Ulkomaat

Turk­ki­lais­leh­det: Ylen dokumentissa esiintynyt pariskunta otettiin kiinni Istanbulissa

Ulkomaat 8.2.2018 13:42 | Päivitetty 8.2.2018 13:43
STT

Ylen tammikuussa esittämässä dokumentissa esiintynyt turkkilaispariskunta on otettu kiinni Istanbulissa, kertovat turkkilaislehdet. Viranomaiset pääsivät dokumentin avulla Fethullah Gülenin kannattajiin kuuluvan pariskunnan jäljille.

Turkin hallitus syyttää Yhdysvalloissa maanpaossa asuvaa saarnaajaa Güleniä kesän 2016 vallankaappausyrityksen masinoimisesta ja tuhansia hänen kannattajikseen epäiltyjä ihmisiä on hyllytetty viroistaan. Gülen on Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin entinen liittolainen, jonka välit Erdoganiin menivät poikki vuonna 2013.

Ylen Pako Turkista -dokumentissa kasvottomana esiintynyt opettajapariskunta kertoi elävänsä erittäin varovaista elämää. Heidän virallinen osoitteensa oli eri kuin heidän asuinpaikkansa ja he esimerkiksi pitivät autossaan Turkin lippua ja tupakka-askia ja sytytintä, jotta naapurit eivät epäilisi heitä gülenisteiksi. Liikkeen jäsenten sanotaan olevan savuttomia.

Hürriyet-lehden mukaan poliisi tutki dokumenttia ja päätteli sen perusteella, missä Istanbulin lähiössä pariskunta asuu. Auton tunnusmerkkien, lipun ja tupakka-askin avulla he löysivät pariskunnan ja ottivat heidät kiinni.

Lehden mukaan mies kiisti kuulusteluissa olevansa Gülenin liikkeen jäsen. Häntä kuitenkin epäillään jäsenyydestä ja propagandan levittämisestä. Nainen puolestaan vapautettiin.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

katsoin tuon dokumentin ja huomasin heti, että liian rohkeasti näytettiin asuinympäristöä. Mahdollisesti Turkin tiedustelupalvelu on saanut apua Suomessa asuvilta turkkilaisilta,jotka ovat tunnistaneet ympäristön. Erdoganilla on verkostonsa täälläkin kurdien ja muun opposition vainoamiseen. Yksistään Saksassa Turkin salaisella palvelulla on tuhansia apureita vainoamassa Erdoganin vastustajia...organisaation rinnalla kalpenee jopa DDR:n aikuinen Stasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:16
Haapalehdontiestä tullut vaaranpaikka etenkin pienille tienylittäjille – keskisaarekkeista lisää turvaa
8:10
Kuivuus jatkuu - hellepäivä etelään, pohjoisessa viilenee
8:00
Herra Hyrre on ensimmäinen hypokoira oikeussalissa – tarkkanenäinen koira haistaa verensokerin laskun ja kiikuttaa syyttäjälle välipalapussukan Tilaajille
7:00
Runsas ja koristeellinen on Oulun Kivikkokankaalla sijaitsevan kodin sisustus
7:00
Sielunsisaret elävät erillään – Kieslowskin elokuvaa myöhäisemmän esitysajan on saanut Juoksuhaudantie
7:00
"En halua pyörittää kelloa taaksepäin"– Uusi arkkipiispa vietti nuoruutensa kuuntelemalla kaukaisia radiokanavia, nyt tuo uskonnon takaisin uskontoon Tilaajille
7:00
Suomen siviilikriisinhallinta perustuu korkeaan laatuun Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image