Ulkomaat

Trumpin asianajajalta ta­ka­va­ri­koi­tu­jen asiakirjojen kohtaloa puitiin oikeudessa

Ulkomaat 17.4.2018 2:12 | Päivitetty 17.4.2018 4:10
STT

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin henkilökohtaiselta asianajajalta takavarikoitujen asiakirjojen kohtaloa puitiin maanantaina oikeudessa. Asiaa käsittelyt tuomari sanoi olevansa avoin ehdotukselle siitä, että asiakirjoja läpi käymään nimetään puolueeton henkilö. Asiasta muun muassa uutisoineen Bloombergin mukaan tuomari antoi osapuolille keskiviikkoon asti aikaa löytää mahdollisia ehdokkaita tehtävään.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI takavarikoi viime viikolla asiakirjoja sekä kaksi matkapuhelinta Trumpin henkilökohtaiselta asianajajalta Michael Cohenilta. Sekä Cohenin että Trumpin asianajajat ovat vaatineet saada käydä takavarikoitua materiaalia läpi ennen kuin ne luovutetaan syyttäjille.

Vaatimuksia on perusteltu sillä, että asiakirjoissa on Cohenin asiakkaiden luottamuksellisia tietoja.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Manhattanin syyttäjänvirasto on lupautunut olla koskematta takavarikoituun materiaaliin, kunnes tuomari on tehnyt lopullisen päätöksensä asiasta.

Asianajaja: Myös Fox Newsin juontaja Cohenin asiakas

Maanantain oikeudenkäynnin suurin yllätys oli Cohenin asianajajan paljastus siitä, että myös Fox Newsin juontaja Sean Hannity on Cohenin asiakas. Cohenin asianajaja kertoi asiasta tuomarin määräyksestä.

Trumpin puolesta usein puhunut ja demokraatteja surutta rusikoinut Hannity kuitenkin tviittasi maanantaina, ettei Cohen ole ikinä edustanut häntä.

- Hän ei ole edustanut minua missään asiassa, Hannity kirjoitti.

- Olen joskus käynyt lyhyitä keskusteluita hänen kanssaan oikeudellisista kysymyksistä, hän jatkoi.

Kuohuntaa New Yorkissa järjestetyssä oikeudenkäynnissä aiheutti myös aikuisviihdetähti Stormy Danielsin eli Stephanie Cliffordin ilmestyminen paikalle. Clifford on kertonut saaneensa Cohenilta maksun, jotta vaikenisi julkisuudessa seksisuhteesta, joka hänellä omien sanojensa mukaan oli Trumpin kanssa.

Cohen on myöntänyt maksaneensa, mutta on sanonut, ettei Trump tiennyt tapahtuneesta. Myös Trump itse on kiistänyt tienneensä maksusta.

Amerikkalaismedian mukaan ratsioissa takavarikoitiin myös Cliffordiin liittyviä dokumentteja.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan pohjois- ja itäosassa.

Sadevaroitus: Maan eteläosassa voi sataa tänään rankasti, yli 20 mm tunnissa. Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa voi sataa huomenna rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa kehittyy huomenna ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kehitysideoita työttömien aktivointiin

Jäin työttömäksi noin vuosi sitten. Olin muutaman kuukauden täysin työtön ja sitten sain/otin vastaan pätkätöitä ja myöh... Lue lisää...
Ihmetyttää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image