei viittaa terrorismiin.

Venäläistutkijoiden mukaan Moskovan lähelle eilen pudonnut matkustajakone ei hajonnut ilmassa, vaan räjähdys tapahtui koneen osuessa maahan, kertoo tietotoimisto Tass. Venäjän tutkintakomission tiedottajan Svetlana Petrenkon mukaan kone oli putoamisen aikana ehjä, eikä palamisesta ole merkkejä.

Koneen molemmat mustat laatikot on löydetty. Tassin mukaan ne ovat vahingoittuneet, mutta niiden tulkinta onnistunee siitä huolimatta.

Saratov-lentoyhtiön Antonov An-148 -kone syöksyi maahan vain muutama minuutti sen jälkeen, kun se oli noussut ilmaan Moskovan Domodedovon lentokentältä. Kone oli matkalla Orskin kaupunkiin lähelle Kazakstanin rajaa.

Koneen maahansyöksyn silminnäkijät kertoivat kuulleensa kovan räjähdyksen. Tutkijat kertoivat, että kone syttyi kuitenkin palamaan vasta putoamisensa jälkeen.

- Putoamisensa aikana lentokone ei ollut tulessa. Räjähdys sattui sen jälkeen, kun kone putosi maahan, tutkintakomitea kertoi.

Turmatutkijat tarkastelevat muun muassa lentäjien koulutusta sekä koneen teknistä tilaa. Turmakone oli valmistettu Ukrainassa vuonna 2010.

Luminen maasto vaikeuttaa tutkimuksia

Kone putosi lähelle Argunovon kylää Moskovan kaakkoispuolella. Hätätilaministeriön mukaan paikalle lähetettiin 400 ihmistä ja 70 ajoneuvoa. Onnettomuuspaikan raivauksia on vaikeuttanut paksu lumihanki, jonka vuoksi sinne on ollut hankala päästä autolla. Pelastustyöntekijöiden on pitänyt kahlata koneen hylyn luo jalan lumen halki tai ajaa sinne moottorikelkalla.

Koneen osat ovat levinneet yli 30 hehtaarin alueelle ja hätätilaministeriön mukaan koko alueen haravoiminen vie viikon. Pelastustyöntekijät ovat tänään käyneet aluetta läpi lapioiden kanssa ja etsineet koneen jäänteitä 40 sentin paksuisesta lumihangesta.

Uutistoimisto Tassin mukaan maanantaina puolenpäivän aikaan pelastustyöntekijät olivat käyneet läpi kahdeksan hehtaarin alueen ja löytäneet ruumiinosia ja koneen palasia.

Venäjän liikenneministerin Maksim Sokolovin mukaan uhrien tunnistaminen vaatii genetiikan asiantuntijoita ja voi viedä kahdesta kolmeen kuukauteen.

Eilinen lento-onnettomuus on tuhoisin Venäjällä sattunut sitten joulukuun 2016, jolloin 92 ihmistä kuoli puolustusministeriön koneen pudottua Mustaanmereen pian nousun jälkeen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

No ei kyllä oikein mene nämä selitykset läpi. On kuin siitä sadusta "keisarin uudet vaatteet". Me katsomme räjähtänyttä lentokonetta tässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi listalta puuttuu pommi? Venäjä kaivaa koko ajan Syyriassa verta nenästä. Tietenkin venäläiset viranomaiset eivät tästä vaihtoehdosta puhu mutta luulisi suomalaisten toimittajien ymmärtävän lisätä sen listalle. Luulisi....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saadaanko koskaan tietää totuutta turman syystä,siis oikeasta syystä,yleensä tosiasioita pimitetään tai vääristellään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähes poikkeuksetta tällaisissa onnettomuuksissa on taustalla lentäjän virhe, maassa tai ilmassa. Tässä tapauksessa kenties jäänestokäsittelyn laiminlyönti (maassa) tai moottorivian jälkeen sakkaus liian jyrkän kaarron seurauksena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Räjähdys ja koneen hajoaminen ilmassa ovat ainakin tapahtuneet. Kone syöksyi lisäksi palavana maahan. Jääneston laiminlyönti tai sakkaus eivät tällaista aiheuta. Tämä ei todellakaan ollut tyypillinen matkustajakoneen putoaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

51
Haapalehdontiestä tullut vaaranpaikka etenkin pienille tienylittäjille – keskisaarekkeista lisää turvaa
34
Poliisin valvontakamera on räpsynyt ahkerasti Pohjantiellä, ensimmäisen viikon aikana kuvia on tullut yli 1900
22
Pääsy laittomiin nettikasinoihin saatetaan estää — Suomalaiset pelaavat kiellettyjä rahapelejä 170 miljoonalla vuosittain
18
Kokoomuksen Susanna Koski aikoo äänestää sotea vastaan – ryhmänjohtaja Jokinen: "Hän ei ole täyden tiedon varassa"
15
Pöllyävä hiekka häiritsee asukkaita Patelassa – "Naapuri joutui ulkoiluttamaan koiraansa hengityssuoja suullaan"
13
Oulussa kokoontuva RKP haluaa paikan keskemmältä istuntosalia – "Meidän paikka ei ole oikealla reunalla, vaan lähempänä keskustaa"
9
Tiina Elovaara perustaa ryhmän eduskuntaan: "Puoluerajat ylittävää keskustelua on hyvin vähän"

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 seuraaviin Lapin kuntiin: Muonio, Kittilä ja Sodankylä. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

110 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image