Ulkomaat

Mainos

Turk­ki­lais­leh­det: Ylen dokumentissa esiintynyt pariskunta otettiin kiinni Istanbulissa

Ulkomaat 8.2.2018 13:42 | Päivitetty 8.2.2018 13:43
STT

Ylen tammikuussa esittämässä dokumentissa esiintynyt turkkilaispariskunta on otettu kiinni Istanbulissa, kertovat turkkilaislehdet. Viranomaiset pääsivät dokumentin avulla Fethullah Gülenin kannattajiin kuuluvan pariskunnan jäljille.

Turkin hallitus syyttää Yhdysvalloissa maanpaossa asuvaa saarnaajaa Güleniä kesän 2016 vallankaappausyrityksen masinoimisesta ja tuhansia hänen kannattajikseen epäiltyjä ihmisiä on hyllytetty viroistaan. Gülen on Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin entinen liittolainen, jonka välit Erdoganiin menivät poikki vuonna 2013.

Ylen Pako Turkista -dokumentissa kasvottomana esiintynyt opettajapariskunta kertoi elävänsä erittäin varovaista elämää. Heidän virallinen osoitteensa oli eri kuin heidän asuinpaikkansa ja he esimerkiksi pitivät autossaan Turkin lippua ja tupakka-askia ja sytytintä, jotta naapurit eivät epäilisi heitä gülenisteiksi. Liikkeen jäsenten sanotaan olevan savuttomia.

Hürriyet-lehden mukaan poliisi tutki dokumenttia ja päätteli sen perusteella, missä Istanbulin lähiössä pariskunta asuu. Auton tunnusmerkkien, lipun ja tupakka-askin avulla he löysivät pariskunnan ja ottivat heidät kiinni.

Lehden mukaan mies kiisti kuulusteluissa olevansa Gülenin liikkeen jäsen. Häntä kuitenkin epäillään jäsenyydestä ja propagandan levittämisestä. Nainen puolestaan vapautettiin.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS
Mainos

Kommentoi

katsoin tuon dokumentin ja huomasin heti, että liian rohkeasti näytettiin asuinympäristöä. Mahdollisesti Turkin tiedustelupalvelu on saanut apua Suomessa asuvilta turkkilaisilta,jotka ovat tunnistaneet ympäristön. Erdoganilla on verkostonsa täälläkin kurdien ja muun opposition vainoamiseen. Yksistään Saksassa Turkin salaisella palvelulla on tuhansia apureita vainoamassa Erdoganin vastustajia...organisaation rinnalla kalpenee jopa DDR:n aikuinen Stasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.2.

Naapurit

17.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image