Ulkomaat

Tie­dus­te­lu­po­mot Yh­dys­val­lois­sa yksimielisiä: Venäjän puuttuminen USA:n politiikkaan uhkaa välivaaleja

Ulkomaat 14.2.2018 2:34 | Päivitetty 14.2.2018 3:23
STT

Yhdysvaltain tiedustelupomojen mukaan Venäjän yritykset sekaantua Yhdysvaltain politiikkaan jatkuvat ja sekaantuminen luo uhkaa myös kongressin välivaaleille. Välivaalit käydään marraskuussa.

Sekä kansallisen tiedustelun DNI:n johtaja Dan Coats, että keskustiedustelupalvelun CIA:n, liittovaltion poliisin FBI:n, Kansallisen turvallisuuden viraston NSA:n ja kahden muun tiedustelupalvelun johtajat olivat yksimielisiä siitä, että Venäjän yritys puuttua Yhdysvaltain politiikkaan on edelleen yhtä intensiivistä kuin mitä se oli vuoden 2016 presidentinvaalien aikaan. Tiedustelujohtajien kanta ilmeni senaatin tiedustelukomitean kuulemisessa, jossa käsiteltiin Yhdysvaltain kohtaamia uhkia.

- Koko (tiedustelu)yhteisössä emme ole nähneet todisteita mistään merkittävästä muutoksesta Venäjän käyttäytymisessä, Coats sanoi kuulemisessa.

- Ei pitäisi olla mitään epäilystä siitä, että Venäjä pitää aiempia toimiaan menestyksellisinä ja näkee 2018 välivaalit potentiaalisena kohteena Venäjän vaikuttamisoperaatioille.

NSA:n johtaja Michael Rogers puolestaan varoitti, ettei Venäjän toiminta tule muuttumaan tai loppumaan.

Hapuilu liittovaltion menoissa myös uhka USA:lle

Yhdysvaltain johtavat tiedustelupalvelut tulivat viime vuonna siihen lopputulokseen, että Venäjän presidentti Vladimir Putin tilasi laajan operaation puuttuakseen Yhdysvaltain 2016 presidentinvaaleihin.

Venäjä on toistuvasti kiistänyt sekaantuneensa Yhdysvaltain 2016 presidentinvaaleihin. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on puolestaan useasti tyrmännyt väitteet, joiden mukaan Venäjä auttoi häntä voittamaan vaalit.

Tiedustelujohtajat ottivat kuulemisessa kantaa myös Pohjois-Korean luomaan uhkaan. Heidän mukaansa Pohjois-Korean ydinohjelma luo mahdollista uhkaa Yhdysvalloille ja Washingtonin aika vastata uhkaan lähestyy. Coatsin mukaan tavoitteena on rauhanomainen ratkaisu tilanteeseen ja että Pohjois-Korealle luodaan painetta monin eri tavoin.

Coats lisäsi myös, että hallituksen epäonnistumiset budjetin luomisessa ja valtion budjetin alijäämän poistamisessa muodostavat myös yhden merkittävän turvallisuusuhkan.

- Olen huolissani siitä, että poliittinen prosessimme liittovaltion menojen suhteen uhkaa kykyämme puolustaa maatamme sekä lyhyellä että erityisesti pitkällä aikavälillä.

Yhdysvaltain liittovaltion hallinto oli sulussa lyhyen ajan sisään kahdesti, kun kongressilla oli vaikeuksia päästä yksimielisyyteen budjetista.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

112 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietoja lennon MH17 alasampumisen tutkinnasta

Ota rauhallisemmin. Älä stressaa niin paljon, vaikka muut näkevätkin todellisuuden oman todellisuutesi peilikuvana. Kiel... Lue lisää...
Lähimmäinen

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image