Ulkomaat

Toimittajat syyttävä Hamasia uhkailusta

Ulkomaat 11.8.2014 20:30
STT

Kansainvälinen ulkomaantoimittajien yhdistys, Foreign Press Association, syyttää palestiinalaisjärjestö Hamasia toimittajien häiritsemisestä ja uhkailusta Gazassa.

Yhdistyksen mukaan useissa tapauksissa Gazan kriisistä uutisoivat toimittajat ovat joutuneet Hamasin edustajien uhkailujen ja kuulustelujen kohteeksi.

- Kansainvälistä mediaa ei voi estää raportoimasta uhkailemalla tai painostamalla ja siten yrittää kieltää lukijoilta ja katsojilta puolueeton kuva tapahtumista, yhdistys sanoi lausunnossaan.

Sadat ulkomaiset toimittajat ovat matkustaneet Gazaan yli kuukauden kestäneiden taisteluiden aikana.

Yhdistyksen mukaan heistä joka kymmenes on kertonut vaikeuksista Hamasin kanssa.

Israelin ja palestiinalaisten edustajat ovat aloittaneet neuvottelut Gazan konfliktin lopettamiseksi, kertoo Egyptin valtion uutistoimisto.

Epäsuoria neuvotteluja käydään Kairossa Egyptin välityksellä. Gazassa on meneillään 72-tuntiseksi sovittu tulitauko, joka on toistaiseksi pitänyt.

Osapuolet keskustelevat myös Gazan saarron lopettamisesta.

Turkkilainen avustusryhmä on tänään ilmoittanut lähettävänsä avustuslaivoja Gazaan saarrosta huolimatta. Saman avustusryhmän alus joutui neljä vuotta sitten israelilaisen iskuryhmän hyökkäyksen kohteeksi. Hyökkäyksessä kuoli yhdeksän turkkilaista, ja kymmenes turkkilainen kuoli myöhemmin hyökkäyksessä saamiinsa vammoihin.

Tapaus turmeli Turkin ja Israelin väliset diplomaattisuhteet. Maat olivat ennen läheisiä liittolaisia, mutta niiden välit ovat olleet kireät Israelin vuonna 2008 tekemän Gazan vastaisen sotilasoperaation jälkeen.

Turkin eilen valittu presidentti Recep Tayyip Erdogan on ollut yksi äänekkäimmistä Israelin toimien kritisoijista viimeisimmän konfliktin aikana.

Yli kuukauden jatkuneissa väkivaltaisuuksissa on kuollut yhteensä lähes 1 900 palestiinalaista. Israelin puolelta on kuollut 67 ihmistä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

miten tämäkin juttu käännettiin sivuraiteille itse otsikon mukaisesta uutisesta. Analysoikaapa tätä ja katsokaa miten taitavasti ajatukset aina ohjataan aina kielteiseen Israel-kuvaan ja ovelasti saadaan lukija aina vakuuttuneeksi Israelin pahuudesta.
Jutun ASIA oli siis se, että Hamas vaatii toimittajia vaikenemaan ohjusten ampumisesta siviilikohteista ja vaatii toimittajia pitäytymään Hamasin linjassa ja siten uutisoimaan valheellisesti. Ulkomaalaisia toimittajia on peloteltu, hakattu, pidätetty ja poistettu maasta, mikäli nämä ovat uutisoineet Hamasin tekemistä ihmisoikeusrikkomuksista. Miettikää itse miten voitte ikinä luottaa toimittajien raportteihin, jotka ovat Hamasin ennakkosensuroimia. Toiseksi, tutkikaa omia reaktioita ja tuntemuksia kun luette näitä Hamasin ystävien raportteja, löydättekö kritiikkiä ja kielteisiä sävyjä Hamasia kohtaan, vai kääntyvätkö tunteet aina Israelin vastaisiksi lukiessanne näitä uutisia. Huomaat pian miten paljon uutiset sisältävät tätä pro-jihadistien propagandaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt selvisi syy,miksi uutisointi on ollut niin HAMAS myönteistä. Hyvä,että asia tohdittiin edes nyt paljastaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:16
Haapalehdontiestä tullut vaaranpaikka etenkin pienille tienylittäjille – keskisaarekkeista lisää turvaa
8:10
Kuivuus jatkuu - hellepäivä etelään, pohjoisessa viilenee
8:00
Herra Hyrre on ensimmäinen hypokoira oikeussalissa – tarkkanenäinen koira haistaa verensokerin laskun ja kiikuttaa syyttäjälle välipalapussukan Tilaajille
7:00
Runsas ja koristeellinen on Oulun Kivikkokankaalla sijaitsevan kodin sisustus
7:00
Sielunsisaret elävät erillään – Kieslowskin elokuvaa myöhäisemmän esitysajan on saanut Juoksuhaudantie
7:00
"En halua pyörittää kelloa taaksepäin"– Uusi arkkipiispa vietti nuoruutensa kuuntelemalla kaukaisia radiokanavia, nyt tuo uskonnon takaisin uskontoon Tilaajille
7:00
Suomen siviilikriisinhallinta perustuu korkeaan laatuun Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image