Ulkomaat

Mainos

Tutkijat: Ebolavirus ei muunnukaan tuplavauhtia

Ulkomaat 28.6.2015 15:23
STT

Länsi-Afrikan ebolaepidemian aiheuttanut virus ei muunnukaan poikkeuksellisen nopeasti. Aiemmin luultiin, että virus muuntuu jopa kaksi kertaa nopeammin kuin aiemmin havaitut ebolavirukset.

Viruksen muuntuminen vaikeuttaa rokotteiden ja lääkkeiden kehittämistä sitä vastaan.

- Tutkimuksemme osoittaa, että tämänhetkisen epidemian aiheuttanut virus muuntuu samaa tahtia kuin aiemmissa epidemioissa Ugandassa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa. Tämä on hyvä uutinen tutkijoille, jotka yrittävät kehittää pitkän aikavälin ratkaisuja ebolaan, kuten rokotteita ja hoitoja, sanoo mikrobiologian tutkimuksen johtaja Miles Carroll brittiläisestä PHE-tutkimuslaitoksesta.

WHO lupaa nopeuttaa tulevia rokotetestejä

Tähän asti laajimmalle levinnyt ebolaepidemia puhkesi Länsi-Afrikassa vuosi sitten. Epidemia on vaatinut yli 11 000 ihmisen hengen Guineassa, Sierra Leonessa ja Liberiassa.

Epidemian rajuus ja sen saama kansainvälinen huomio herättivät lääkeyhtiöt kehittämään ebolarokotteita ennennäkemätöntä vauhtia. Yleensä rokotteiden kehittäminen ja testaaminen vie vuosikausia, mutta tällä kertaa yhtiöt lupasivat tuloksia kuukausissa.

Nyt on vaarana, että kehitteillä olevat rokotteet joudutaan hyllyttämään, jos niitä ei pystytä testaamaan vaaditussa laajuudessa. WHO on laittanut toivonsa testeihin Guineassa ja Sierra Leonessa, joissa uusia ebolatartuntoja edelleen todetaan.

Lisäksi järjestö lupaa, että ebolasta on otettu opiksi.

- Tulevaisuudessa tavoitteena on puolittaa se aika, joka rokotteiden kehityksessä kuluu siihen, että kliiniset testit ihmisillä pystytään aloittamaan, Kieny sanoo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näyttää siltä, että tämä ebola-hypetys on kansainvälisen lääketeollisuuden suurin mahalasku pitkään aikaan. Ei ole epäilystäkään etteikö tavoitteena ollut ebola-rokotteiden ja muiden oheistuotteiden myynti ympärimaailman ja tienata jopa tuhansia miljardeja rahaa osakkeen omistajille. Markkinointikampanja lässähti kuin halpakaupasta ostettu kumivene mökkirannassa.

Ebola-propaganda ei ollut missään vaiheessa uskottavaa ja se oli liian samanlainen käsikirjoitus kuin sikaflunssassa. Ihan kuin he eivät olisi jaksaneet tehdä ohjelmaan mitään muuta muutosta kuin muuttaa sikaflunsa-nimen ebolaksi ja kokeilla josko menisi taas läpi ja miljardit hyppäisivät tilille. Täysin pieleen meni mikä toki on hyvä asia maailman ihmisten lompakoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

51
Intersport laajentaa Joutsensillan liiketiloja merkittävästi – Valkea ja Joutsensilta korvaavat Rintamäen
25
Lapsiasiavaltuutettu: "Nuorten oireilu ei tule yllätyksenä" – Vaikka ongelmista on tiedetty pitkään, palveluista on vain leikattu
22
Oulun kaupungintalon remontti laajenee – ongelmia rakenteissa, työntekijät väistötiloihin vuodeksi
21
Tv-arvio: Toimittaja Ina Mikkola lupaa, että hänen ohjelmansa jälkeen porno ei ole enää tabu
21
Parikymppiset oululaismiehet kaahasivat poliisia pakoon 140 kilometrin nopeudella – poliisiauto ajettiin kiinni pakoautoon
20
Kaasuautojen määrä kasvussa, Oulussa vasta parisenkymmentä kaasulla kulkevaa autoa
19
Naisleijonille pronssia! Hiirikoski: "Kyllä luulen, että osaamme tällä porukalla juhlia"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

211 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

suvi linden sopeutumis eläke

Onhan tuo eläkejuttukin asia sinänsä..mutta hurjempaa on, että entinen ministeri liitetään murhaan, jossa on tullut esil... Lue lisää...
Aika rajua.

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.2.

Naapurit

21.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image