Ulkomaat

Mainos

Trumpin suunnittelema so­ti­las­pa­raa­ti lähellä toteutua - maksaa jopa miljoonia

Ulkomaat 7.2.2018 2:38 | Päivitetty 7.2.2018 7:52
STT

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin toiveet suuren sotilasparaatin järjestämisestä ovat toteutumassa. Valkoinen talo kertoo, että Trump on pyytänyt sotilasparaatin järjestämistä puolustusministeriöltä.

Virkamiehet pohtivat parhaillaan sopivaa päivää paraatin järjestämiselle. Valkoisen talon mukaan Trump järjestää paraatin esitelläkseen Yhdysvaltain voimia ja alleviivatakseen rooliaan armeijan ylipäällikkönä.

Valkoisen talon tiedottajan Sarah Sandersin mukaan Trump tukee niitä armeijan leivissä olevia, jotka vaarantavat henkensä joka päivä pitääkseen maansa turvassa. Sandersin mukaan Trump haluaa juhlapäivän, jona kaikki amerikkalaiset voivat näyttää arvostuksensa palveluksessa oleville.

Myös puolustusministeriö Pentagon vahvistaa, että tällä hetkellä mietitään sopivia päivämääriä.

Washington Postin lähdetietojen mukaan Trump tapasi Pentagonissa puolustusvoimien korkeimpia virkamiehiä ja sanoi haluavansa samanlaisen sotilasparaatin kuin Ranskassa kansallispäivänä.

Paikalla tapaamisessa olivat muun muassa puolustusministeri James Mattis ja asevoimien komentaja Joe Dunford.

Washington Postin mukaan paraatin hintalappu saattaa olla jopa miljoonia dollareita. Trumpin pyyntöä ei otettu kaikkialla vastaan lämpimästi.

- Mitä absurdia rahan tuhlausta! Trump käyttäytyy enemmän diktaattorin kuin presidentin tavoin. Amerikka ansaitsee parempaa, ilmoitti demokraattien kongressiedustaja Jim McGovern.

Linkki juttuun

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Kyllähän se maksaa kun pitää viedä parati tielle sukellusvenneet ja lentotukialukset. Ja asfalttikin vielä murtuu noitten painosta, mutta tsemppiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Obama-care ei maksanut USA:n keskituloisille veronmaksajille kuin $400 lisää. Eli 100 miljoonaa USA:n keskituloista veronmaksajaa * $400 = ? Niimpä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Rahaton ei lähde lääkäriin

Ei kai tuo mikään uutinen enää ole.Lääkekorvauksien omavastuun noustessa yksikertaisesti ei ole varaa lääkkeisiin,koskee... Lue lisää...
paksu pertta

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.2.

Naapurit

26.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image