Ulkomaat

Trumpin suunnittelema so­ti­las­pa­raa­ti lähellä toteutua - maksaa jopa miljoonia

Ulkomaat 7.2.2018 2:38 | Päivitetty 7.2.2018 7:52
STT

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin toiveet suuren sotilasparaatin järjestämisestä ovat toteutumassa. Valkoinen talo kertoo, että Trump on pyytänyt sotilasparaatin järjestämistä puolustusministeriöltä.

Virkamiehet pohtivat parhaillaan sopivaa päivää paraatin järjestämiselle. Valkoisen talon mukaan Trump järjestää paraatin esitelläkseen Yhdysvaltain voimia ja alleviivatakseen rooliaan armeijan ylipäällikkönä.

Valkoisen talon tiedottajan Sarah Sandersin mukaan Trump tukee niitä armeijan leivissä olevia, jotka vaarantavat henkensä joka päivä pitääkseen maansa turvassa. Sandersin mukaan Trump haluaa juhlapäivän, jona kaikki amerikkalaiset voivat näyttää arvostuksensa palveluksessa oleville.

Myös puolustusministeriö Pentagon vahvistaa, että tällä hetkellä mietitään sopivia päivämääriä.

Washington Postin lähdetietojen mukaan Trump tapasi Pentagonissa puolustusvoimien korkeimpia virkamiehiä ja sanoi haluavansa samanlaisen sotilasparaatin kuin Ranskassa kansallispäivänä.

Paikalla tapaamisessa olivat muun muassa puolustusministeri James Mattis ja asevoimien komentaja Joe Dunford.

Washington Postin mukaan paraatin hintalappu saattaa olla jopa miljoonia dollareita. Trumpin pyyntöä ei otettu kaikkialla vastaan lämpimästi.

- Mitä absurdia rahan tuhlausta! Trump käyttäytyy enemmän diktaattorin kuin presidentin tavoin. Amerikka ansaitsee parempaa, ilmoitti demokraattien kongressiedustaja Jim McGovern.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Kyllähän se maksaa kun pitää viedä parati tielle sukellusvenneet ja lentotukialukset. Ja asfalttikin vielä murtuu noitten painosta, mutta tsemppiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Obama-care ei maksanut USA:n keskituloisille veronmaksajille kuin $400 lisää. Eli 100 miljoonaa USA:n keskituloista veronmaksajaa * $400 = ? Niimpä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Lahtari haikailee 100 vuotta vanhoja ihania lahtiaikoja, silloin sai lain nojalla hävittää väärinajattelijoita. Lue lisää...
Piti olla sovinto!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image