Ulkomaat

Tutkijat: Ebolavirus ei muunnukaan tuplavauhtia

Ulkomaat 28.6.2015 15:23
STT

Länsi-Afrikan ebolaepidemian aiheuttanut virus ei muunnukaan poikkeuksellisen nopeasti. Aiemmin luultiin, että virus muuntuu jopa kaksi kertaa nopeammin kuin aiemmin havaitut ebolavirukset.

Viruksen muuntuminen vaikeuttaa rokotteiden ja lääkkeiden kehittämistä sitä vastaan.

- Tutkimuksemme osoittaa, että tämänhetkisen epidemian aiheuttanut virus muuntuu samaa tahtia kuin aiemmissa epidemioissa Ugandassa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa. Tämä on hyvä uutinen tutkijoille, jotka yrittävät kehittää pitkän aikavälin ratkaisuja ebolaan, kuten rokotteita ja hoitoja, sanoo mikrobiologian tutkimuksen johtaja Miles Carroll brittiläisestä PHE-tutkimuslaitoksesta.

WHO lupaa nopeuttaa tulevia rokotetestejä

Tähän asti laajimmalle levinnyt ebolaepidemia puhkesi Länsi-Afrikassa vuosi sitten. Epidemia on vaatinut yli 11 000 ihmisen hengen Guineassa, Sierra Leonessa ja Liberiassa.

Epidemian rajuus ja sen saama kansainvälinen huomio herättivät lääkeyhtiöt kehittämään ebolarokotteita ennennäkemätöntä vauhtia. Yleensä rokotteiden kehittäminen ja testaaminen vie vuosikausia, mutta tällä kertaa yhtiöt lupasivat tuloksia kuukausissa.

Nyt on vaarana, että kehitteillä olevat rokotteet joudutaan hyllyttämään, jos niitä ei pystytä testaamaan vaaditussa laajuudessa. WHO on laittanut toivonsa testeihin Guineassa ja Sierra Leonessa, joissa uusia ebolatartuntoja edelleen todetaan.

Lisäksi järjestö lupaa, että ebolasta on otettu opiksi.

- Tulevaisuudessa tavoitteena on puolittaa se aika, joka rokotteiden kehityksessä kuluu siihen, että kliiniset testit ihmisillä pystytään aloittamaan, Kieny sanoo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näyttää siltä, että tämä ebola-hypetys on kansainvälisen lääketeollisuuden suurin mahalasku pitkään aikaan. Ei ole epäilystäkään etteikö tavoitteena ollut ebola-rokotteiden ja muiden oheistuotteiden myynti ympärimaailman ja tienata jopa tuhansia miljardeja rahaa osakkeen omistajille. Markkinointikampanja lässähti kuin halpakaupasta ostettu kumivene mökkirannassa.

Ebola-propaganda ei ollut missään vaiheessa uskottavaa ja se oli liian samanlainen käsikirjoitus kuin sikaflunssassa. Ihan kuin he eivät olisi jaksaneet tehdä ohjelmaan mitään muuta muutosta kuin muuttaa sikaflunsa-nimen ebolaksi ja kokeilla josko menisi taas läpi ja miljardit hyppäisivät tilille. Täysin pieleen meni mikä toki on hyvä asia maailman ihmisten lompakoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

40
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
25
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
6
Miksi tietokoneiden teho vain kasvaa kasvamistaan? Vastauksen tietää suomalaismies, jonka presidentti juuri palkitsi miljoonan euron Millennium-palkinnolla
5
Lääkereseptejä uusivat verkkofirmat ministeriön syynissä – Lääkäriliitto suhtautuu toimintaa kielteisesti
5
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
3
Oysissa kehitetty diabeetikoiden jalkahaavojen hoitoa, tavoitteena vähentää amputaatioita
3
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

232 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image