Ulkomaat

Trumpin Britannian vierailun toinen päivä alkaa - mie­le­no­soit­ta­jat ovat valmiina

Ulkomaat 13.7.2018 1:41 | Päivitetty 13.7.2018 1:54
STT

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin Britannian vierailun toinen päivä valkenee. Trump vierailee ensimmäistä kertaa Britanniassa presidenttinä.

Trumpin kanssa Britanniaan on matkustanut myös presidentin puoliso Melania Trump. Pariskunta saapui Lontooseen torstaina myöhään iltapäivällä Suomen aikaa.

Trumpin ohjelmaan kuuluu tänään muun muassa tapaaminen Britannian pääministeri Theresa Mayn kanssa sekä audienssi kuningatar Elisabetin kanssa Windsorin linnassa. Kuningattarella on paljon kokemusta tapaamisista yhdysvaltalaispresidenttien kanssa eri yhteyksissä ja eri vuosikymmenillä. Esimerkiksi Ronald Reaganin kanssa kuningattaren nähtiin aikanaan ratsastavan, ja Gerald Ford pääsi tanssittamaankin kuningatarta. Julkisuudessa on nähty paljon kuvia, joissa naurava kuningatar ilmiselvästi on nauttinut presidentillisestä seurasta.

Trumpin vierailu on venähtänyt. Julkisuudessa on esitetty arvailuja, että pitkittymistä selittäisi Trumpin epäsuosio Britanniassa ja se, että Trump oli odottanut saavansa kutsun prinssi Harryn häihin.

Trump-vauva vastassa

Ainakin Lontoossa on odotettu presidentin vastaisia suuria mielenosoituksia. Esillä on ollut näkyvästi niin sanottu Trump-vauva eli useita metrejä korkea Trump-ilmapallo, jolla on valkoiset vaipat. Trump itse näyttäytyy Lontoossa hyvin niukasti, sillä tapaamiset ovat pääosin Lontoon ulkopuolella.

Trump ja hänen puolisonsa matkasivat torstaina lentokentältä eteenpäin suoraan helikopterilla, jolla he illan mittaan enimmäkseen siirtyivät paikasta toiseen. Pariskunta osallistui muun muassa juhla-illalliselle Winston Churchillin syntymäkodissa Blenheimin palatsissa Oxfordin lähellä.

Jo torstaina nähtiin Trumpin vastaisia mielenilmaisuja, joihin osallistujat syyttivät Trumpia muun muassa rasistiksi ja naisten vihaajaksi.

Britannian vierailu on jatkoa Nato-kokoukselle, johon Trump osallistui aiemmin viikolla. Lontoosta Trump menee viikonlopun viettoon Skotlantiin, jossa hän tiettävästi pelaa golfia. Sen jälkeen hän matkustaa Helsinkiin, jossa tärkeimpänä ohjelmana on Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaaminen maanantaina.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tervola, Muonio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

339 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siveysarvojen rappio

Siis sinulla on oikeus olla eri mieltä, mutta seksuaalisilla vähemmistöillä ei sitä oikeutta ole? Lue lisää...
kenellä on, kenellä ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image