Ulkomaat

Mainos

Turkki erotti yli 7 000 poliisia, sotilasta ja virkamiestä

Lauantaina tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun maan presidentti Recep Tayyip Erdogan yritettiin syrjäyttää sotilastahojen johtamaksi epäillyssä vallankaappausyrityksessä. KUVA: ERDEM SAHIN / EPA
Ulkomaat 14.7.2017 22:04 | Päivitetty 14.7.2017 22:13
STT

Turkki on erottanut tehtävistään yli 7 000 poliisia, sotilasta ja ministeriöiden virkamiestä. Päätös perustuu Turkin poikkeustilalakiin, joka säädettiin maassa viime vuonna tehdyn vallankaappausyrityksen jälkeen.

Turkin uusimmasta puhdistuksesta uutisoi sanomalehti Hürriyet.

Lauantaina tulee kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun maan presidentti Recep Tayyip Erdogan yritettiin syrjäyttää sotilastahojen johtamaksi epäillyssä vallankaappausyrityksessä. Turkissa on pidätetty sen jälkeen noin 50 000 ihmistä ja yli 100 000 on erotettu pysyvästi tai toistaiseksi työtehtävistään.

Turkki on väittänyt, että sotilastahojen lisäksi vallankaappauksen takana oli muslimisaarnaaja Fethullah Gülen, joka asuu nykyisin Yhdysvalloissa. Gülen on kiistänyt syytökset.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Valtio jota ulkoministerimme ihannoi!
Ulkoministerillämme oli entisen puolueensa puheenjohtajakautenaan melkolailla sama ote...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä kuulostaa itse asiassa oikealta puhdistukselta. Kukaan ei ole täydellinen ja ei todellakaan Erdogan, mutta hänessä on sellainen loistava ominaisuus, että hän vastustaa globalismia aivan kuten Trump ja Putin. Erdogan ei halua Turkkia EU:hun eikä muutoinkaan halua mitään kummajaisuuksia Turkille. Tämä on ahdistanut EU:ta jo pitkään ja siellä ollaan vehkeilty oikein urakalla Erdogania vastaan mukaan lukien Obaman Yhdysvallat. Vaan nyt on kaikki toisin kun puikoissa on Trump. Enää ei tarvitse Erdoganin murehtia globalistien iskuista ja nyt voi rauhassa keskittyä rakentamaan Turkkia turkkilaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ompele turkkia kansalle vaan kahmii vallan ja diktaattorin oikeudet itselleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itseasiassa Erdoganin agenda on nimenomaan ollut EU:hun liittyminen ja "demokratian" sisäänajo Turkkiin. Vasta viimeaikoina, kun länsimaat ei diktaattorin touhua hyväksy, on tämä sekopää ruvennyt möykkäämään myös länsimaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sopeutumiseläke

Edustajien pitäisi lainmukaan edustaa kansaa eikä itseään.Sopeutumiseläke on itsekkäs ja omahyväinen päätös eikä kansala... Lue lisää...
On ne haaskoja

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image