Ulkomaat

Trumpin entinen stra­te­gia­pääl­lik­kö syyttää presidentin poikaa maan­pe­tok­sel­li­ses­ta toiminnasta

Ulkomaat 3.1.2018 20:55 | Päivitetty 3.1.2018 21:26
STT

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen strategiapäällikkö Steve Bannon syyttää presidentin poikaa Donald Trump Jr:ää maanpetoksellisesta toiminnasta. Hän luonnehtii ensi viikolla julkaistavassa kirjassa Trump nuoremman ja venäläisen asianajajan tapaamista Trump Towerissa presidentinvaalikampanjan aikana maanpetokselliseksi ja epäisänmaalliseksi.

Trump nuorempi, Trumpin vävy Jared Kushner ja entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort tapasivat venäläisen asianajajan Natalia Veselnitskajan saadakseen tältä arkaluontoista materiaalia Trumpin vastaehdokkaasta Hillary Clintonista.

- Kolme kampanjan johtoasemissa ollutta ihmistä ajatteli, että oli hyvä idea tavata vieraan hallituksen edustaja Trump Towerin 25. kerroksessa ilman asianajajaa. Vaikka ei ajattelisi, että tämä ei olisi maanpetoksellista, epäisänmaallista ja pahaa paskaa - ja minä siis ajattelen, että se oli kaikkea sitä - FBI olisi pitänyt kutsua paikalle välittömästi, Bannon sanoo kirjassa.

Presidentti Trump vastasi Bannonin syytöksiin ilmoittamalla, että Bannon on menettänyt järkensä.

- Steve Bannonilla ei ole mitään tekemistä minun tai presidenttiyteni kanssa. Kun hän sai potkut, hän ei menettänyt vain työtään, vaan myös järkensä, Trump sanoi lausunnossaan.

Bannon jätti Trumpin hallinnon viime kesän lopulla. Nykyisin hän johtaa äärioikeistolaista valeuutismediaa Breitbart Newsia.

Trumpin mukaan Bannonilla oli vain vähäinen osuus hänen vaalivoitossaan.

Trump ei uskonut voittavansa

Bannon kertoo kirjassa myös, että erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkinta Venäjän puuttumisesta toissa vuoden presidentinvaaleihin keskittyy rahanpesuun. Hän kertoo myös, että Trump ei itsekään uskonut voittavansa Clintonia.

Bannonin kommentit ovat toimittaja Michael Wolffin kirjasta Fire and Fury, johon haastateltiin Trumpin lisäksi yli 200:aa presidentin lähipiiriläistä. Pätkiä kirjan sisällöstä julkaisivat Guardian ja New York magazine.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

114 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Yh-äippien mollaus

Joo, se on todella omituista. Minut kasvatti yh-äiti ja olen menestynyt elämässäni erittäin hyvin. Tärkeintä ei ole se m... Lue lisää...
Typykkä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image