Ulkomaat

Trump Floridan kou­luam­pu­mi­ses­ta: Uskon todella, että olisin juossut sisään - vaikka ilman asetta

- Asiaa ei tiedä ennen kuin testaa, mutta uskon todella, että olisin juossut sisään, vaikka minulla ei olisi ollut asetta, presidentti Donald Trump totesi Floridan kouluampumiseen liittyen. Arkistokuva. KUVA: ANDREW HARRER / POOL / EPA
Ulkomaat 27.2.2018 4:14 | Päivitetty 27.2.2018 6:41
STT, Kaleva

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo uskovansa, että olisi juossut sisään floridalaiskouluun pysäyttääkseen asemiehen. Trumpin mukaan hän olisi tehnyt sen vaikka ilman asetta.

Trumpin kommenteista kertoo muun muassa CNN.

– Asiaa ei tiedä ennen kuin testaa, mutta uskon todella, että olisin juossut sisään, vaikka minulla ei olisi ollut asetta. Uskon, että suurin osa ihmisistä tässä huoneessa olisi tehnyt myös niin, Trump sanoi Yhdysvaltain kuvernöörien kokoontumisessa Valkoisessa talossa maanantaina.

Presidentin kommentti liittyy tapaukseen, jossa Browardin piirikunnan seriffin aseistettu apulainen seisoi Marjory Stoneman Douglas -koulun ulkopuolella joukkoampumisen tapahtuessa.

Mediassa on liikkunut myös tietoja, joiden mukaan useampiakin poliisiviranomaisia olisi jäänyt hetkeksi odottamaan koulun ulkopuolelle ampujan riehuessa sisällä.

Lähes kaksi viikkoa sitten tapahtuneessa Floridan kouluampumisessa kuoli 17 ihmistä. Teosta epäillään 19-vuotiasta koulun entistä oppilasta.

Monikossa seriffin apulaisista puhunut Trump sanoi muun muassa myös, etteivät koulun ulkopuolelle jääneet apulaiset olleet niinkään "kunniamitalin voittajia".

- Heidän toimintansa oli häpeällistä, Trump sanoi.

CNN:n mukaan Valkoisen talon tiedottajalta Sarah Sandersilta kysyttiin, onko Trump koulutettu käyttämään asetta.

– En usko, että tämä oli seikka, jonka hän (Trump) halusi tuoda esiin. Hän tarkoitti, että hän olisi johtaja ja haluaisi tehdä rohkeita tekoja, Sanders sanoi.

Seriffi Scott Israel pidätti seriffin apulaisena toimineen miehen virasta heti tapahtuneeseen liittyvän videon nähtyään. Israelin mukaan apulaisen olisi pitänyt mennä sisään rakennukseen, tunnistaa ampuja ja tappaa hänet.

Washington Post on kertonut apulaisen siirtyneen eläkkeelle viralta pidättämisen jälkeen.

Apulaisen asianajajan mukaan apulainen oli luullut ampumisen tapahtuneen koulun ulkopuolella ja noudattanut tilanteen vaatimaa protokollaa. Asiasta kertoo muun muassa USA Today.

MAINOS

Kommentoi

"Uskon todella, että olisin välttänyt Vietnamin, vaikka minulla ei olisi ollut eliittiin kuuluvaa isäpappaa. "

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se meleko äijä ikäisekseen tuo rumppi. Yksi meriitti tuli lisää.
Ennestään maailman vaikutusvaltaisin, komein ja nerokkain. Nyt
vielä rohkeinkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja montako kertaa tämä sama mies vältteli Vietnamiin lähtöä terveyteensä nojaten...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikoinaan Amerikan Akua varmaan harmitti kun häntä ei otettu Vietnamiin tekemään urotekoja vapaan maailman puolesta. Luupiikit lienevät helpottaneet senverran että tuollainen pienni pyrähdys onnistuu nykyjään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on helppo norsunluutornista sanoa että "uskoisin että olisin" totuus on toisenlainen. Kauankohan Trump aikoo katella noita ampumisia ,ennen kuin puuttuu aseiden helppoon hankintaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aseteollisuus rahoittaa rebublikaaneja ja Trumpia. Ei tule puuttumaan ja asia unohtuu seuraavaan ampumiseen asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan maakunnassa pohjoistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan maakunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

250 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ihan kiva hissipuhe Juha S, mutta mietitäänpä vielä kertaalleen kenen kannattaa JS:ää äänestää. Ehdottomasti uskonvelji... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image