Ulkomaat

Tuomioja: Sisällissodan mahdollisuus Egyptissä kasvaa

Ulkomaat 14.8.2013 20:53
STT

Sisällissodan syttymisen mahdollisuus Egyptissä on kasvanut, arvioi ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Tuomioja sanoo STT:lle, että Egyptin turvallisuusviranomaisten päätös käyttää aseita mielenosoittajia vastaan on omiaan herättämään vastarintaa, joka pahimmillaan voi johtaa sisällissotaa muistuttavaan tilanteeseen.

Tuomioja ei usko, että ulkopuoliset tahot voivat puuttua Egyptin nykytilanteeseen muutoin kuin vetoamalla hallintoon väkivaltaisuuksien lopettamiseksi. Ratkaisun avaimet ovat hänen mukaansa Egyptin armeijalla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

se nato jotakin aikaan kolmevuotta sitten, sai kansakunnan siellä sekaisin kun syöksi Mubarakin vallasta. Kaikissa maissa missä Nato ollut taustapiruna sodat maiden sisällä jatkuu, tapettu monissa maissa satoja tuhansia kansalaisia keskinäisissä mittelöissä, esim. Irakissa, jne..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mubarakin pitkäänjatkunut yksinvaltius sallitiin länsimaissa lähinnä siitä syystä että hän kykeni solmimaan erittäin hyvät välit Yhdysvaltoihin. Valta kaatui lopulta Yhdysvaltain painostuksesta, koska kasvavat levottomuudet ja niiden tuomat uhrit, eivät enää sopineet Yhdysvaltain liittolaiselle.

Äsken syrjäytetty, voimakkaasti islamistinen johto yritti itse kaapata maassa vallan heti valituksi tulemisensa jälkeen. Onneksi sotilasjohto puuttui asiaan ja ajoi uudet diktaattorit pihalle. Islamisti-mielenosoittajien tehtävä oli nimenomaisesti synnyttää uusia levottomuuksia ja ajaa maa uuteen sisällissotaan, varmistaen oma valta-asemansa jatkuminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin näyttäisi olevan. En itse oilisi millään pystynyt moiseen analyysiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

215 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Antti Rinteen aika

Ei demareita kiinnosta miten Suomen käy. Näkeehän sen Rinteen katteettomissa lupauksissa. Valta se on mikä kiinnostaa. ... Lue lisää...
Sossunsetä

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image