Ulkomaat

Trump kehui ru­kousaa­miais­pu­hees­saan ame­rik­ka­lai­sia sankareita

Ulkomaat 8.2.2018 0:52 | Päivitetty 8.2.2018 16:39
STT

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ylisti amerikkalaisia sankareita vuotuisella rukousaamiaisella Washingtonissa.

Trump muistutti kuulijoitaan siitä, miten epäitsekkäästi ihmiset auttoivat lähimmäisiään viimevuotisissa luonnonkatastrofeissa ja Las Vegasin ampumisessa. Hän myös kiitteli armeijassa palvelevia ja opioidiriippuvaisten auttajia.

Hän puhui lämpimästi kongressiedustaja Steve Scalisesta, joka haavoittui viime vuonna ampumisessa kongressin pesäpalloharjoituksissa mutta on sittemmin parantunut ja palannut töihin. Trump sanoi Scalisen paranemisen muistuttavan häntä Matteuksen evankeliumin sanoista.

- Jumalalle on kaikki mahdollista, hän siteerasi.

Ulkopoliittiseen linjaansa Trump viittasi sanomalla, että Yhdysvallat tukee kaikkia, jotka elävät hirmuhallinnon alla, kuten Iranissa, Venezuelassa, Kuubassa tai Pohjois-Koreassa.

Rukousaamiainen kokoaa yhteen noin 3 000 vaikutusvaltaista ihmistä eri puolilta maailmaa. Aamiaisen pääpuheen on jo 66 peräkkäisenä vuonna pitänyt Yhdysvaltain presidentti.

Suomesta tilaisuuteen osallistuu ulkoministeri Timo Soini (sin.). Hän on ollut mukana tapaamisessa usein aiemminkin, myös viime vuonna.

Aamiainen on osa Soinin Washingtonin-vierailun ohjelmaa.

Diili-vitsi edellisellä kerralla - nyt vastaavaa huumoria ei ollut

Ensimmäisellä rukousaamiaisellaan vuosi sitten Trump piti itselleen epätyypillisen puheen, jossa hän kertoi kasvaneensa uskonnollisessa kodissa ja sanoi, että äidiltä lapsena opittu usko elää hänen sydämessään jok'ikinen päivä.

Trump ei yleensä puhu henkilökohtaisesta uskonsuhteestaan, vaikka uskosta puhuminen on kiinteä osa amerikkalaista poliittista kulttuuria ja monet amerikkalaispoliitikot korostavat poliittisissa puheissaan henkilökohtaista uskonnollista vakaumustaan.

Tänä vuonna presidentti ei viitannut henkilökohtaiseen uskoonsa, vaikka hänen puheensa muuten oli uskonnollinen.

Viimevuotisessa puheessa amerikkalaisten tiedotusvälineiden huomion herätti kohta, jossa Trump vitsaili pyytämällä yleisöään rukoilemaan tosi-tv-ohjelmansa Diilin katsojalukujen puolesta. Nyt vastaavanlaista huumoria ei ollut, vaan Trump puhui aivan samantyyppisesti kuin kuka tahansa amerikkalaispresidentti.

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Lahtari haikailee 100 vuotta vanhoja ihania lahtiaikoja, silloin sai lain nojalla hävittää väärinajattelijoita. Lue lisää...
Piti olla sovinto!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image